קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים.
כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

חומרים ל-20 לביבות:
2 כוסות דחוסות של עלי תרד
(או מנגולד) קצוצים גס
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים
100 גרם קוואטרו פורמאג’י
100 גרם פטה כבשים 20% או פטה עיזים 20% מפוררת
4 ביצים
1 צ׳ילי קצוץ
1 שן שום כתושה
1/2 כפית כמון
מלח לפי מידת הצורך
מעט שמן זית לטיגון
למטבל יוגורט לימוני:
1  כוס משקה יוגורט עיזים 3%
1  כף מיץ לימון סחוט טרי
1  שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

  • מפזרים בקערה מלח על עלי התרד ומועכים אותם בידיים עד שהם קמלים. מערבבים פנימה את שאר הירוקים עם הגבינות, הביצים והתבלינים.
  • מערבבים את כל מרכיבי רוטב היוגורט הלימוני. טועמים ומתקנים תיבול.
  • מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית. נוטלים בכף מן התערובת ומטגנים לביבות 2 דקות מכל צד עד להזהבה.

מוציאים לנייר סופג.

  • מגישים מיד עם רוטב היוגורט.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עיג’ות חלומי

לביבות הירק עם טוויסט בשרני של גבינת חלומי, בשילוב מטבל יוגורט עוקצני ומרענן

0

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

גראטן מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. תולשים את פרחי הברוקולי מתוך שדה הגבינה, הזיתים והזעתר

0

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לחכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

0

מטבל גבינה לימוני

מטבל 5% שומן חמצמץ ומרענן, במרקם שמנתי ומפתיע. להתענג על כל ביס עם ערימת קרקרים או פיתות קלויות

0

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

שקדים מושרים ביוגורט, שנטחנים לממרח מושלם ונעטפים בלאבנה חמצמצה ורעננה ושפע עלים ירוקים.

0

מלנזנה חציל

חגיגת טעמים בפה: מלנזנה חצילים וקוואטרו פורמאג’י. פרוסות חציל זהובות נחות ברוטב עגבניות שרי ועליהן גבינת

0

פלפלים ממולאים

מייצג פלפלים אדום, מרהיב ובוהק בטעמי גבינות של קוואטרו פורמאג’י

0