צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

חציל פרמזן

– מתכון של איתי בידרמן  –

מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש. ההכנה מעט מורכבת אבל טעמה העשיר והעמוק של המנה שווה את ההשקעה. ללקק אצבעות ולגרוף מחמאות.

חומרים ל-4 מנות:

8 פרוסות חציל בעובי של 1 ס"מ
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
200 גרם גבינת ריקוטה טבעית 5%
50 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת 29%
1 ביצה
2 עלי בזיליקום קצוצים דק
קורט אגוז מוסקט מגורר
1 ליטר רוטב עגבניות (ראו מתכון)

לרוטב עגבניות
3/4 כוס (150 מ"ל) שמן זית
2 שיני שום קלופות וקצוצות גס
1 כפית פלפל צי'לי קצוץ
2 קופסאות (800 גרם כל אחת) עגבניות מרוסקות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

1. מכינים את הרוטב: יוצקים לסיר גדול שמן זית ,מוסיפים שום ומחממים על אש קטנה עד שהשום מזהיב. מוסיפים פלפל צ'ילי ומערבבים. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל, מערבבים ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים כחצי שעה על בבעבוע עדין. מסירים מהאש ומצננים. טוחנים היטב בבלנדר או במוט ריסוק עד לקבלת רוטב חלק. ניתן להקפיא את הרוטב בכלים אטומים ולהפשיר לפני השימוש.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את פרוסות החציל בשמן זית משני הצדדים ומתבלים במעט מלח ופלפל. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הפרוסות בשכבה אחת. אופים כ-20 דקות, מוציאים ומצננים (לא מכבים את התנור).
3. מערבבים בקערה גבינת ריקוטה, 30 גרם מהגרנה פדנו, ביצה, בזיליקום ואגוז מוסקט. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
4. מניחים בתבנית אפייה עמוקה ארבע פרוסות חציל. על כל פרוסה מניחים רבע מתערובת הגבינות. מכסים עם פרוסת חציל נוספת, כך שנוצרים ארבעה כריכים. מפזרים מעל את שארית הגרנה פדנו ויוצקים מעל את רוטב העגבניות. מכסים ברדיד אלומיניום, מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים כ-20 דקות. מוציאים ומניחים למאפה לנוח כ-20 דקות.

טיפ שתי גבינות מתחרות על תואר מלכת הגבינות של איטליה: הפרמזן והפקורינו. יחסי הציבור של הפרמזן טובים יותר ועליה גם נאמר: ככל שהיא יותר בוגרת, היא יותר משובחת, יותר גרגירית ויותר מלוחה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אספרגוס צרוב עם ביצה עלומה וטוויל גרנה פדנו

מנת רושם: אספרגוס אצילי, טוויל פרמזן פריך וביצה עלומה שעוטפת את הכל

14

קרפאצ’ו מלון ופרמזן גרנה פדנו

שילוב בין מלון מתוק לסויה ושמן זית, שממלאים את הפה בטעמי אוממי ימיים

10

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

8

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

8

רביולי ברוטב שמנת

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

8

לחם קופים עם גבינה

הריח שיפיץ המאפה הזה בזמן שיבלה בתנור ישגע את כל בני הבית, וכשתגישו אותו לשולחן צפו לקריאות התפעלות ולחיסול מהיר

8

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0