סלט רענן עם גבינת מאנורי אפויה

סלט רענן עם גבינת מאנורי אפויה

מתכון של ענת אלישע

מצרכים:

גבינת מאנורי
דף פילו
כף דבש
כף שמן זית
חצי כפית אורגנו יבש

לסלט:

איזה ירקות שאוהבים!!
חסה/עלי סלק/שרי/מלפפונים וכו׳

לרוטב:

כף חרדל דיז׳ון גרגרים
כף דבש
כף סילאן
כף רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון טרי
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות.
משמנים את דף הפילו משני צדדיו ומקפלים ל 4.
מניחים את גבינת המאנורי במרכז ומכווצים את השוליים למרכז.
מזליפים מעל הגבינה שמן זית, דבש ואורגנו ואופים בתנור כ 15 דק׳.
מניחים את כל הירקות בקערה.
מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב ומוסיפים לסלט.
חותכים את המאפה ל 4 ומניחים מעל הסלט, בתאבון.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ירקות כפרי וגבינת מאנורי צרובה

ירקות טריים בשיא הטעם, חתוכים גס, מעורבבים לסלט פשוט שכולו חגיגה.

24

הסלט היווני שלי

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים

24

מוצרלה פרסקה וסלט עלים על סלמורחו

השף אביבית פריאל במתכון לגספצ’ו ספרדי מרגש

18

כריך לבנוני

כריך מפיתת שומשום של אבולעפייה, ריקוטה למריחה מתובלת בזעתר, בצל סגול מתובל בסומק, עם סלט עגבניות שרי תמר חריף מתובל בשמן זית ולימון

14

פטריות קפרזה

עוד וריאציה יצירתית לסלט האיטלקי הקלאסי.

14

קרפצ’יו מוצרלה, עגבניות שרי ורוקט

המרכיבים מבוססים על סלט הקפרזה הקלאסי והמראה שאוב מקלאסיקה איטלקית נוספת — הקרפצ’יו.

14

סלט אנטיפסטי, ירקות וגבינת מאנורי

סלט אנטיפסטי, ירקות וגבינת מאנורי

מתכון של יונית צוקרמן

מצרכים:

ירקות חיים
לקט עלי רוקט
מלפפון חתוך לפרוסות
עגבנייה חתוכה לקוביות
בצל סגול פרוס
מיקס עגבניות שרי
מיקס אנטיפסטי בתנור שמורכב מ:
4  פטריות קלויות בתנור
חופן פלפל אדום קלוי
חופן קוביות חציל קלוי
חופן גרגירי חומוס מבושלים (לא חובה אבל מוסיף עניין וטעם )
ביצה אחת חתוכה לרבעים
גבינה מאנורי צלויה וחתוכה לשמניות

רוטב מהאגדות:

רבע כוס שמן זית
רבע כוס סילאן
כף מיץ לימון טרי
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל
חצי כפית סוכר חום

אופן ההכנה:

מתחילים עם הגבינה, צולים את הגבינה על גבי מחבת ומניחים להצטננות קלה.
בזמן הזה מניחים בקערה או בצלחת עמוקה את כל הירקות מפזרים מעל גבינה.
שופכים מעל רוטב ובתאבון.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ירקות כפרי וגבינת מאנורי צרובה

ירקות טריים בשיא הטעם, חתוכים גס, מעורבבים לסלט פשוט שכולו חגיגה.

24

הסלט היווני שלי

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים

24

מוצרלה פרסקה וסלט עלים על סלמורחו

השף אביבית פריאל במתכון לגספצ’ו ספרדי מרגש

18

כריך לבנוני

כריך מפיתת שומשום של אבולעפייה, ריקוטה למריחה מתובלת בזעתר, בצל סגול מתובל בסומק, עם סלט עגבניות שרי תמר חריף מתובל בשמן זית ולימון

14

פטריות קפרזה

עוד וריאציה יצירתית לסלט האיטלקי הקלאסי.

14

סלט בורגול אביבי עם גבינת מאנורי צלויה

סלט בורגול אביבי עם גבינת מאנורי צלויה

מתכון של רותם ליברזון

מצרכים:

חבילת פטרוזיליה גדולה קצוצה דק
חבילת כוסברה גדולה קצוצה דק
חופן נדיב נענע קצוצה גס
8 -10  גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
חצי כוס בורגול (מושרה בכוס מים חמים ומכוסה רבע שעה )
כוס גרעיני רימון טריים
צילי אחד ירוק טרי קצוץ דק
גבינת מאנורי
שמן זית
לימון
מלח

אופן ההכנה:

מצננים היטב את הבורגול.
בקערה עמוקה מערבבים היטב את כל הירוקים הצילי הרימון הבורגול שמן הזית הלימון והמלח.
במחבת פסים לוהטת עם מעט שמן זית צולים את גבינת המאנורי דקה וחצי מכל צד עד לחריכה נאה של פסים.
מניחים בעדינות מעל הסלט וטורפים.
בתאבון!

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ירקות כפרי וגבינת מאנורי צרובה

ירקות טריים בשיא הטעם, חתוכים גס, מעורבבים לסלט פשוט שכולו חגיגה.

24

הסלט היווני שלי

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים

24

מוצרלה פרסקה וסלט עלים על סלמורחו

השף אביבית פריאל במתכון לגספצ’ו ספרדי מרגש

18

כריך לבנוני

כריך מפיתת שומשום של אבולעפייה, ריקוטה למריחה מתובלת בזעתר, בצל סגול מתובל בסומק, עם סלט עגבניות שרי תמר חריף מתובל בשמן זית ולימון

14

פטריות קפרזה

עוד וריאציה יצירתית לסלט האיטלקי הקלאסי.

14

קרפצ’יו מוצרלה, עגבניות שרי ורוקט

המרכיבים מבוססים על סלט הקפרזה הקלאסי והמראה שאוב מקלאסיקה איטלקית נוספת — הקרפצ’יו.

