צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

– מתכון של מנה שטרום  –

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן נפלאות חמות מהמחבת, אבל מוצלחות לא פחות גם בטמפרטורת החדר ואפילו קרות מהמקרר.
הקפידו לסחוט היטב את הקישואים, כדי שיתקבלו לביבות מוצקות שלא מתפרקות בטיגון.

חומרים לכ-18 לביבות:
3 זוקיני גדולים או 4 בינוניים, מגוררים גס וסחוטים היטב
1/2 קובייה (120 גרם) גבינה בולגרית מסורתית 5%, מפוררת גס
1 כוס קאשקבלו 26%, מגוררת גס
2 ביצים
1/3 כוס פירורי לחם
2 גבעולי בצל ירוק פרוסים לעיגולים דקים
1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה דק
1/4 כוס נענע, קצוצה דק
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כוס פירורי לחם לציפוי
שמן לטיגון

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות התערובת.
  2. במחבת עם ציפוי מונע הידבקות, מחממים שמן בגובה 1 ס”מ על להבה בינונית. מטגנים לביבה קטנטנה לניסיון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  3. יוצרים מהתערובת לביבות פחוסות ומהדקים היטב.
  4. מטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. מגישים חם, קר או בטמפ’ החדר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות קישואים יווניות (קולוקיטוקפטדס) וגבינת מאנורי בהשראת אוטולנגי

המאנורי מושלמת למנה זו, היא עדינה בטעמה ואינה משתלטת במליחות מוגז

24

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

24

לביבות כרובית אפויות

את הלביבות האלה אפשר להכין עם תוספות שונות (ממש כמו פיצטות). אנחנו הלכנו על מוצרלה, שרי, בצל וקלמטה, אבל תכל׳ס השמיים הם הגבול. אם רוצים, אפשר להוסיף

24

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

מתכון מצוין למארחים שרוצים להכין לביבות מראש. מומלץ לחמם 5 דקות בתנור לוהט.

24

לביבות גבינה ברוטב עגבניות יווני

נימוחות, מתובלות וארומטיות. הלביבות האלה משקפות יפה את טעמיהן ומרקמיהן של הגבינות.

24

לביבות תירס ומוצרלה

לביבות עדינות ופריכות שילדים ומבוגרים יאהבו. הן טעימות חמות, בטמפ’ החדר ואפילו קרות. מומלץ להגיש עם יוגורט.

24

לביבות פנצנלה – לחם עגבניות ובזיליקום

במטבח האיטלקי, לא זורקים לחם מאתמול, אלא מקפידים להכין ממנו מטעמים.

18