קרפצ’יו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מתכון של לימור תירוש

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים ששווה לאמץ. השריית מוצרלה פרסקה עדינת הטעם במרינדה מאפשרת לה לספוג טעמים חדשים ומעניינים. את הפלפלים קולים בתנור כשהם חצויים – כך מקצרים את משך הקלייה וחוסכים התעסקות ולכלוך.

[ 8-6 מנות ]

לפלפלים קלויים:
6 פלפלים אדומים חצויים לאורך ומרוקנים מזרעים וקרומים
2 כפות שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית סוכר
1 שן שום מעוכה

למוצרלה:
2 כדורי  מוצרלה פרסקה 18%
10 זיתים שחורים (עדיף קלמטה) מגולענים וחצויים
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן זית
½1 כפיות חומץ בלסמי
1/2 לימון פרוס לחצאי עיגולים דקיקים
4-3 ענפי בזיליקום

להגשה: 2 כפות פיסטוקים קלויים וקצוצים גס, מעט עיגולי צ’ילי טרי, עלי בזיליקום טריים, קורט מלח (רצוי אטלנטי) ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. קולים את הפלפלים: מחממים תנור במצב גריל לחום מקסימלי. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים את הפלפלים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה. קולים בחלק העליון של התנור 40-30 דקות או עד שהקליפה משחירה.
  3. מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון, קושרים ומצננים. מסירים את הקליפות, אך משאירים מעט קליפה חרוכה לקבלת טעם קלוי. מניחים בקופסה, יוצקים שמן זית, בלסמי, סוכר ושום ומערבבים בעדינות. מכסים וניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.
  4. משרים את המוצרלה: שמים את כל החומרים בקערה או בצנצנת ומשרים במקרר לכמה שעות ועד לילה.
  5. סמוך להגשה מרכיבים את הקרפצ’יו: מסדרים את הפלפלים בשכבה אחת בצלחת גדולה ושטוחה. מכסים בנייר אפייה ומשטחים בעדינות בעזרת תחתית של בקבוק או צנצנת. מסירים את הנייר.
  6. בוצעים את כדורי המוצרלה לנתחים ומניחים על הפלפלים. מוציאים זיתים ופלחי לימון מהמשרה ומפזרים מעל. מזלפים כמה כפות מנוזלי המשרה. מפזרים פיסטוקים, צ’ילי ועלי בזיליקום, מתבלים במלח ופלפל.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by