אירוח צרפתי עם ברי פקאן וקממבר
ברי פקאן וקממבר הן גבינות צרפתיות מצוינות.
מרקמן שמנתי והן נמנות עם משפחת גבינות העובש הלבן החצי-קשות.
זמן הכנה: 50 דקות
רמת קושי: קל
טעמן עשיר והן נהדרות לנשנוש לצד כוס יין לבן או פרי מתוק, כמו תאנה, אגס או ענבים,
משדרגות כל סלט ומפיקות כריכים מפנקים במיוחד.
לא תאמינו כמה קל להרגיש בפריז גם בבית עם מגש גבינות צלויות,
אגסים ביין לבן, חצאי אנדיב ואשכולות ענבים צלויים.
מכינים אגסים ביין לבן:
מקלפים 6-5 אגסים ומשאירים את הגבעול. מניחים בסיר עם בקבוק יין לבן חצי יבש,
מתבלים ב-4 כפות סוכר, קליפת תפוז ומקל וניל ומבשלים 30-20 דקות או עד לריכוך.
מוציאים את האגסים ומניחים בצד, טועמים את נוזל הבישול ומוסיפים סוכר לפי מידת הצורך.
ממשיכים לבשל עד שהנוזל מסמיך ומתקבל מרקם של סירופ. מגישים את האגסים עם הסירופ.
לפני ההגשה:
מחממים גריל או מחבת צלייה, צולים חצאי אנדיב ואשכולות של ענבים במשך 12-10 דקות, עד לחריכה הרצויה.
מברישים את הקממבר בשמן זית, וצולים 2 דקות מכל צד עד שהגבינה מתחילה להתרכך והקרום מקבל סימני חריכה.
מזלפים למעלה את סירופ האגסים או דבש ומגישים חם עם פירות טריים,
יבשים או צלויים, אגסים ביין, ברי פקאן ופרוסות של בגט טרי.
18
10
Comments are closed.