14

סלט חסה בוינגריט וגבינת מאנורי צלויה

סלט חסה בוינגריט וגבינת מאנורי צלויה

מתכון של אליטה אופק

מצרכים:

2 פרוסות גבינת מאנורי (200 גרם)
חסה לבבות קיסר
1/3 כוס שקדים
1/4 כוס שומשום לבן

מצרכים לויניגרט דבש:

2 כפות בלסמי לבן
1/2 כוס שמן זית
2.5 כפות דבש
1 כפית חרדל גרגירים
1 כפית מיונז
1 כפית חרדל דיזיון חלק
2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

בקערה נטרוף את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד.
נחתוך את החסה איך שבא לנו ונעביר לקערה.
נקלה במחבת שומשום לבן ושקדים קלויים עד להשחמה.
נצרוב במחבת בלי שמן את גבינת המאנורי 2 דקות מכל צד לחריכה יפה ושחומה.
נמזוג את הרוטב בנדיבות על הסלט נניח מעל את המאנורי (אפשר גם לפורר אותה או לחתוך לקוביות) נפזר שומשום ושקדים קלויים ועוד נגיעה מהרוטב על המאנורי לדיוק ונגיש!
בתאבון!

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ירקות כפרי וגבינת מאנורי צרובה

ירקות טריים בשיא הטעם, חתוכים גס, מעורבבים לסלט פשוט שכולו חגיגה.

24

הסלט היווני שלי

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים

24

מוצרלה פרסקה וסלט עלים על סלמורחו

השף אביבית פריאל במתכון לגספצ’ו ספרדי מרגש

18

כריך לבנוני

כריך מפיתת שומשום של אבולעפייה, ריקוטה למריחה מתובלת בזעתר, בצל סגול מתובל בסומק, עם סלט עגבניות שרי תמר חריף מתובל בשמן זית ולימון

14

פטריות קפרזה

עוד וריאציה יצירתית לסלט האיטלקי הקלאסי.

14

קרפצ’יו מוצרלה, עגבניות שרי ורוקט

המרכיבים מבוססים על סלט הקפרזה הקלאסי והמראה שאוב מקלאסיקה איטלקית נוספת — הקרפצ’יו.

14

מאפה פילו חצילים וגבינת מאנורי

מאפה פילו חצילים וגבינת מאנורי

מתכון של שטרודל

מצרכים:

3 דפי פילו
שמן זית
פרוסות חציל מטוגן
גבינת מאנורי
ביצה קשה
חופן עלי פטרוזיליה

אופן ההכנה:

משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ עם שמן זית ומניחים דף פילו.
משמנים אותו עם שמן זית וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים כך שסה״כ ישנם 3 דפי פילו משומנים.
מסדרים את החציל המטוגן על הדפים ומניחים במרכז גבינת המאנורי.
משמנים מעט גם את הגבינה ואופים כ-15 דק׳ בחום של 200 מעלות.
מוציאים מהתנור, מגרדים ביצה קשה, מפזרים מלח ועלי פטרוזיליה ומגישים מיד.
בתאבון!

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה – במלוא הדרה

היא נהדרת כמלית למאפה ומעשירה רוטבי פסטה, אבל הגבינה היפה והטעימה הזאת יכולה להיות הכוכבת הראשית של המנה.

14

לחם קופים עם גבינה

הריח שיפיץ המאפה הזה בזמן שיבלה בתנור ישגע את כל בני הבית, וכשתגישו אותו לשולחן צפו לקריאות התפעלות ולחיסול מהיר

14

גראטן ענבים שחורים וברי פקאן

המאפה הזה כל כך פשוט להכנה שזה כמעט מביך, והתוצאה טעימה ומרשימה.

14

חציל גרנה פדנו

מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש. ההכנה מעט מורכבת אבל טע

8

פוקאצ’ה טרטופו

הפקורינו נותנת טעם חזק, המסקרפונה מוסיפה עדינות קרמית והמוצרלה מחברת את שני הניגודים הללו לחוויה איטלקית מלאה

8

ספגטי יווני עם גבינת מאנורי

ספגטי יווני עם גבינת מאנורי

מתכון של תומר אומנסקי

מצרכים:

500 גרם ספגטי מבושל ע״פ הוראות היצרן
רבע כוס שמן זית
כ20 עגבניות שרי
צרור עלי תרד
3 שיני שום
חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים
2 חבילות גבינת מאנורי
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

תחילה נבשל את הספגטי ונשמור מעט ממי הבישול בצד
במחבת פסים חמה נשים מעט שמן ונצרוב את גבינת המאנורי משני הצדדים עד להשחמה
במחבת רחבה נחמם שמן זית ונטגן פרוסות שום דקות וחצאי עגבניות שרי מספר דקות עד לריכוך
נוסיף פנימה זיתי קלמטה, תרד וכחצי כוס ממי הבישול של הספגטי
נערבב היטב ונוסיף פנימה את הספגטי
נתבל במלח פלפל ונמשיך להקפיץ במחבת עד לאיחוד כל החומרים
מומלץ לטעום לפני ההגשה ולהוסיף מלח במידת הצורך
נניח ערימה יפה של הספגטי על צלחת הגשה, מעליה נניח את הגבינה הצרובה ונפזר מעל מעט עירית ומעט שמן זית.
בתאבון!

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה, מרשימים להגשה ומתאימים

18

גבינת מאנורי עם שרי וצנוברים

מנה ראשונה קלילה וכלכך טעימה, אפילו מתאימה לפסח! גבינת מאנורי הי

0

מאפה מאנורי יווני ללא גלוטן

מאפה מאנורי יווני ללא גלוטן

מתכון של דביר בר

מצרכים:

200 גרם (2 יחידות) גבינת מאנורי (או יותר)
150 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן
160 גרם מים פושרים
כפית שטוחה שמרים יבשים
כפית קליפות פסיליום (לא חובה, מומלץ)
כף שמן זית
חצי כפית מלח
כפית סוכר

להגשה:

חצי כפית תבלין זעתר
כף דבש מומס בכפית מים
זיתי קלמטה יוווניים

אופן ההכנה:

