מאפה בקלאווה בסגנון יווני עם גבינת מאנורי

4 מאפי בקלאווה שיתאימו ל-8 סועדים

המרכיבים למאפה הבקלאווה:

100 גרם אגוזי מלך קלויים וטחונים
100 גרם פקאנים קלויים וטחונים
1 כף סוכר חום
1/2 כפית קינמון טחון
8 דפי פילו, מופשרים במקרר וחצויים
4 יחידות (100 גרם כל יחידה) גבינת מאנורי

המרכיבים לסירופ לואיזה והדרים:

250 מ”ל מים
250 גרם סוכר חום
סרט קליפה מלימון אחד
סרט קליפה מתפוז אחד
רשות: 1 גבעול לואיזה טרייה (או כף עלי לואיזה מיובשים)

לרוטב:

כף חרדל דיז׳ון גרגרים
כף דבש
כף סילאן
כף רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון טרי
3 כפות שמן זית

בנוסף:

80 גרם חמאה מומסת להברשה
30 גרם פיסטוק קלוי, קצוץ דק

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
  2. מערבבים אגוזי מלך, פקאן, סוכר חום וקינמון ומניחים בצד.
  3. מברישים במעט מהחמאה המומסת 4 תבניות אישיות עגולות עם שלויים נמוכים בקוטר 15 ס”מ ומניחים בצד.
  4. מניחים בתבנית חצי דף פילו, כך שקצותיו מונחות מחוץ לשולי התבנית, ומברישים אותו במעט מהחמאה המומסת. מניחים מעל חצי דף פילו נוסף ומברישים גם אותו בחמאה המומסת. מניחים כף מתערובת האגוזים על דפי הפילו המשומנים ומשטחים בתבנית עד לקבלת שכבה אחידה. מניחים יחידה אחת עגולה של גבינת מאנורי במרכז התבנית מעל לשכבת האגוזים, מקפלים את קצוות דפי הפילו שמחוץ לתבנית פנימה ותוחבים אותם בין שולי התבנית לגבינה כך שייווצר “כתר” של דפי פילו סביב גבינת המאנורי. מרכיבים את יתר התבניות הנותרות באותו האופן.
  5. מניחים את התבניות העגולות על תבנית תנור אחת, מעבירים לתנור, אופים 15 דקות עד שדפי הפילו הופכים שחומים-זהובים ומוציאים מהתנור.
  6. בזמן האפייה, מכניסים את מרכיבי הסירופ לקלחת, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה מעל להבה נמוכה 5 דקות. מסירים מהכיריים ונפטרים מהלואיזה.
  7. יוצקים 2-3 כפות של הסירופ החם על כל בקלאווה חמה מיד כשהן יוצאות מהתנור ומפזרים מעל פיסטוק קצוץ. ממתינים 2-3 דקות עד שהבקלאוות מצטננות מעט ומתייצבות, ומגישים חמים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה – במלוא הדרה

היא נהדרת כמלית למאפה ומעשירה רוטבי פסטה, אבל הגבינה היפה והטעימה הזאת יכולה להיות הכוכבת הראשית של המנה.

14

לחם קופים עם גבינה

הריח שיפיץ המאפה הזה בזמן שיבלה בתנור ישגע את כל בני הבית, וכשתגישו אותו לשולחן צפו לקריאות התפעלות ולחיסול מהיר

14

גראטן ענבים שחורים וברי פקאן

המאפה הזה כל כך פשוט להכנה שזה כמעט מביך, והתוצאה טעימה ומרשימה.

14

חציל גרנה פדנו

מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש. ההכנה מעט מורכבת אבל טע

8