צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מאפה גבינות, עגבניות וריקוטה – אבישג שאר ישוב

– אבישג שאר ישוב –

מצרכים:

100 גרם קמח
70 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
1 חלמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית טימין מיובש
2-3 כפות חלב במידת הצורך

250 גרם גבינת קוואטרו פורמאג׳י
30-35 עגבניות שרי חצויות בגדלים וצבעים שונים
1 פלפל ירוק חריף
250 גרם ריקוטה קלאסית
1/2 כפית מלח
מיץ מעגבנית שרי
קורט פלפל שחור גרוס
בלסמי מצומצם
עלי בזיליקום

אופן הכנה:

נחמם תנור ל170 מעלות.
נשמן במעט חמאה מומסת קערה/תבנית בגודל 24 שניתן לחמם בתנור.
בתוך קערה נערבב בעזרת הידיים את הקמח עם חמאה רכה עד ליצירת בצק פירורי.
נוסיף חלמון, נמשיך ללוש עם הידיים ונשטח בתוך התבנית (במידה והבצק מרגיש יבש נוסיף 2-3 כפות חלב).
מעל הבצק נפזר גבינת קוואטרו פורמאג׳י.
ונכניס לתנור החם למשך 30-35 דקות/ עד שהגבינה מזהיבה.
נצנן על השיש לטמפרטורת החדר.
נחתוך את השרי לחצי, נפרוס דק את הפלפל החריף ונפזר מעל הגבינה.
נעביר את גבינת הריקוטה הקלאסית לקערה.
נוסיף מלח, פלפל ונטרוף ידנית עד לקבלת גבינה אחידה וחלקה שאותה נעביר לתוך שקית זילוף עם צנטר רחב ונזלף תלוליות בין עגבניות השרי.
(ניתן גם להעביר את הריקוטה עם כף בין העגבניות)
לסיום נסחט עגבנית שרי גדולה מעל, נזלף חומץ בלסמי, נקשט בעלי בזיליקום  ונוסיף מלח ופלפל.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפה אוורירי של ריקוטה פרסקה וחצילים

מאפה פינוק נימוח ועשיר. השילוב בין טעמה של ריקוטה פרסקה לחצילים הקלויים עובד מצוין. ויש גם בונוס – אין כאן טיפת קמח, ולכן המאפה מתאים לנמנעים מגלוטן ו

24

גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות

גילינו את קמח הכוסמין בזכות הערכים התזונתיים שבו ושיעור הגלוטן הנמוך, ואז התאהבנו בטעמו האגוזי. כאן השתמשנו בקמח כוסמין מלא (בתוספת מעט קמח רגיל) כדי

14

פיצה ביאנקה דולצ’ה

Dolce באיטלקית פירושו מתוק, ואכן הפיצה הזאת היא סוג של קינוח או לחילופין מאפה בוקר מפנק. השילוב בין תאנים טריות למוצרלה ודבש הוא חגיגה!

14

ח’צפורי גבינות ים תיכוני

גרסה יצירתית למאפה הדגל של העדה הגיאורגית, עם שפע גבינות ותגבור של עגבניות, זיתים וקצת פלפל חריף. הגישו את המאפים חמים ופרסו אותם לעיני האורחים.

14

שושני פילו במילוי תרד וגבינות

פילו ממולא בגבינה ותרד זאת קלאסיקה בלקנית. צורת העיצוב המיוחדת (ופשוטה לביצוע) תהפוך את המאפה לכוכב השולחן

14

ריקוטה פרסקה – במלוא הדרה

היא נהדרת כמלית למאפה ומעשירה רוטבי פסטה, אבל הגבינה היפה והטעימה הזאת יכולה להיות הכוכבת הראשית של המנה.

14

בורקיטס עם ריקוטה, קשקבל ובולגרית

בבורקיטס קלאסי משלבים בין גבינות דומיננטיות (בולגרית וקשקבל) לגבינה רכה וניטרלית בטעמה, שנותנת את הגוף. אחרי שתכינו את המאפה הבלקני הקלאסי עם ריקוטה פ

14

פאי פילו, ריקוטה פרסקה ותרד

מאפה עשיר שמתכתב עם הבּרק הטורקי, אך עם טוויסט איטלקי (בזכות השימוש בבזיליקום). השימוש בריקוטה פרסה מעניק למלית מרקם נעים במיוחד וטעם נהדר.

14