לביבות מרינג’נה
חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. מכינים מהם מגוון רחב של מזטים,
הם משמשים כמלית לבורקס, מבשלים בהם קציצות וגם מכינים מהם לביבות.
חומרים ל-20 לביבות:
250 גרם חצילים קלויים
50 גרם בולגרית מסורתית 16% מפוררת
100 גרם קוואטרו פורמאג’י
2 ביצים
4 כפות פירורי לחם
1 כפית עלי אורגנו קצוצים
מלח ופלפל שחור
מעט שמן זית לטיגון
לציפוי:
2/3 כוס פירורי לחם
רוטב יוגורט להגשה:
1 כוס יוגורט עיזים 2.8%
1 כפית סומק
1 כף בצל סגול קצוץ דק
אופן ההכנה:
- מערבבים את החציל הקלוי עם הגבינות והביצים. מוסיפים את פירורי הלחם, האורגנו, המלח והפלפל ומערבבים.
- מערבבים את חומרי הרוטב להגשה.
- מחממים מחבת עם שמן, יוצרים לביבות בידיים רטובות או משומנות, מצפים בפירורי לחם ומטגנים 2 דקות מכל צד או עד להזהבה.
מוציאים לנייר סופג.
- מגישים את הלביבות עם יוגורט מתובל בסומק.
לביבות קישואים יווניות (קולוקיטוקפטדס) וגבינת מאנורי בהשראת אוטולנגי
24
24
לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה
24
לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל
24
לביבות גבינה ברוטב עגבניות יווני
24
24
לביבות פנצנלה – לחם עגבניות ובזיליקום
18
סביצ’ה דג ים על לביבות בורגול ועשבי בר לבנוניות, יוגורט עיזים וראס אל חנות
18
Comments are closed.