צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

תירס צלוי מוקרם

– מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין –

קונים קלחים עם קליפה, מבשלים 5 דקות, מסירים את החלק השעיר, מפשילים את הקליפה וקושרים ליצירת ידית אחיזה. צולים על הגריל או במחבת פסים עד להשחמה. מורחים אותם בגבינת שמנת ומגלגלים בשבבי גרנה פדנו צ׳ילי וכוסברה.

חומרים ל-8 מנות:

8 קלחי תירס עם הגלימה הירוקה
8 כפות גבינת שמנת ניו יורק שום שמיר 30% או גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
100 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
1 פלפל צ׳ילי, קצוץ דק
2 כפות כוסברה קצוצה או אורגנו

אופן הכנה:

1. מבשלים את הקלחים במי מלח רותחים במשך 5 דקות לריכוך קל.
2. צולים את התירס על הגריל או על מחבת פסים במשך 10 דקות. מדי כמה דקות הופכים כדי שייצלו באופן שווה.
3. כשהתירס מוכן, מורחים אותו בגבינת שמנת ומגלגלים בשבבי גרנה פדנו, צ׳ילי וכוסברה או אורגנו ומגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אלבונדיגס תירס ופלפלים

לביבות רכות ועסיסיות שמגישים עם סלסה של עגבניות. הכי טעים להכין אותן פיקנטיות.

18

לביבות תירס ומוצרלה

לביבות עדינות ופריכות שילדים ומבוגרים יאהבו. הן טעימות חמות, בטמפ’ החדר ואפילו קרות. מומלץ להגיש עם יוגורט.

18

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

8

קרדיאס כרובית

לתערובת הבסיסית של הכרובית וארבע הגבינות אפשר להוסיף כל מיני תוספות שאוהבים, כמו זיתים, בצל, פטריות או עגבניות שרי או פשוט להניח אותם על הלביבות למרא

8

לביבות כרובית אפויות

את הלביבות האלה אפשר להכין עם תוספות שונות (ממש כמו פיצטות). אנחנו הלכנו על מוצרלה, שרי, בצל וקלמטה, אבל תכל׳ס השמיים הם הגבול. אם רוצים, אפשר להוסיף

8

סיגרים במילוי חצילים וגבינות

פריכים, זהובים ומלאים בתערובת משגעת של חצילים, גבינות וקליפת לימון. מגישים את הסיגרים חמים עם משקה יוגורט חמצמץ.

8

פולפטה כרישה וגבינות

‏polpette פירושו קציצה באיטלקית, ובאיטליה, ממש כמו אצלנו, קציצה היא אוכל של בית.

8