כנאפה ריקוטה מרציפן

מתכון של לימור תירוש

הגרסה שלנו לקינוח הכי לוהט של השנה, עם מלית המשלבת מוצרלה, ריקוטה ותוספת מרציפן שמעניק ניחוח ומתיקות שקדית מקסימה. לא משתגעים על מרציפן? יש פתרון בגיוון.

[ תבנית (לא קפיצית) בקוטר 26 ס”מ ]

200 גרם אטריות קדאיף מופשרות במשך שעתיים במקרר (מכוסות)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם חמאה רכה
1 כף מי ורדים

למלית:
1 קופסה (250 גרם)  ריקוטה קלאסית 5%
100 גרם מוצרלה מגוררת 22%
100 גרם מרציפן איכותי מפורר לגושים קטנטנים
1 כף מי ורדים
1 כפית קליפת לימון מגוררת

להגשה: 50 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים דק

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה עד איחוד ושומרים מכוסה במקרר עד יומיים.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. שמים אטריות קדאיף בקערה גדולה ומפרידים בזריזות (הן נוטות להידבק זו לזו). מכסים במגבת.
  4. מחממים במחבת בינונית סוכר, חמאה ומי ורדים תוך כדי ערבוב רק עד שהחמאה מבעבעת קלות (הסוכר לא יימס לחלוטין). יוצקים על האטריות ומערבבים בידיים (בזהירות, התערובת חמה) עד שכל האטריות מצופות היטב בתערובת.
  5. מעבירים מחצית מכמות האטריות המצופות לתבנית (את השאר שומרים מכוסות בניילון נצמד בטמפ’ החדר). משטחים בעדינות ואופים 10 דקות. מניחים בצד ושומרים מכוסה. עד שלב זה ניתן להכין כמה שעות מראש ולשמור בטמפ’ החדר.
  6. כ-1/2 שעה לפני ההגשה מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מניחים על האטריות האפויות את תערובת הגבינה ומשטחים. מפזרים מעל את יתרת האטריות בשכבה אחידה. אופים 30-25 דקות עד השחמה יפה. זורים פיסטוקים ומגישים חם ופריך. ניתן לשמור עד יומיים במקרר.

גיוון אם רוצים להכין את הכנאפה ללא מרציפן – מוסיפים לתערובת הגבינות כף אבקת סוכר ו-80 גרם גבינת גדעז מפוררת. מערבבים לתערובת חלקה וממשיכים לפי המתכון.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כנאפה של אייל שני

כנאפה קוואטרו פורמאג’י – שדרוג מפתיע לקינוח המרגש. שערו

24

כנאפה

הכנאפה מוכרת בישראל כקינוח ערבי, אבל מקורה, כמו הרבה מתכונים מזרח תיכוניים, במטבח העותמאני. הנה המתכון שלנו.

24

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י

מה קורה כשמפגישים בין רוטב הבשמל החדש והגאוני שלנו עם עלי לזניה ואינגליש קייק? פטנט של מנה שכיף להגיש ויותר כיף לאכול…

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0