צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים
– מתכון של לימור לניאדו תירוש –
נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה שמוסיפה צבע ומשחק קור-חום נעים. אם רוצים מפזרים על הריקוטה האפויה תערובת גרעינים קראנצ׳ית.
חומרים ל-6 מנות:
לתערובת גרעינים (לא חובה):
1 כף גדושה מכל אחד: גרעיני דלעת, שומשום, גרעיני חמנייה
1 כפית בלסמי מצומצם או רכז רימונים
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
לריקוטה:
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
1 כף שמן זית
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
לסלסת עגבניות:
3 עגבניות בשלות חצויות ומגוררות גס
2-1 כפות בזיליקום קצוץ
1/4 כפית מכל אחד: מלח, פלפל שחור גרוס, סוכר
1 כף שמן זית
להגשה:
עלי בזיליקום
- קולים את הגרעינים: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה. מערבבים את הגרעינים עם בלסמי מצומצם ומשטחים בתבנית. קולים 5 דקות, מערבבים וקולים עוד 5 דקות. מצננים.
- אופים את הריקוטה פרסקה: מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.
- מעמידים ריקוטה פרסקה בתבנית. מזלפים שמן, מתבלים במלח ובפלפל, ואופים 35-30 דקות עד השחמה.
- בינתיים מערבבים בקערית את חומרי הסלסה.
- מגישים: מניחים את הריקוטה פרסקה בצלחת הגשה, יוצקים עליה חלק מהסלסה, זורים את הגרעינים (אם רוצים) ומפזרים עלי בזיליקום. את הסלסה שנותרה מגישים בקערה נפרדת.
* הגרעינים הקלויים יישמרו עד 3 ימים בקופסה אטומה. את הסלסה אפשר להכין כמה שעות מראש. את הריקוטה אופים סמוך להגשה.

24

24

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה
24

24

ריקוטה פרסקה אפויה עם תאנים, אורגנו ודבש
24

24

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה
24
Comments are closed.