קרקר פטנט עם טופינג גבינות

מתכון של לימור תירוש

חמש דקות עבודה ויש לכם קרקרים טעימים וקראנצ’יים. לפני ההגשה מניחים עליהם תוספות מעניינות ואופים כמה דקות בתנור.

חומרים לכ-60 קרקרים:

10 טורטיות מקמח תירס או חיטה
1 ביצה טרופה
מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס

מבחר טופינגים (ראו פירוט)

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מסדרים 2-3 טורטיות בתבנית, מברישים בביצה ומתבלים במלח ופלפל. אופים 10-8 דקות עד השחמה קלה.
  3. מוציאים מהתנור וחותכים מייד כל טורטייה ל-6 משולשים.
    חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
  4. סמוך להגשה: מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    מסדרים את הקרקרים בתבנית, מניחים את הטופינג הרצוי ואופים 5 דקות. אפשר ורצוי להכין כמה סוגים – שיהיה צבעוני ושמח.

תוספות לבחירתכם:

»        פטה כבשים 20% מפוררת דק, שומשום, פלפל שחור גרוס, עלי אורגנו ובצל סגול. לפני ההגשה מזלפים טחינה גולמית.

»        פרוסה של  קממבר בקר 25% ועלי תימין. לפני ההגשה מפלפלים ומזלפים מעט דבש.

»        גבינה כחולה מפוררת, פרוסת אגס, אגוז פקאן ופלפל שחור גרוס. לפני ההגשה מזלפים מעט דבש.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מטבל גבינה לימוני

מטבל 5% שומן חמצמץ ומרענן, במרקם שמנתי ומפתיע. להתענג על כל ביס עם ערימת קרקרים או פיתות קלויות

14

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

14

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

שקדים מושרים ביוגורט, שנטחנים לממרח מושלם ונעטפים בלאבנה חמצמצה ורעננה ושפע עלים ירוקים.

8