קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים.
כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל

חומרים ל-20 לביבות:
2 כוסות דחוסות של עלי תרד
(או מנגולד) קצוצים גס
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים
100 גרם קוואטרו פורמאג’י
100 גרם  פטה כבשים 20% או פטה עיזים 20% מפוררת
4 ביצים
1 צ׳ילי קצוץ
1 שן שום כתושה
1/2 כפית כמון
מלח לפי מידת הצורך
מעט שמן זית לטיגון
למטבל יוגורט לימוני:
1  כוס יוגורט עיזים
1  כף מיץ לימון סחוט טרי
1  שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

  • מפזרים בקערה מלח על עלי התרד ומועכים אותם בידיים עד שהם קמלים. מערבבים פנימה את שאר הירוקים עם הגבינות, הביצים והתבלינים.
  • מערבבים את כל מרכיבי רוטב היוגורט הלימוני. טועמים ומתקנים תיבול.
  • מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית. נוטלים בכף מן התערובת ומטגנים לביבות 2 דקות מכל צד עד להזהבה.

מוציאים לנייר סופג.

  • מגישים מיד עם רוטב היוגורט.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

0

רושטי זוקיני וגאודה

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם צ’ושקי

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תבשיל של פלפלים קלויים, מתובלים בשום ושמיר.

0

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

0

אירוח צרפתי עם ברי פקאן וקממבר

ברי פקאן וקממבר הן גבינות צרפתיות מצוינות לאירוח צרפתי מושלם

0

פוארו פריטה

לביבות כרישה עדינות ומבושמות, שמכינים מכרישה מאודה, ללא שומן.

0

האש בראון עם קרם סלק

אחת ממנות הדגל של המטבח האמריקאי,  בתיבול שהוא מחווה למעדנייה היהודית. אפשר להכין מראש ולחמם 5 דקות על מחבת או בתנור לוהט.

0