ריקוטה פרסקה אפויה עם צ’ושקי
ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תבשיל של פלפלים קלויים,
מתובלים בשום ושמיר.
זמן הכנה: 45 דקות
רמת קושי: קל
חומרים ל-4-6 מנות:
1 גביע ריקוטה פרסקה 9%
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
2-3 פלפלים (בצבעים שונים)
קלויים וקלופים
1 שן שום פרוסה
1 כפית פפריקה
1 כפית חומץ
עלים מ-4 גבעולי שמיר טרי
אופן ההכנה:
- אופים את הריקוטה פרסקה: מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מניחים את הריקוטה פרסקה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעליה כף שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל שחור. אופים 40 דקות, או עד השחמה יפה.
- מכינים את הצ׳ושקי: מרסקים חצי מכמות הפלפלים בבלנדר עם 2 כפות שמן זית והשום. את יתר הפלפלים קוצצים בסכין לקוביות קטנות מתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים חומץ ועלים מ-2 גבעולי שמיר ומערבבים עם רסק הפלפלים.
- מגישים את הריקוטה פרסקה החמה עם הצ׳ושקי מעל ומקשטים ביתרת עלי השמיר.

24

24

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה
24

ריקוטה פרסקה אפויה עם תאנים, אורגנו ודבש
24

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים
24

24

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה
24
Comments are closed.