צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט יווני עם קייל, בצל כבוש ובולגרית

– מתכון של שי לי ליפא  –

גרסה עדכנית וסופר בריאה לקלאסיקה יוונית אהובה. הגיבור הראשי הוא הקייל, ירק עלים שזכה למעמד של כוכב בקרב שוחרי האוכל הבריא. שחקן החיזוק הוא בצל כבוש (שמכינים לבד ובקלות), שעם נוזלי הכבישה שלו מרכך את הקייל ומוסיף מתיקות ועסיסיות. מניחים מעל נתחים נדיבים של בולגרית מסורתית ומגישים לאורחים חגיגה של בריאות וטעם מפנק.

חומרים ל- 8-10 מנות:

לבצל כבוש:
1 בצל סגול בינוני חצוי לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
1/4 כוס שמן זית
3 כפות חומץ בן יין אדום
1 כפית מלח
1 כפית שטוחה סוכר

לסלט:
250 גרם קייל ללא הגבעולים חתוך לרצועות ברוחב 1/2 ס"מ
3 מלפפונים בינוניים
30 עגבניות שרי חצויות
1/3 כוס זיתי קלמטה מגולענים
1 קופסה (250 גרם) בולגרית 16% מיוצרת בשיטה מסורתית של "גד" פרוסה בעובי 1 ס"מ

להגשה:
1 כף שמן זית
אורגנו מיובש

  1. מכינים את הבצל הכבוש: מערבבים את החומרים בקערה קטנה. משהים כ-20 דקות עד שהבצל מתרכך וסופג את טעמי הכבישה.
  2. מכינים את הסלט: מניחים את הקייל בקערה גדולה. מוסיפים את נוזלי הכבישה של הבצל, מערבבים היטב ומשהים כ-15 דקות עד לריכוך הקייל.
  3. חותכים את המלפפונים לאורך ובעזרת כפית מוציאים את הזרעים. פורסים את המלפפונים לחצאי עיגולים בעובי 1/2 ס"מ.
  4. מעבירים את המלפפונים לקערה, מוסיפים בצל כבוש, עגבניות וזיתי קלמטה. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מניחים מעל הסלט את פרוסות הגבינה, מזלפים עליהן שמן זית ומפזרים מעט אורגנו מיובש.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טאבולה דג ברוטב יוגורט ולימונים כבושים

החמצמצות העדינה של היוגורט מצטרפת לחמצמצות של הלימונים הכבושים, ושניהם יחד מהווים ליווי משובח לנתחי הדג. קיץ בצלחת.

24

סלט פסטה בנוסח תוניסאי

סלט עז טעמים, שנוצר בהשראת הסנדוויץ' התוניסאי — עם טונה משומרת, זיתי קלמטה, לימון כבוש וגבינה בולגרית.

14

הסלט היווני שלי

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים

8

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה נצבעים בסגול העמוק של הסלק ומנצנצים בסלט כמו אבני חן. את המוצרלה בייבי מוסיפים ברגע האחרון כדי לשמור על צבעה. סלט

0

טאבולה בוטנים על לאבנה

הבוטנים הקלויים מעניקים לסלט הים תיכוני הקלאסי קראנצ'יות נהדרת וטעמי אדמה, שמשתלבים נפלא עם הלאבנה החמצמצה והקרמית.

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

0

מאפה אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין – מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כ

0

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ ב

0