סלט ירקות כפרי וגבינת מאנורי צרובה

4 מנות

המרכיבים:

1 אבוקדו בשל
20 עגבניות שרי אדומות וצהובות
1 בצל אדום
4+2 כפות שמן זית
קליפה מגוררת דק ומיץ סחוט מחצי לימון
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
200 גרם (2 יחידות) גבינת מאנורי
1 מארז (500 גרם) תערובת עלי בייבי
5 עלי נענע טריים, קצוצים

אופן ההכנה:

  1. מקלפים אבוקדו, חוצים לאורכו, פורסים לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ ומעבירים לקערת ערבוב.
  2. חוצים עגבניות שרי ומוסיפים לקערה.
  3. מקלפים בצל אדום, חוצים ופורסים לחצאי טבעות דקות ומוסיפים לקערה.
  4. מתבלים את הירקות בארבע כפות שמן זית, קליפת לימון מגוררת ומיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים בעדינות. שומרים בצד.
  5. מחממים במחבת פסים שתי כפות שמן זית וצורבים במחבת פרוסות גבינת מאנורי עד שהן מקבלות פסי השחמה יפים משני צדיהן. מעבירים את פרוסות המאנורי לקרש חיתוך וחותכים כל אחת מהפרוסות לשמונה משולשים.
  6. מוסיפים תערובת עלי בייבי ועלי נענע קצוצים לקערת הירקות, מערבבים בעדינות מעבירים לקערת הגשה. מניחים מעל לירקות את משולשי גבינת המאנורי הצרובה ומגישים כשהיא עדיין חמימה. שלא בעונה, מחליפים את האבוקדו בפרוסות זוקיני צרובות במחבת פסים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

24

סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית

סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

24

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית

סלט הטאבולה הלבנוני מקבל חיזוק של גבינה צפתית, צנוברים, זיתי קלמטה ובזיליקום.

24

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה מנצנצים בסלט כאבני חן ביחד עם המוצרלה בייבי נולד סלט מרשים, מפתיע ובריא

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיידע לספוג את הרוטב.

24

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנדולינה יעשו את העבודה בק

24

סלט זוקיני עם מוצרלה פרסקה

בעזרת קולפן ז’וליינים (שמוכרים בכמה שקלים בכל חנות כלי בית) הופכים את הזוקיני ל”אטריות” ארוכות וקראנצ’יות. מחברים אותם לזיתים,

24