לביבות פנצנלה – לחם עגבניות ובזיליקום

במטבח האיטלקי, לא זורקים לחם מאתמול, אלא מקפידים להכין ממנו מטעמים.
כאן אלה לביבות רכות ועסיסיות עשויות מלחם ומחומרי גלם ים תיכוניים, שכולם אוהבים. אפשר לטגן או לאפות.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל

חומרים ל-10 לביבות גדולות, בקוטר 10 ס״מ:

 ג’בטה (או 4 פרוסות לחם שאור) מאתמול, חתוכה לקוביות קטנות
1 מיכל(250 מ”ל) שמנת לבישול או שמנת מתוקה
2 ביצים
100 גרם קוואטרו פורמאג’י
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1/2  כוס זיתי קלמטה קצוצים גס
1  כף עלי אורגנו קצוצים

אופן ההכנה:

  • לאפייה: מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
  • משמנים תבניות או כלים אישיים המתאימים לאפייה בקוטר 10 ס״מ וממלאים בתערובת. לחלופין אפשר להכין לביבות קטנות יותר בתבנית שקעים. אופים 20-15 דקות או עד שהתערובת תופחת ומזהיבה.
  • לטיגון: מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית. נוטלים כף גדושה מהתערובת ומטגנים לביבות 3-2 דקות עד להתייצבות והזהבה. מגישים חם או בטמפ׳ החדר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

24

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן מוצלחות לא פחות גם בטמפרטורת החדר ואפילו מ

24

לביבות גבינה ברוטב עגבניות יווני

נימוחות, מתובלות וארומטיות. הלביבות האלה משקפות יפה את טעמיהן ומרקמיהן של הגבינות.

24

לביבות תירס ומוצרלה

לביבות עדינות ופריכות שילדים ומבוגרים יאהבו. הן טעימות חמות, בטמפ’ החדר ואפילו קרות. מומלץ להגיש עם יוגורט.

24

פוארו פריטה

לביבות כרישה עדינות ומבושמות, שמכינים מכרישה מאודה, ללא שומן.

14

קרדיאס כרובית

לתערובת הבסיסית של הכרובית וארבע הגבינות אפשר להוסיף כל מיני תוספות שאוהבים, כמו זיתים, בצל, פטריות או עגבניות שרי או פשוט להניח אותם על הלביבות למרא

14

אלבונדיגס תירס ופלפלים

לביבות רכות ועסיסיות שמגישים עם סלסה של עגבניות. הכי טעים להכין אותן פיקנטיות.

14