לקערת מיקסר הכניסו את הפסיליום והמים וערבבו מעט, הוסיפו את הקמח, השמרים והסוכר ובעזרת וו גיטרה, לושו את הבצק במשך כדקה.
הוסיפו מלח ושמן זית והמשיכו לעבד את הבצק במשך 3 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד ורך מאד.
העבירו לקערה משומנת קלות והתפיחו במקום חמים במשך כשעה – שעה וחצי.
הבצק יגדל מעט אם כי לא יכפיל את נפחו וזה בסדר גמור.
את הבצק לאחר ההתפחה חתכו ל-2 עד 3 חלקים לבחירתכם לגודל המנה לפי התמונה.
צרו כדור מכל חלק מהבצק ושטחו אותו על נייר אפיה המונח על מגש אפיה וצרו מעין גדר/ חומה לבצק כפי שנראה בתמונה.
חלקו התחתון של הבצק אמור להיות דק יחסית בעוד ששולי הבצק אמורים להיות יותר עבים.
חממו תנור ל-210 מעלות.
הניחו במרכזו של כל יחידת בצק עיגול מושלם של גבינת מאנורי.
הצמידו את דפנות הבצק לגבינה אך אל תעטפו את הבצק מעל לגבינה.
בקערית קטנה, טרפו בעזרת מטרפה חלמון ודבש ובעזרת מברשת, הברישו את הבצק (לא את הגבינה).
כשהתנור חם מאד, הכניסו את תבנית האפיה ועליה המאפים למשך 10 דקות.
כעבור 10 דקות, הנמיכו את חום התנור ל-180 מעלות והמשיכו באפיה ל-18-22 דקות נוספות עד שהבצק זהוב מאד מצדדיו.
הוציאו מהתנור. קשטו את המנה במעט זעתר וצקו מעליו דבש מומס.
הגישו חם מאד לצד זיתי קלמטה וסכין לחיתוך המנה.
שימו לב: יתכן ותחתית הבצק מתחת לגבינה יהיה מעט אפור ויראה לא אפוי.
הסירו דאגה. בבצקים ללא גלוטן המבוססים לרוב קמחים עמילניים, תיתן מעין הדבקות שכזו וזה בסדר גמור.
הבצק מוכן לאכילה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה – במלוא הדרה

היא נהדרת כמלית למאפה ומעשירה רוטבי פסטה, אבל הגבינה היפה והטעימה הזאת יכולה להיות הכוכבת הראשית של המנה.

14

לחם קופים עם גבינה

הריח שיפיץ המאפה הזה בזמן שיבלה בתנור ישגע את כל בני הבית, וכשתגישו אותו לשולחן צפו לקריאות התפעלות ולחיסול מהיר

14

גראטן ענבים שחורים וברי פקאן

המאפה הזה כל כך פשוט להכנה שזה כמעט מביך, והתוצאה טעימה ומרשימה.

14

חציל גרנה פדנו

מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש. ההכנה מעט מורכבת אבל טע

8

פוקאצ’ה טרטופו

הפקורינו נותנת טעם חזק, המסקרפונה מוסיפה עדינות קרמית והמוצרלה מחברת את שני הניגודים הללו לחוויה איטלקית מלאה

8

גבינת מאנורי עם שרי וצנוברים

גבינת מאנורי עם שרי וצנוברים

מתכון של עדי מרום

מנה ראשונה קלילה וכלכך טעימה, אפילו מתאימה לפסח!
גבינת מאנורי היא מדהימה בתנור, הוספתי לה עגבניות שרי, בצלי שאלוט וצנוברים!

מצרכים:

100 גרם גבינת מאנורי 30%
500 גרם עגבניות שרי בצבעים
10 בצלי שאלוט
חצי כוס צנוברים
2 ענפי רוזמרין
מלח
שמן זית לזילוף
3 כפות רוטב בלסמי

אופן ההכנה:

בתבנית שמתאימה לתנור נניח- גבינת מאנורי במרכז, מסביב נפזר עגבניות שרי חצויות, בצלי שאלוט וצנוברים.
נניח ענפי רוזמרין, נזלף מעל הכל שמן זית ונפזר מלח.
נכניס לתנור על 180 מעלות חום עליון תחתון 40 דקות.
זה הכל, תהנו

.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מרק בצל עם גבינת גרנה פדנו

בגרסה הצרפתית הקלאסית מוסיפים למרק גבינת גרוייר, אבל פקורינו עושה כאן עבודה מצוינת!

24

סלט ירקות כפרי וגבינת מאנורי צרובה

ירקות טריים בשיא הטעם, חתוכים גס, מעורבבים לסלט פשוט שכולו חגיגה.

18

לביבות קישואים יווניות (קולוקיטוקפטדס) וגבינת מאנורי בהשראת אוטולנגי

המאנורי מושלמת למנה זו, היא עדינה בטעמה ואינה משתלטת במליחות מוגז

18

מנת אירוח – מאנורי

מנת אירוח – מאנורי

מתכון של אדווה רויס

אופן ההכנה:

בואו נכין מגש אירוח מושלם!
מחממים פלאנצ׳ה או מחבת פסים על חום בינוני.
מעבירים את המאנורי הקרה (אין צורך בשמן) למחבת החמה וצורבים מכל צד בערך 3-4 דק׳ עד שמתקבלים פסים והגבינה עדיין שומרת על הצורה.
צורבים על אותה פלאנצ׳ה פרוסות לחם
בזמן הצריבה –
מכינים אוזו עם מלא מלא קרח, מיץ לימון, סודה ומקל למון גראס
צלוחית זיתי קלמטה
חופן עגבניות שרי או כל ירק שאוהבים
פירות שאוהבים
מניחים במרכז בוצ׳ר את הגבינת מאנורי, לצידה את כל המרכיבים מסדרים יפה יפה ומזמינים את כולםםם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאנורי אפויה בתנור מוגשת עם דבש ותימין

גבינת מאנורי נהדרת כשהיא חמה. על פי רוב צורבים אותה במחבת, אך מת

14

מטבל גבינה לימוני

מטבל 5% שומן חמצמץ ומרענן, במרקם שמנתי ומפתיע. להתענג על כל ביס עם ערימת קרקרים או פיתות קלויות

14

תירס צלוי מוקרם

קונים קלחים עם קליפה, מבשלים 5 דקות, מסירים את החלק השעיר, מפשילים את הקליפה וקושרים ליצירת ידית אחיזה. צולים על הגריל או במחבת פסים עד להשחמה. מורחים

14

אספרגוס צרוב עם ביצה עלומה וטוויל גרנה פדנו

מנת רושם: אספרגוס אצילי, טוויל פרמזן פריך וביצה עלומה שעוטפת את הכל

14

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

שקדים מושרים ביוגורט, שנטחנים לממרח מושלם ונעטפים בלאבנה חמצמצה ורעננה ושפע עלים ירוקים.

