צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

– מתכון של איתי בידרמן  –

מתכון מצוין למארחים שרוצים להכין לביבות מראש. מומלץ לחמם 5 דקות בתנור לוהט.

חומרים ל-18 לביבות:

6 תפוחי אדמה אפויים (או מבושלים) ומעוכים גס
1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן
100 גרם מוצרלה מגורדת 22%
3 כפות עירית קצוצה
1 ביצה
מלח ופלפל שחור טחון טרי

לציפוי
כחצי כוס קמח
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון

למטבל יוגורט וחזרת
1 כוס יוגורט
2 כפיות חזרת (ואפשר גם יותר)

אופן הכנה:

  1. מערבבים מחית תפוחי אדמה עם בצל מטוגן, מוצרלה, עירית, ביצה, מלח ופלפל.
  2. בידיים מקומחות יוצרים מהתערובת גליל ופורסים ממנו לביבות.
  3. מחממים מחבת עם מעט שמן.
  4. טובלים כל לביבה בביצה, מקמחים ומטגנים 2 דקות מכל צד או עד להזהבה משני הצדדים.
  5. מגישים עם יוגורט מתובל בחזרת.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

8

כריך מקושקשת רכה עם בצלים ופונדו כרשה

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

8

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה,

8

מאפה כרובית וגבינות

כרובית וגבינות הן שידוך מתבקש. חליטה קצרה שמותירה את הכרובית מוצקה, בשמל עשיר וציפוי פריך יוצרים מנה קלאסית שנחטפת מהתבנית.

8

אינוולטיני זוקיני

גרסה חלבית קלילה לגלילות האיטלקיות: פרוסות פריכות מעט של זוקיני חובקות מלית גבינות טעימה

8

מרק יוגורט עם הפתעות

במקום המלפפון והנענע המסורתיים אבזרתי את המרק שלי בענבים קפואים, פיסטוקים ועוד הפתעות טעימות ויפות.

8

לביבות תירס ומוצרלה

לביבות עדינות ופריכות שילדים ומבוגרים יאהבו. הן טעימות חמות, בטמפ' החדר ואפילו קרות. מומלץ להגיש עם יוגורט.

8

מדיאס דה קזו

המלית המינימליסטית של הממולאים הבלקניים מקבלת חיזוק של בצל, עגבנייה וזיתים.

8