מאפה מק אנד צ’יז עם מק אנד צ’יז מגורר

4 מנות

המרכיבים לרוטב:

40 גרם חמאה
2.5 כפות קמח לבן
500 מ”ל חלב
200 גרם מק אנד צ’יז מגורר
1 כפית מלח

ובנוסף:

250 גרם פסטה קצרה מבושלת ומצוננת
1/4 כוס פירורי לחם
1 כף גבינת גרנה פדנו מגוררת
1 כפית שמן זית
קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. ממיסים חמאה בסיר רחב מעל להבה בינונית, מוסיפים קמח ומערבבים בעזרת מטרפה במשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת זהובה וריחנית. מוסיפים בהדרגה לסיר חלב, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שתערובת הקמח נמסה לחלוטין אל החלב.
  2. מביאים את הרביכה לרתיחה, מנמיכים מיד את הלהבה וממשיכים לבשל שלוש דקות נוספות עד להסמכה. מידי פעם מערבבים היטב עם מטרפה על מנת למנוע התגבשות של הקמח בתחתית הסיר.
  3. מוסיפים מחצית ממק אנד צ’יז המגורר לסיר, מתבלים מלח ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד. מסירים את הסיר מהכיריים.
  4. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  5. מרפדים בנייר אפייה תבנית אפייה 20X30 המתאימה לאפייה בתנור.
  6. מוסיפים פסטה מבושלת לסיר הרוטב ומערבבים. מוסיפים לסיר את המחצית השנייה של מק אנד צ’יז מגורר, מערבבים שוב, יוצקים את תכולת הסיר לתבנית האפייה ומפזרים בעזרת כף באופן אחיד בתבנית.
  7. מערבבים בקערה פירורי לחם, גבינת גרנה פדנו, שמן זית ומלח ומפזרים בשכבה אחידה מעל לפסטה שבתבנית.
  8. מעבירים את התבנית לאפייה בתנור למשך 25 דקות עד שפירורי הלחם מזהיבים ורוטב הגבינה מבעבע בשולי התבנית. מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות ומגישים חם בעזרת כף גדולה.

טיפים לשדרוג: ניתן להוסיף לתערובת הפסטה והגבינה שום כתוש, פלפל שחור גרוס או כפית חרדל דיז’ון לפי טעמכם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by