8

רושטי זוקיני וגבינות

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה

8

אירוח צרפתי עם ברי פקאן וקממבר

ברי פקאן וקממבר הן גבינות צרפתיות מצוינות לאירוח צרפתי מושלם

8

לביבות קישואים יווניות (קולוקיטוקפטדס) וגבינת מאנורי בהשראת אוטולנגי

לביבות קישואים יווניות (קולוקיטוקפטדס) וגבינת מאנורי בהשראת אוטולנגי

המאנורי מושלמת למנה זו, היא עדינה בטעמה ואינה משתלטת במליחות מוגזמת על הטעמים הטריים של הקישואים, היא מתרככת אך אינה נמסה בזמן הטיגון,
היא משתלבת נהדר עם הטעמים הלימוניים והשום, ורוטב היוגורט העשיר מחמיא ללביבות אלו.

רכיבים:

4 זוקיני (500 גרם) זוקיני
1 כפית מלח
2 שיני שום, כתושות
קליפה מגוררת מלימון אחד
40 גרם קמח תופח
2 ביצים, טרופות
1/4 כפית גרגירי כוסברה טחונים
14 כפית גרגירי הל, טחונים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
100 גרם גבינת מאנורי, מפוררת
שמן לטיגון

אופן הכנה:

גררו קישואים, הניחו במסננת, המליחו והניחו להם להגיר נוזלים למשך 10 דקות.
סחטו את הקישואים המגוררים והעבירו לקערה.
הוסיפו שום כתוש, קליפת לימון מגוררת, קמח תופח, ביצים טרופות, גרגירי כוסברה טחונים והל טחון.
תבלו במלח ופלפל שחור וערבבו לתערובת אחידה.
הוסיפו גבינת מאנורי מפוררת וערבבו שוב בעדינות.
חממו במחבת בעלת שוליים שמן לטיגון חצי עמוק, העבירו כף מתערובת
הקישואים למחבת, 4 לביבות בכל פעם, שטחו מעט וטגנו 3 דקות מכל צד.
הוציאו, ספגו את עודפי השמן והגישו חם יחד עם מטבל יוגורט צונן.

לרוטב:

ערבבו בקערה גביע יוגורט יווני עם כף עלי כוסברה קצוצים, קורט הל טחון, מיץ וקליפה
מגוררת של לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם לרוטב אחיד ושימרו במקרר עד להגשה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

24

לביבות כרובית אפויות

את הלביבות האלה אפשר להכין עם תוספות שונות (ממש כמו פיצטות). אנחנו הלכנו על מוצרלה, שרי, בצל וקלמטה, אבל תכל׳ס השמיים הם הגבול. אם רוצים, אפשר להוסיף

24

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

מתכון מצוין למארחים שרוצים להכין לביבות מראש. מומלץ לחמם 5 דקות בתנור לוהט.

24

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן מוצלחות לא פחות גם בטמפרטורת החדר ואפילו מ

24

לביבות גבינה ברוטב עגבניות יווני

נימוחות, מתובלות וארומטיות. הלביבות האלה משקפות יפה את טעמיהן ומרקמיהן של הגבינות.

24

לביבות תירס ומוצרלה

לביבות עדינות ופריכות שילדים ומבוגרים יאהבו. הן טעימות חמות, בטמפ’ החדר ואפילו קרות. מומלץ להגיש עם יוגורט.

24

לביבות פנצנלה – לחם עגבניות ובזיליקום

במטבח האיטלקי, לא זורקים לחם מאתמול, אלא מקפידים להכין ממנו מטעמים.

18

מאנורי אפויה בתנור מוגשת עם דבש ותימין

מאנורי אפויה בתנור מוגשת עם דבש ותימין

גבינת מאנורי נהדרת כשהיא חמה.
על פי רוב צורבים אותה במחבת, אך מתכון זה משתמש בתנור על מנת לאפות אותה באחידות ולהוציא ממנה טעמים מיוחדים.

אופן ההכנה:

חממו תנור לטמפרטורה של 200°c ,פרסו גבינת מאנורי לפרוסות בעובי 2 ס”מ והניחו בתבניות אפייה אישיות ושמנו בשמן זית.
העבירו לצלייה בתנור למשך 8 דקות.
העבירו את התנור למצב גריל, חממו דבש ומרחו אותו על פני הגבינה והמשיכו בצלייה עד שהגבינה מתחילה להשחים ולבעבע.
הוציאו מהתנור, תבלו בפלפל שחור ועלי תימין.
והגישו חם לצד פיתות קלויות.
ניתן להגיש גם לצד סלט קטן של עלי ארוגולה, תאנים טריות או ענבים.

אולי תרצו להכין גם

עיג’ות חלומי

עיג’ות חלומי

מתכון של לימור תירוש

ההשראה למתכון היא לביבת הירק הסורית, עיג׳ה, שלכבוד החג פינקנו בגבינות. את העיג’ות שלנו אופים ולא מטגנים – יותר פשוט, יותר בריא ולא פחות טעים. מטבל יוגורט-חזרת עוקצני מחמיא מאוד לטעמן של העיג’ות – אל תוותרו עליו!

[ 24-22 עיג׳ות ]

2 זוקיני בינוניים (300 גרם)
1 תפוח אדמה גדול קלוף
1 כוס (4-3 גבעולים) בצל ירוק קצוץ דק
½1 כוסות עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בזיליקום)
קצוצים דק
100 גרם בולגרית מסורתית 16% מפוררת דק
100 גרם  לאבנה טבעי 5%
1 שקית (200 גרם)  חלומי 24% מגורר דק
3 ביצים
3 כפות שמן זית
80 גרם (2/3 כוס) פירורי לחם
1/4 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות מיץ לימון סחוט
2 כפיות קליפת לימון מגוררת

להגשה: 2 כפיות קליפת לימון מגוררת

למטבל יוגורט חזרת:
1/2 דלי (300 גרם)  יוגורט כבשים 5%
1 כף מיץ לימון סחוט
2 כפיות שמן זית
1/2 כפית מלח דק
50-40 גרם שורש חזרת טרי מגורר דק

אופן ההכנה:

  1. מגררים גס זוקיני ותפוח אדמה ומניחים על מגבת מטבח דקה (נקייה ונטולת ריחות). מגלגלים את הירקות בתוך המגבת וסוחטים היטב כדי להיפטר מעודף נוזלים. מעבירים את תערובת הירקות לקערה, מוסיפים את שאר החומרים (שומרים 100 גרם חלומי מגורר להמשך) ומערבבים קלות. מעבירים למקרר ל-1/2 שעה לפחות.
  2. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומברישים אותו בשמן זית.
  3. משמנים ידיים בשמן זית ומגלגלים מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג (אם התערובת רטובה מוסיפים מעט פירורי לחם). מניחים במרווחים בתבנית ומשטחים כל כדור לדיסקית בעובי 1/2 ס”מ. זורים על כל דיסקית 2 כפיות חלומי מגורר.
  4. אופים 20-18 דקות עד שהעיג’ות משחימות גם בתחתית.
  5. מערבבים את חומרי המטבל ושומרים במקרר.
  6. מפזרים על העיג’ות החמות מעט קליפת לימון מגוררת ומגישים לצד המטבל הצונן.

