קפטה תרד וגבינות
במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים.
כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.
חומרים ל-20 לביבות:
2 כוסות דחוסות של עלי תרד
(או מנגולד) קצוצים גס
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים
100 גרם קוואטרו פורמאג’י
100 גרם פטה כבשים 20% או פטה עיזים 20% מפוררת
4 ביצים
1 צ׳ילי קצוץ
1 שן שום כתושה
1/2 כפית כמון
מלח לפי מידת הצורך
מעט שמן זית לטיגון
למטבל יוגורט לימוני:
1 כוס משקה יוגורט עיזים 3%
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- מפזרים בקערה מלח על עלי התרד ומועכים אותם בידיים עד שהם קמלים. מערבבים פנימה את שאר הירוקים עם הגבינות, הביצים והתבלינים.
- מערבבים את כל מרכיבי רוטב היוגורט הלימוני. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית. נוטלים בכף מן התערובת ומטגנים לביבות 2 דקות מכל צד עד להזהבה.
מוציאים לנייר סופג.
- מגישים מיד עם רוטב היוגורט.

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה
0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר
0

0

0

0

0
Comments are closed.