צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

– מתכון של איתי בידרמן  –

מתכון מצוין למארחים שרוצים להכין לביבות מראש. מומלץ לחמם 5 דקות בתנור לוהט.

חומרים ל-18 לביבות:

6 תפוחי אדמה אפויים (או מבושלים) ומעוכים גס
1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן
100 גרם מוצרלה מגורדת 22%
3 כפות עירית קצוצה
1 ביצה
מלח ופלפל שחור טחון טרי

לציפוי
כחצי כוס קמח
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון

למטבל יוגורט וחזרת
1 כוס יוגורט
2 כפיות חזרת (ואפשר גם יותר)

אופן הכנה:

  1. מערבבים מחית תפוחי אדמה עם בצל מטוגן, מוצרלה, עירית, ביצה, מלח ופלפל.
  2. בידיים מקומחות יוצרים מהתערובת גליל ופורסים ממנו לביבות.
  3. מחממים מחבת עם מעט שמן.
  4. טובלים כל לביבה בביצה, מקמחים ומטגנים 2 דקות מכל צד או עד להזהבה משני הצדדים.
  5. מגישים עם יוגורט מתובל בחזרת.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

24

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

24

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

24

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

24

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

24

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

24

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן מוצלחות לא פחות גם בטמפרטורת החדר ואפילו מ

24

לביבות גבינה ברוטב עגבניות יווני

נימוחות, מתובלות וארומטיות. הלביבות האלה משקפות יפה את טעמיהן ומרקמיהן של הגבינות.

24