 

*אפשר לשמור את העיג’ות האפויות במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים כ-10 דקות ב-180 מעלות. גיוון לגרסה נטולת גלוטן – ממירים את פירורי הלחם באותה כמות של קמח אורז או שקדים טחונים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרפצ’יו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

8

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

8

המבורגר חלומי עם תרד ובצל מטוגן

מנה של מסעדות, שכיף להכין בבית! מתארגנים מראש על לחמניות המבורגר אמיתיות, מקפיצים בצל ותרד ומטגנים ביצת עין, בונים את מנת ההמבורגר האולטימטיבית ומגישי

8

סלט יווני עם קייל, בצל כבוש ובולגרית

גרסה עדכנית ובריאה לקלאסיקה יוונית. הגיבור הראשי הוא הקייל, ירק שזכה למעמד של כוכב בקרב שוחרי האוכל הבריא.

8

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן מוצלחות לא פחות גם בטמפרטורת החדר ואפילו מ

8

חצ’פורי גבינות

הגרסא הגיאורגית בטויסט ישראלי. מכינים בצק שמרים, ממלאים בגבינות ומשטחים לצורת פיתה. טביליסי מעולם לא נראתה קרובה יותר.

8

מיני פיצה טורטייה

זאת הפיצה הפשוטה ביותר שאפשר להעלות על הדעת בזכות שימוש בטורטיות מוכנות.

8

קרפצ’יו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

קרפצ’יו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מתכון של לימור תירוש

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים ששווה לאמץ. השריית מוצרלה פרסקה עדינת הטעם במרינדה מאפשרת לה לספוג טעמים חדשים ומעניינים. את הפלפלים קולים בתנור כשהם חצויים – כך מקצרים את משך הקלייה וחוסכים התעסקות ולכלוך.

[ 8-6 מנות ]

לפלפלים קלויים:
6 פלפלים אדומים חצויים לאורך ומרוקנים מזרעים וקרומים
2 כפות שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית סוכר
1 שן שום מעוכה

למוצרלה:
2 כדורי  מוצרלה פרסקה 18%
10 זיתים שחורים (עדיף קלמטה) מגולענים וחצויים
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן זית
½1 כפיות חומץ בלסמי
1/2 לימון פרוס לחצאי עיגולים דקיקים
4-3 ענפי בזיליקום

להגשה: 2 כפות פיסטוקים קלויים וקצוצים גס, מעט עיגולי צ’ילי טרי, עלי בזיליקום טריים, קורט מלח (רצוי אטלנטי) ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. קולים את הפלפלים: מחממים תנור במצב גריל לחום מקסימלי. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים את הפלפלים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה. קולים בחלק העליון של התנור 40-30 דקות או עד שהקליפה משחירה.
  3. מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון, קושרים ומצננים. מסירים את הקליפות, אך משאירים מעט קליפה חרוכה לקבלת טעם קלוי. מניחים בקופסה, יוצקים שמן זית, בלסמי, סוכר ושום ומערבבים בעדינות. מכסים וניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.
  4. משרים את המוצרלה: שמים את כל החומרים בקערה או בצנצנת ומשרים במקרר לכמה שעות ועד לילה.
  5. סמוך להגשה מרכיבים את הקרפצ’יו: מסדרים את הפלפלים בשכבה אחת בצלחת גדולה ושטוחה. מכסים בנייר אפייה ומשטחים בעדינות בעזרת תחתית של בקבוק או צנצנת. מסירים את הנייר.
  6. בוצעים את כדורי המוצרלה לנתחים ומניחים על הפלפלים. מוציאים זיתים ופלחי לימון מהמשרה ומפזרים מעל. מזלפים כמה כפות מנוזלי המשרה. מפזרים פיסטוקים, צ’ילי ועלי בזיליקום, מתבלים במלח ופלפל.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרפצ’יו מוצרלה, עגבניות שרי ורוקט

המרכיבים מבוססים על סלט הקפרזה הקלאסי והמראה שאוב מקלאסיקה איטלקית נוספת — הקרפצ’יו.

24

קרפצ’יו מלון ופרמזן גרנה פדנו

שילוב בין מלון מתוק לסויה ושמן זית, שממלאים את הפה בטעמי אוממי ימיים

18

קרפצ’יו סלק עם פקאנים קלויים ונגיעות יוגורט

שילוב של סלק ויוגורט שמייצר קסם.

10

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

מתכון של לימור תירוש

חמש דקות עבודה ויש לכם קרקרים טעימים וקראנצ’יים. לפני ההגשה מניחים עליהם תוספות מעניינות ואופים כמה דקות בתנור.

חומרים לכ-60 קרקרים:

10 טורטיות מקמח תירס או חיטה
1 ביצה טרופה
מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס

מבחר טופינגים (ראו פירוט)

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מסדרים 2-3 טורטיות בתבנית, מברישים בביצה ומתבלים במלח ופלפל. אופים 10-8 דקות עד השחמה קלה.
  3. מוציאים מהתנור וחותכים מייד כל טורטייה ל-6 משולשים.
    חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
  4. סמוך להגשה: מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    מסדרים את הקרקרים בתבנית, מניחים את הטופינג הרצוי ואופים 5 דקות. אפשר ורצוי להכין כמה סוגים – שיהיה צבעוני ושמח.

תוספות לבחירתכם:

»        פטה כבשים 20% מפוררת דק, שומשום, פלפל שחור גרוס, עלי אורגנו ובצל סגול. לפני ההגשה מזלפים טחינה גולמית.

