צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

כריך לבנוני

– מתכון של מאיה דרין  –

כריך מפיתת שומשום של אבולעפייה, ריקוטה למריחה מתובלת בזעתר, בצל סגול מתובל בסומק, עם  סלט עגבניות שרי תמר חריף מתובל בשמן זית ולימון

חומרים ל-4 מנות:

4 פיתות שומשום (דוגמת הפיתות המיתולוגיות של אבולעפיה)
1 גביע ריקוטה למריחה בטעם טבעי
4 כפות תבלין זעתר

לבצל הסגול:
2 בצלים סגולים פרוסים דק
2 כפות סומאק
מיץ לימון סחוט לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם

לסלט עגבניות:
12 עגבניות צבעוניות
פלפל חריף
3 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
2 כפות שמן זית
מיץ לימון סחוט טרי לפי הטעם
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מתבלים את הבצל הסגול בסומאק, במיץ לימון ובשמן זית
2. מכינים סלט קצוץ דק מהעגבניות, הפלפל החריף, השום, עשבי התיבול הקצוצים ומתבלים בשמן זית, בלימון, במלח ופלפל שחור
3. חותכים את הפיתות לרבעים, מורחים את הפיתות בריקוטה למריחה בטעם טבעי, מתבלים בזעתר ומוסיפים בצל סגול מתובל
4. מגישים לצד סלט עגבניות חריף

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כריך בריאות

לחם דגנים מלאים/ לחמניית דגנים מלאים, ריקוטה למריחה בטעם טבעי, מקלו

18

קרוק ריקוטה

כריך עשוי שתי פרוסות לחם לבן מרוחות בריקוטה (באיזה טעם שרוצים), פרוסת מוצרלה של גד או תערובת גבינות של גד, סלמון מעושן, תרד מוקפץ. מטוגן במחבת ומוגש ע

14

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן מוצלחות לא פחות גם בטמפרטורת החדר ואפילו מ

14

כריך ירקות

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

10

כריך ירקות צלויים

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

10

כריך אבוקדו חרוך וביצה רכה

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

10

כריך מקושקשת רכה עם בצלים ופונדו כרשה

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

10

כריך לקס וירקות

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

10