צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

חומוס פטה ופיסטוקים

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פריך (ראו מתכון להלן).

חומרים ל-8-6 מנות:

50 גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס) פיסטוקים קלויים ומומלחים קלופים
1/4 כוס (60 מ”ל) שמן זית
1 שן שום קטנה קצוצה גס
150 גרם פטה כבשים 20% מפוררת
1/4 כוס עלי שמיר
4-3 כפות יוגורט כבשים 5%
2 כפיות פלפל אדום חריף טרי קצוץ דק (לא חובה)
כפיות מיץ לימון סחוט טרי2-1

להגשה:
כפות שמן זית,
2 כפות פיסטוקים קלויים וקצוצים דק,
קליפת לימון מגוררת

  • שמים בקערת מעבד מזון קטנה פיסטוקים, שמן ושום ומעבדים בפולסים לפירורים גסים. מוסיפים פטה, שמיר ויוגורט ומעבדים למחית גסה. מתבלים בפלפל אדום חריף ומיץ לימון, מעבדים עוד רגע וטועמים – לפעמים חסר מעט מלח. שומרים בקופסה אטומה בקירור עד יומיים.
  • מגישים: משטחים בצלחת (כמו חומוס), מזלפים שמן זית וזורים פיסטוקים קצוצים וקליפת לימון.

קרקרים מקליפות בטטה: שמרו על קליפות הבטטה אחרי שצליתם אותן – אפשר להכין מהן קרקרים ממכרים.

מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים בקערה קליפות של 4 בטטות צלויות (למשל הבטטות שרוקנו לצורך הכנת עוגת הבורגול והגבינות, ראו עמ’ 27). מוסיפים 2 כפות שמן זית, 2 כפות פירורי פנקו, קורט מלח, פלפל שחור גרוס ופפריקה (מתוקה, חריפה או מעושנת) ומערבבים. מפזרים בתבנית בשכבה אחת וקולים 35 דקות. מפזרים כף גרנה פדנו מגוררת וקולים עוד 5 דקות. אפשר להכין כמה שעות מראש ולשמור בקופסה אטומה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

0

רושטי זוקיני וגאודה

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם צ’ושקי

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תבשיל של פלפלים קלויים, מתובלים בשום ושמיר.

0

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

0

אירוח צרפתי עם ברי פקאן וקממבר

ברי פקאן וקממבר הן גבינות צרפתיות מצוינות לאירוח צרפתי מושלם

0

פוארו פריטה

לביבות כרישה עדינות ומבושמות, שמכינים מכרישה מאודה, ללא שומן.

0