»        פרוסה של  קממבר בקר 25% ועלי תימין. לפני ההגשה מפלפלים ומזלפים מעט דבש.

»        גבינה כחולה מפוררת, פרוסת אגס, אגוז פקאן ופלפל שחור גרוס. לפני ההגשה מזלפים מעט דבש.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מטבל גבינה לימוני

מטבל 5% שומן חמצמץ ומרענן, במרקם שמנתי ומפתיע. להתענג על כל ביס עם ערימת קרקרים או פיתות קלויות

14

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

14

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

שקדים מושרים ביוגורט, שנטחנים לממרח מושלם ונעטפים בלאבנה חמצמצה ורעננה ושפע עלים ירוקים.

8

מטבל גבינה לימוני

מטבל גבינה לימוני

מתכון של לימור תירוש

הלאבנה מעניקה חמצמצות, הגבינה במרקם שמנת תורמת קרמיות (בלי להעלות את אחוזי השומן!) וקליפת הלימון ושמן הזית אחראיים לניחוח הנפלא.

[ 12-10 מנות ]

1 קופסה (250 גרם) לאבנה עיזים 5%
1 גביע (200 גרם)  גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון סחוט
1/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית קליפת לימון מגוררת
הצעת הגשה: פיסטוקים קלויים, קליפת לימון מגוררת

אופן הכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. ניתן לשמור עד יומיים בקירור.
אם רוצים מפזרים פיסטוקים ו/או קליפת לימון.
מגישים ליד ערמת קרקרים (ראו למשל מתכון בעמוד ממול) או פיתות קלויות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עיג’ות חלומי

לביבות הירק עם טוויסט בשרני של גבינת חלומי, בשילוב מטבל יוגורט עוקצני ומרענן

14

לביבות קישואים יווניות (קולוקיטוקפטדס) וגבינת מאנורי בהשראת אוטולנגי

המאנורי מושלמת למנה זו, היא עדינה בטעמה ואינה משתלטת במליחות מוגז

8

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

8

רושטי זוקיני וגבינות

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה

8

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה קלה, והכי חשוב: לא מטוגן!

8

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

מתכון מצוין למארחים שרוצים להכין לביבות מראש. מומלץ לחמם 5 דקות בתנור לוהט.

8

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

מתכון של לימור תירוש

סוד הטעם של המנה הוא השריית השקדים ביוגורט, שהופכת אותם עסיסיים במיוחד. אחרי שטוחנים אותם ומערבבים עם הלאבנה החמצמצה ושפע עלים ירוקים מתקבלת מנת ניגוב נפלאה.

[ 8-6 מנות ]

125 גרם שקדים טבעיים (עם קליפה)

3/4 כוס (180 מ”ל) יוגורט עיזים בבקבוק

150 גרם לאבנה דרוזית 9%

50 גרם פטה כבשים 20%

1 כף מיץ לימון סחוט

1 כף שמן זית

1-1/2 כפית פלפל ירוק חריף טרי קצוץ דק

1/3 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

½1 כוסות עלי ארוגולה קצוצים דק

3/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק

להגשה: קליפת לימון מגוררת, שמן זית

אופן הכנה:

  1. מערבבים בקערה שקדים ויוגורט ומעבירים למקרר להשריה של שעתיים לפחות ואפשר לילה שלם.
  2. מעבירים את השקדים והיוגורט למעבד מזון וטוחנים בפולסים לתערובת גסה. מוסיפים את שאר החומרים (מלבד בצל ירוק וארוגולה) וטוחנים קצרות – הימנעו מטחינת יתר. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בקירור עד יומיים.
  3. סמוך להגשה מוסיפים כוס ארוגולה ו-1/2 כוס בצל ירוק ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. משטחים את המסבחה בצלחת הגשה, מפזרים את יתרת הארוגולה והבצל הירוק, מפזרים קליפת לימון מגוררת ומזלפים שמן זית. מגישים לצד קרקרים, לחם טוב או קרעי פיתה קלויה.

אולי תרצו להכין גם

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

חומרים ל-4-6 מנות:
1 גביע ריקוטה פרסקה 9%
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
1 גבעול כרישה פרוס
מעט כורכום
2 כוסות עלי תרד, ללא גבעולים

להגשה:
עגבנייה מרוסקת

אופן ההכנה:

  • אופים את הריקוטה פרסקה: מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  • מניחים את הריקוטה פרסקה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעליה כף שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ואופים 40 דקות, או עד השחמה יפה.
  • בינתיים מאדים את הכרישה במחבת חמה עם שמן זית, מלח, פלפל וכורכום. מוסיפים את עלי התרד, מערבבים ומסירים מהכיריים (התרד יתבשל מהחום של המחבת).
  • מניחים מעל הריקוטה פרסקה החמה את תבשיל הכרישה והתרד ומגישים בתוספת עגבנייה מרוסקת.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

24

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

24

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

24

ריקוטה פרסקה אפויה עם צ’ושקי

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תבשיל של פלפלים קלויים, מתובלים בשום ושמיר.

24

ריקוטה פרסקה אפויה עם תאנים, אורגנו ודבש

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תאנים טריות ודבש. אם אין תאנים טריות אפשר להחליף בפרי עונתי אחר כמו אפרסמון, תותים או קונפיטורה.

24

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה שמוסיפה צבע ומשח

24

קרוק ריקוטה

כריך עשוי שתי פרוסות לחם לבן מרוחות בריקוטה (באיזה טעם שרוצים), פרוסת מוצרלה של גד או תערובת גבינות של גד, סלמון מעושן, תרד מוקפץ. מטוגן במחבת ומוגש ע

24

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ’ האחרון: מגדל קטן של ריקוטה פרסקה שמערבבים לת

24

קפטה תרד וגבינות

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים.
כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

חומרים ל-20 לביבות:
2 כוסות דחוסות של עלי תרד
(או מנגולד) קצוצים גס
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים
100 גרם קוואטרו פורמאג’י
100 גרם פטה כבשים 20% או פטה עיזים 20% מפוררת
4 ביצים
1 צ׳ילי קצוץ
1 שן שום כתושה
1/2 כפית כמון
מלח לפי מידת הצורך
מעט שמן זית לטיגון
למטבל יוגורט לימוני:
1  כוס משקה יוגורט עיזים 3%
1  כף מיץ לימון סחוט טרי
1  שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

  • מפזרים בקערה מלח על עלי התרד ומועכים אותם בידיים עד שהם קמלים. מערבבים פנימה את שאר הירוקים עם הגבינות, הביצים והתבלינים.
  • מערבבים את כל מרכיבי רוטב היוגורט הלימוני. טועמים ומתקנים תיבול.
  • מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית. נוטלים בכף מן התערובת ומטגנים לביבות 2 דקות מכל צד עד להזהבה.

