ריקוטה פרסקה אפויה עם צ’ושקי

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תבשיל של פלפלים קלויים,
מתובלים בשום ושמיר.

זמן הכנה:  45 דקות
רמת קושי: קל

חומרים ל-4-6 מנות:
1  גביע ריקוטה פרסקה 9%
3  כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
2-3 פלפלים (בצבעים שונים)
קלויים וקלופים
1  שן שום פרוסה
1  כפית פפריקה
1  כפית חומץ
עלים מ-4  גבעולי שמיר טרי

אופן ההכנה:

  • אופים את הריקוטה פרסקה: מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מניחים את הריקוטה פרסקה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעליה כף שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל שחור. אופים 40 דקות, או עד השחמה יפה.

  • מכינים את הצ׳ושקי: מרסקים חצי מכמות הפלפלים בבלנדר עם 2 כפות שמן זית והשום. את יתר הפלפלים קוצצים בסכין לקוביות קטנות מתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים חומץ ועלים מ-2 גבעולי שמיר ומערבבים עם רסק הפלפלים.
  • מגישים את הריקוטה פרסקה החמה עם הצ׳ושקי מעל ומקשטים ביתרת עלי השמיר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

24

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

24

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

24

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

24

ריקוטה פרסקה אפויה עם תאנים, אורגנו ודבש

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תאנים טריות ודבש. אם אין תאנים טריות אפשר להחליף בפרי עונתי אחר כמו אפרסמון, תותים או קונפיטורה.

24

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה שמוסיפה צבע ומשח

24

קרוק ריקוטה

כריך עשוי שתי פרוסות לחם לבן מרוחות בריקוטה (באיזה טעם שרוצים), פרוסת מוצרלה של גד או תערובת גבינות של גד, סלמון מעושן, תרד מוקפץ. מטוגן במחבת ומוגש ע

24

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ’ האחרון: מגדל קטן של ריקוטה פרסקה שמערבבים לת

24