מטבל גבינה לימוני

מתכון של לימור תירוש

הלאבנה מעניקה חמצמצות, הגבינה במרקם שמנת תורמת קרמיות (בלי להעלות את אחוזי השומן!) וקליפת הלימון ושמן הזית אחראיים לניחוח הנפלא.

[ 12-10 מנות ]

1 קופסה (250 גרם) לאבנה עיזים 5%
1 גביע (200 גרם)  גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון סחוט
1/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית קליפת לימון מגוררת
הצעת הגשה: פיסטוקים קלויים, קליפת לימון מגוררת

אופן הכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. ניתן לשמור עד יומיים בקירור.
אם רוצים מפזרים פיסטוקים ו/או קליפת לימון.
מגישים ליד ערמת קרקרים (ראו למשל מתכון בעמוד ממול) או פיתות קלויות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עיג’ות חלומי

לביבות הירק עם טוויסט בשרני של גבינת חלומי, בשילוב מטבל יוגורט עוקצני ומרענן

14

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

8

רושטי זוקיני וגבינות

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה

8

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה קלה, והכי חשוב: לא מטוגן!

8

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לחכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

0

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

שקדים מושרים ביוגורט, שנטחנים לממרח מושלם ונעטפים בלאבנה חמצמצה ורעננה ושפע עלים ירוקים.

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0