מוציאים לנייר סופג.

  • מגישים מיד עם רוטב היוגורט.

אולי תרצו להכין גם

אירוח הולנדי עם גאודה

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם.
טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל

גאודה בגוון הצהוב – גאודה בקר 30%  וגאודה בגוון הלבן –  גאודה עיזים 32%.  גאודה מצוינת לטוסטים ולכריכים,
מתאימה גם למגוון מאפים ומשתלבת נפלא בכל אירוח:
ממליצים להגיש פרוסות גאודה לצד צאטני בהכנה ביתית,  מגוון פירות יבשים,  תותים וגריסיני.

מכינים צ׳אטני דלעת ותותים :
מבשלים 2 כוסות של קוביות דלעת עם חצי כוס סוכר, 2 כוכבי אניס,  2 תרמילי הל,  2 ניצני ציפורן,
קורט מלח, קורט קארי,  חצי כוס מים ורבע כוס חומץ במשך כ-20 דקות. מוסיפים חצי כוס קוביות תותים
ומבשלים עוד 5 דקות או עד לריכוך.  מצננים ומעבירים לצנצנת לקירור עד להגשה.

מכינים אגוזי מלך קלויים בחמאת כמון:
מחממים מחבת וקולים כוס אגוזי מלך קלופים. כשמתחיל להעלות ריח מוסיפים כף חמאה, קורט מלח
וקורט כמון ומערבבים יחד בכף עץ עוד חצי דקה-דקה. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

לפני ההגשה:

פורסים משולשים מגבינות גאודה עיזים וגאודה בקר ומסדרים בצלחת הגשה עם האגוזים, הצ’אטני, תותים וגריסיני.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אירוח צרפתי עם ברי פקאן וקממבר

ברי פקאן וקממבר הן גבינות צרפתיות מצוינות לאירוח צרפתי מושלם

16

אירוח ספרדי עם מנצ’גו

מנצ’גו, גבינה ספרדית,  מיוצרת מ-100% חלב צאן, טעמה עמוק ומעט חריף ובעלת מעטה שחור.

10

שושני פילו במילוי תרד וגבינות

פילו ממולא בגבינה ותרד זאת קלאסיקה בלקנית. צורת העיצוב המיוחדת (ופשוטה לביצוע) תהפוך את המאפה לכוכב השולחן

8

רושטי זוקיני וגבינות

רושטי זוקיני וגבינות

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה. את התערובת מכינים משבבי זוקיני שאותם
מייבשים מנוזלים באמצעות המלחה וסחיטה בתוספת של גבינות מוצרלה וגרנה פדנו.

חומרים ללביבה בקוטר 20-22 ס״מ:
3  זוקיני
1  כפית מלח
20 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
100 גרם מוצרלה מגוררת 22%
1  בצל קצוץ ומטוגן
3  כפות שמיר קצוץ
2  ביצים
2  כפות קמח
3  כפות שמן זית לטיגון

למטבל שום-שמיר:
1  גביע  גבינת שמנת ניו יורק שום שמיר 30%
3  כפות  יוגורט כבשים 5%

אופן ההכנה:

  • מרסקים את הזוקיני בפומפייה או במעבד מזון עם דסקית מתאימה, מפזרים את המלח על שבבי הזוקיני ומניחים ל-10 דקות. סוחטים בידיים כדי לנקז את הנוזלים. אפשר להניח את השבבים במגבת דקה, לאסוף את שוליה לצרור ולסחוט היטב.
  • מערבבים את הזוקיני בקערה עם הגבינות ויתר החומרים.
  • מחממים מחבת בקוטר 22-20 ס״מ. מוסיפים שמן זית ומשטחים את התערובת בשכבה אחידה. מטגנים 4-3 דקות, בודקים שהתערובת התייצבה, מניחים על המחבת צלחת שטוחה והופכים עליה את הלביבה. מחליקים אותה חזרה למחבת ומטגנים את הצד השני עוד דקה או עד להזהבה.
  • מגישים עם מטבל שמכינים מגבינת שמנת ניו יורק שום שמיר מדוללת ביוגורט.

*אם אין גבינת שום-שמיר: מתבלים גבינת שמנת בטעם טבעי ב-2 כפות שמיר קצוץ,  2  שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור.

אולי תרצו להכין גם

ריקוטה פרסקה אפויה עם צ’ושקי

ריקוטה פרסקה אפויה עם צ’ושקי

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תבשיל של פלפלים קלויים,
מתובלים בשום ושמיר.

זמן הכנה:  45 דקות
רמת קושי: קל

חומרים ל-4-6 מנות:
1  גביע ריקוטה פרסקה 9%
3  כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
2-3 פלפלים (בצבעים שונים)
קלויים וקלופים
1  שן שום פרוסה
1  כפית פפריקה
1  כפית חומץ
עלים מ-4  גבעולי שמיר טרי

אופן ההכנה:

  • אופים את הריקוטה פרסקה: מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מניחים את הריקוטה פרסקה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעליה כף שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל שחור. אופים 40 דקות, או עד השחמה יפה.

  • מכינים את הצ׳ושקי: מרסקים חצי מכמות הפלפלים בבלנדר עם 2 כפות שמן זית והשום. את יתר הפלפלים קוצצים בסכין לקוביות קטנות מתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים חומץ ועלים מ-2 גבעולי שמיר ומערבבים עם רסק הפלפלים.
  • מגישים את הריקוטה פרסקה החמה עם הצ׳ושקי מעל ומקשטים ביתרת עלי השמיר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

24

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

24

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

24

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

24

ריקוטה פרסקה אפויה עם תאנים, אורגנו ודבש

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תאנים טריות ודבש. אם אין תאנים טריות אפשר להחליף בפרי עונתי אחר כמו אפרסמון, תותים או קונפיטורה.

