לביבות קישואים יווניות (קולוקיטוקפטדס) וגבינת מאנורי בהשראת אוטולנגי

המאנורי מושלמת למנה זו, היא עדינה בטעמה ואינה משתלטת במליחות מוגזמת על הטעמים הטריים של הקישואים, היא מתרככת אך אינה נמסה בזמן הטיגון,
היא משתלבת נהדר עם הטעמים הלימוניים והשום, ורוטב היוגורט העשיר מחמיא ללביבות אלו.

רכיבים:

4 זוקיני (500 גרם) זוקיני
1 כפית מלח
2 שיני שום, כתושות
קליפה מגוררת מלימון אחד
40 גרם קמח תופח
2 ביצים, טרופות
1/4 כפית גרגירי כוסברה טחונים
14 כפית גרגירי הל, טחונים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
100 גרם גבינת מאנורי, מפוררת
שמן לטיגון

אופן הכנה:

גררו קישואים, הניחו במסננת, המליחו והניחו להם להגיר נוזלים למשך 10 דקות.
סחטו את הקישואים המגוררים והעבירו לקערה.
הוסיפו שום כתוש, קליפת לימון מגוררת, קמח תופח, ביצים טרופות, גרגירי כוסברה טחונים והל טחון.
תבלו במלח ופלפל שחור וערבבו לתערובת אחידה.
הוסיפו גבינת מאנורי מפוררת וערבבו שוב בעדינות.
חממו במחבת בעלת שוליים שמן לטיגון חצי עמוק, העבירו כף מתערובת
הקישואים למחבת, 4 לביבות בכל פעם, שטחו מעט וטגנו 3 דקות מכל צד.
הוציאו, ספגו את עודפי השמן והגישו חם יחד עם מטבל יוגורט צונן.

לרוטב:

ערבבו בקערה גביע יוגורט יווני עם כף עלי כוסברה קצוצים, קורט הל טחון, מיץ וקליפה
מגוררת של לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם לרוטב אחיד ושימרו במקרר עד להגשה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

24

לביבות כרובית אפויות

את הלביבות האלה אפשר להכין עם תוספות שונות (ממש כמו פיצטות). אנחנו הלכנו על מוצרלה, שרי, בצל וקלמטה, אבל תכל׳ס השמיים הם הגבול. אם רוצים, אפשר להוסיף

24

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

מתכון מצוין למארחים שרוצים להכין לביבות מראש. מומלץ לחמם 5 דקות בתנור לוהט.

24

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן מוצלחות לא פחות גם בטמפרטורת החדר ואפילו מ

24

לביבות גבינה ברוטב עגבניות יווני

נימוחות, מתובלות וארומטיות. הלביבות האלה משקפות יפה את טעמיהן ומרקמיהן של הגבינות.

24

לביבות תירס ומוצרלה

לביבות עדינות ופריכות שילדים ומבוגרים יאהבו. הן טעימות חמות, בטמפ’ החדר ואפילו קרות. מומלץ להגיש עם יוגורט.

24

לביבות פנצנלה – לחם עגבניות ובזיליקום

במטבח האיטלקי, לא זורקים לחם מאתמול, אלא מקפידים להכין ממנו מטעמים.

18