רושטי זוקיני וגבינות
לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה. את התערובת מכינים משבבי זוקיני שאותם
מייבשים מנוזלים באמצעות המלחה וסחיטה בתוספת של גבינות מוצרלה וגרנה פדנו.
חומרים ללביבה בקוטר 20-22 ס״מ:
3 זוקיני
1 כפית מלח
20 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
100 גרם מוצרלה מגוררת 22%
1 בצל קצוץ ומטוגן
3 כפות שמיר קצוץ
2 ביצים
2 כפות קמח
3 כפות שמן זית לטיגון
למטבל שום-שמיר:
1 גביע גבינת שמנת ניו יורק שום שמיר 30%
3 כפות יוגורט כבשים 5%
אופן ההכנה:
- מרסקים את הזוקיני בפומפייה או במעבד מזון עם דסקית מתאימה, מפזרים את המלח על שבבי הזוקיני ומניחים ל-10 דקות. סוחטים בידיים כדי לנקז את הנוזלים. אפשר להניח את השבבים במגבת דקה, לאסוף את שוליה לצרור ולסחוט היטב.
- מערבבים את הזוקיני בקערה עם הגבינות ויתר החומרים.
- מחממים מחבת בקוטר 22-20 ס״מ. מוסיפים שמן זית ומשטחים את התערובת בשכבה אחידה. מטגנים 4-3 דקות, בודקים שהתערובת התייצבה, מניחים על המחבת צלחת שטוחה והופכים עליה את הלביבה. מחליקים אותה חזרה למחבת ומטגנים את הצד השני עוד דקה או עד להזהבה.
- מגישים עם מטבל שמכינים מגבינת שמנת ניו יורק שום שמיר מדוללת ביוגורט.
*אם אין גבינת שום-שמיר: מתבלים גבינת שמנת בטעם טבעי ב-2 כפות שמיר קצוץ, 2 שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור.
אולי תרצו להכין גם
Comments are closed.