צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

חומוס פטה ופיסטוקים

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פריך (ראו מתכון להלן).

חומרים ל-8-6 מנות:

50 גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס) פיסטוקים קלויים ומומלחים קלופים
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
1 שן שום קטנה קצוצה גס
150 גרם פטה כבשים 20% מפוררת
1/4 כוס עלי שמיר
4-3 כפות יוגורט כבשים 5%
2 כפיות פלפל אדום חריף טרי קצוץ דק (לא חובה)
כפיות מיץ לימון סחוט טרי2-1

להגשה:
כפות שמן זית,
2 כפות פיסטוקים קלויים וקצוצים דק,
קליפת לימון מגוררת

  • שמים בקערת מעבד מזון קטנה פיסטוקים, שמן ושום ומעבדים בפולסים לפירורים גסים. מוסיפים פטה, שמיר ויוגורט ומעבדים למחית גסה. מתבלים בפלפל אדום חריף ומיץ לימון, מעבדים עוד רגע וטועמים – לפעמים חסר מעט מלח. שומרים בקופסה אטומה בקירור עד יומיים.
  • מגישים: משטחים בצלחת (כמו חומוס), מזלפים שמן זית וזורים פיסטוקים קצוצים וקליפת לימון.

קרקרים מקליפות בטטה: שמרו על קליפות הבטטה אחרי שצליתם אותן – אפשר להכין מהן קרקרים ממכרים.

מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים בקערה קליפות של 4 בטטות צלויות (למשל הבטטות שרוקנו לצורך הכנת עוגת הבורגול והגבינות, ראו עמ' 27). מוסיפים 2 כפות שמן זית, 2 כפות פירורי פנקו, קורט מלח, פלפל שחור גרוס ופפריקה (מתוקה, חריפה או מעושנת) ומערבבים. מפזרים בתבנית בשכבה אחת וקולים 35 דקות. מפזרים כף גרנה פדנו מגוררת וקולים עוד 5 דקות. אפשר להכין כמה שעות מראש ולשמור בקופסה אטומה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסלת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מג

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

0

עוגת גבינה מנומרת

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה

0

עוגת ריקוטה

אלגנטית, גבוהה ולחה, עם ניחוח משגע של גבינה וקינמון. עוגה כזאת תרצו להכין כל שבת. לכבוד החג אתם מוזמנים להלביש אותה בשמלה לבנה

0

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצ

0

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמס

0

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים

0