24

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה שמוסיפה צבע ומשח

24

קרוק ריקוטה

כריך עשוי שתי פרוסות לחם לבן מרוחות בריקוטה (באיזה טעם שרוצים), פרוסת מוצרלה של גד או תערובת גבינות של גד, סלמון מעושן, תרד מוקפץ. מטוגן במחבת ומוגש ע

24

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ’ האחרון: מגדל קטן של ריקוטה פרסקה שמערבבים לת

24

לביבות מרינג’נה

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. מכינים מהם מגוון רחב של מזטים,
הם משמשים כמלית לבורקס, מבשלים בהם קציצות וגם מכינים מהם לביבות.

חומרים ל-20 לביבות:
250  גרם חצילים קלויים
50  גרם בולגרית מסורתית 16%  מפוררת
100 גרם קוואטרו פורמאג’י
2  ביצים
4  כפות פירורי לחם
1  כפית עלי אורגנו קצוצים
מלח ופלפל שחור
מעט שמן זית לטיגון

לציפוי:
2/3  כוס פירורי לחם

רוטב יוגורט להגשה:
1  כוס  יוגורט עיזים 2.8%
1  כפית סומק
1  כף בצל סגול קצוץ דק

אופן ההכנה:

  • מערבבים את החציל הקלוי עם הגבינות והביצים. מוסיפים את פירורי הלחם, האורגנו, המלח והפלפל ומערבבים.
  • מערבבים את חומרי הרוטב להגשה.
  • מחממים מחבת עם שמן, יוצרים לביבות בידיים רטובות או משומנות, מצפים בפירורי לחם ומטגנים 2 דקות מכל צד או עד להזהבה.

מוציאים לנייר סופג.

  • מגישים את הלביבות עם יוגורט מתובל בסומק.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות קישואים יווניות (קולוקיטוקפטדס) וגבינת מאנורי בהשראת אוטולנגי

המאנורי מושלמת למנה זו, היא עדינה בטעמה ואינה משתלטת במליחות מוגז

24

לביבות כרובית אפויות

את הלביבות האלה אפשר להכין עם תוספות שונות (ממש כמו פיצטות). אנחנו הלכנו על מוצרלה, שרי, בצל וקלמטה, אבל תכל׳ס השמיים הם הגבול. אם רוצים, אפשר להוסיף

24

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

מתכון מצוין למארחים שרוצים להכין לביבות מראש. מומלץ לחמם 5 דקות בתנור לוהט.

24

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן מוצלחות לא פחות גם בטמפרטורת החדר ואפילו מ

24

לביבות גבינה ברוטב עגבניות יווני

נימוחות, מתובלות וארומטיות. הלביבות האלה משקפות יפה את טעמיהן ומרקמיהן של הגבינות.

24

לביבות תירס ומוצרלה

לביבות עדינות ופריכות שילדים ומבוגרים יאהבו. הן טעימות חמות, בטמפ’ החדר ואפילו קרות. מומלץ להגיש עם יוגורט.

24

לביבות פנצנלה – לחם עגבניות ובזיליקום

במטבח האיטלקי, לא זורקים לחם מאתמול, אלא מקפידים להכין ממנו מטעמים.

18

אירוח צרפתי עם ברי פקאן וקממבר

אירוח צרפתי עם ברי פקאן וקממבר

ברי פקאן וקממבר הן גבינות צרפתיות מצוינות.
מרקמן שמנתי והן נמנות עם משפחת גבינות העובש הלבן החצי-קשות.

זמן הכנה: 50 דקות
רמת קושי: קל

טעמן עשיר והן נהדרות לנשנוש לצד כוס יין לבן או פרי מתוק,  כמו תאנה,  אגס או ענבים,
משדרגות כל סלט ומפיקות כריכים מפנקים במיוחד.
לא תאמינו כמה קל להרגיש בפריז גם בבית עם מגש גבינות צלויות,
אגסים ביין לבן,  חצאי אנדיב ואשכולות ענבים צלויים.

מכינים אגסים ביין לבן:
מקלפים 6-5 אגסים ומשאירים את הגבעול. מניחים בסיר עם בקבוק יין לבן חצי יבש,
מתבלים ב-4 כפות סוכר, קליפת תפוז ומקל וניל ומבשלים 30-20 דקות או עד לריכוך.
מוציאים את האגסים ומניחים בצד, טועמים את נוזל הבישול ומוסיפים סוכר לפי מידת הצורך.
ממשיכים לבשל עד שהנוזל מסמיך ומתקבל מרקם של סירופ. מגישים את האגסים עם הסירופ.

לפני ההגשה:
מחממים גריל או מחבת צלייה,  צולים חצאי אנדיב ואשכולות של ענבים במשך 12-10 דקות,  עד לחריכה הרצויה.
מברישים את הקממבר בשמן זית,  וצולים 2 דקות מכל צד עד שהגבינה מתחילה להתרכך והקרום מקבל סימני חריכה.
מזלפים למעלה את סירופ האגסים או דבש ומגישים חם עם פירות טריים,
יבשים או צלויים,  אגסים ביין,  ברי פקאן ופרוסות של בגט טרי.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

18

אירוח ספרדי עם מנצ’גו

מנצ’גו, גבינה ספרדית,  מיוצרת מ-100% חלב צאן, טעמה עמוק ומעט חריף ובעלת מעטה שחור.

10

פוארו פריטה

פוארו פריטה

לביבות כרישה עדינות ומבושמות, שמכינים מכרישה מאודה, ללא שומן. אפשר לאדות במחבת או במיקרו.
הרעיון הוא להוציא ממנה את הנוזלים לפני שמוסיפים את יתר החומרים.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל

חומרים ל-20 לביבות:
3 גבעולי כרישה (החלק הבהיר) קצוצים דק
100 גרם קוואטרו פורמאג’י
50 גרם בולגרית מסורתית 16% מפוררת
2 ביצים
4 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל שחור
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  • מחממים מחבת ללא שומן ומאדים בה את הכרישה, תוך כדי ערבוב, כ-8 דקות, עד שהיא מתרככת ומתייבשת מנוזלים. מצננים.
  • מוסיפים לכרישה את הגבינות ויתר החומרים ומערבבים היטב.
  • מחממים מחבת עם שמן, יוצרים לביבות בידיים רטובות או משומנות ומטגנים 2 דקות מכל צד או עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.

אולי תרצו להכין גם
כניסה לחנות