סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

מתכון של לימור תירוש

כשאופים ריקוטה פרסקה קורה קסם – מרקמה מתייצב והיא מקבלת שיזוף מגרה. כאן היא מבלה בתנור עם עגבניות שרי, וכל החבורה מצטרפת לעגבניות טריות, זיתים, ארוגולה, צנוברים ושמן זית… וזה עוד יותר טעים ממה שזה נשמע!

[ 8-6 מנות ]

1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה
600 גרם עגבניות שרי (עדיף שרי תמר) חצויות לאורך
3 כפות שמן זית
1/3 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות פירורי לחם, עדיף מחיטה מלאה
צרור ארוגולה גדול קצוץ גס
1 בצל סגול קטן פרוס לחצאי עיגולים דקיקים
10 זיתים שחורים (עדיף קלמטה) מגולענים וחצויים
2 כפות צנוברים קלויים
2 כפות שמן זית
½1 כפות מיץ לימון סחוט
מלח לפי הטעם

לזרייה: 1/2 כוס גרנה פדנו מגוררת או בשבבים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-240 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומברישים בשמן זית.
  2. בעזרת כפית מניחים בתבנית גושי ריקוטה קטנים ומוסיפים מחצית מעגבניות השרי. מזלפים על הכול שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים פירורי לחם על גושי הריקוטה.
  3. אופים בחלק העליון של התנור 15-12 דקות עד שגושי הריקוטה משחימים קלות.
  4. מערבבים בקערה גדולה את שאר חומרי הסלט. עורמים עליהם את גושי הריקוטה והעגבניות הצלויות ומפזרים גרנה פדנו. מגישים מייד.

*אפשר לערבב את חומרי הסלט 1/2 שעה מראש ולהכין את התבנית עם גושי הריקוטה והעגבניות. סמוך להגשה אופים כמוסבר במתכון ומפזרים על הסלט.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

24

סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית

סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

24

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית

סלט הטאבולה הלבנוני מקבל חיזוק של גבינה צפתית, צנוברים, זיתי קלמטה ובזיליקום.

24

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה מנצנצים בסלט כאבני חן ביחד עם המוצרלה בייבי נולד סלט מרשים, מפתיע ובריא

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיידע לספוג את הרוטב.

24

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנדולינה יעשו את העבודה בק

24

סלט זוקיני עם מוצרלה פרסקה

עזרת קולפן ז’וליינים (שמוכרים בכמה שקלים בכל חנות כלי בית) הופכים את הזוקיני ל”אטריות” ארוכות וקראנצ’יות. מחברים אותם לזיתים,

24