צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט יווני עם קייל, בצל כבוש ובולגרית
– מתכון של שי לי ליפא –
גרסה עדכנית וסופר בריאה לקלאסיקה יוונית אהובה. הגיבור הראשי הוא הקייל, ירק עלים שזכה למעמד של כוכב בקרב שוחרי האוכל הבריא. שחקן החיזוק הוא בצל כבוש (שמכינים לבד ובקלות), שעם נוזלי הכבישה שלו מרכך את הקייל ומוסיף מתיקות ועסיסיות. מניחים מעל נתחים נדיבים של בולגרית מסורתית ומגישים לאורחים חגיגה של בריאות וטעם מפנק.
חומרים ל- 8-10 מנות:
לבצל כבוש:
1 בצל סגול בינוני חצוי לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ
1/4 כוס שמן זית
3 כפות חומץ בן יין אדום
1 כפית מלח
1 כפית שטוחה סוכר
לסלט:
250 גרם קייל ללא הגבעולים חתוך לרצועות ברוחב 1/2 ס”מ
3 מלפפונים בינוניים
30 עגבניות שרי חצויות
1/3 כוס זיתי קלמטה מגולענים
1 קופסה (250 גרם) בולגרית מסורתית 16% מיוצרת בשיטה מסורתית פרוסה בעובי 1 ס”מ
להגשה:
1 כף שמן זית
אורגנו מיובש
- מכינים את הבצל הכבוש: מערבבים את החומרים בקערה קטנה. משהים כ-20 דקות עד שהבצל מתרכך וסופג את טעמי הכבישה.
- מכינים את הסלט: מניחים את הקייל בקערה גדולה. מוסיפים את נוזלי הכבישה של הבצל, מערבבים היטב ומשהים כ-15 דקות עד לריכוך הקייל.
- חותכים את המלפפונים לאורך ובעזרת כפית מוציאים את הזרעים. פורסים את המלפפונים לחצאי עיגולים בעובי 1/2 ס”מ.
- מעבירים את המלפפונים לקערה, מוסיפים בצל כבוש, עגבניות וזיתי קלמטה. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים מעל הסלט את פרוסות הגבינה, מזלפים עליהן שמן זית ומפזרים מעט אורגנו מיובש.

24

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית
24

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה
24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה
24

24

24
Comments are closed.