רושטי זוקיני וגבינות

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה. את התערובת מכינים משבבי זוקיני שאותם
מייבשים מנוזלים באמצעות המלחה וסחיטה בתוספת של גבינות מוצרלה וגרנה פדנו.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל

חומרים ללביבה בקוטר 20-22 ס״מ:
3  זוקיני
1  כפית מלח
20 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
100 גרם מוצרלה מגוררת 22%
1  בצל קצוץ ומטוגן
3  כפות שמיר קצוץ
2  ביצים
2  כפות קמח
3  כפות שמן זית לטיגון

למטבל שום-שמיר:
1  גביע גבינת שמנת ניו יורק שום שמיר  30%
3  כפות יוגורט כבשים

אופן ההכנה:

  • מרסקים את הזוקיני בפומפייה או במעבד מזון עם דסקית מתאימה, מפזרים את המלח על שבבי הזוקיני ומניחים ל-10 דקות. סוחטים בידיים כדי לנקז את הנוזלים. אפשר להניח את השבבים במגבת דקה, לאסוף את שוליה לצרור ולסחוט היטב.
  • מערבבים את הזוקיני בקערה עם הגבינות ויתר החומרים.
  • מחממים מחבת בקוטר 22-20 ס״מ. מוסיפים שמן זית ומשטחים את התערובת בשכבה אחידה. מטגנים 4-3 דקות, בודקים שהתערובת התייצבה, מניחים על המחבת צלחת שטוחה והופכים עליה את הלביבה. מחליקים אותה חזרה למחבת ומטגנים את הצד השני עוד דקה או עד להזהבה.
  • מגישים עם מטבל שמכינים מגבינת שמנת ניו יורק שום שמיר מדוללת ביוגורט.

*אם אין גבינת שום-שמיר: מתבלים גבינת שמנת בטעם טבעי ב-2 כפות שמיר קצוץ,  2  שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם צ’ושקי

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תבשיל של פלפלים קלויים, מתובלים בשום ושמיר.

0

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

0

אירוח צרפתי עם ברי פקאן וקממבר

ברי פקאן וקממבר הן גבינות צרפתיות מצוינות לאירוח צרפתי מושלם

0

פוארו פריטה

לביבות כרישה עדינות ומבושמות, שמכינים מכרישה מאודה, ללא שומן.

0

האש בראון עם קרם סלק

אחת ממנות הדגל של המטבח האמריקאי,  בתיבול שהוא מחווה למעדנייה היהודית. אפשר להכין מראש ולחמם 5 דקות על מחבת או בתנור לוהט.

0