צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

קרוק ריקוטה

– מתכון של מאיה דרין  –

כריך עשוי שתי פרוסות לחם לבן מרוחות בריקוטה (באיזה טעם שרוצים),פרוסת מוצרלה של גד או תערובת גבינות של גד, סלמון מעושן, תרד מוקפץ. מטוגן במחבת ומוגש עם ביצת עין מעל.

חומרים ל-4 מנות:

8 פרוסות לחם קסטן (לחם לבן לטוסטים)
1 גביע ריקוטה למריחה בטעם טבעי
4 פרוסות גבינת מוצרלה
1 חב’ תרד טרי
4 כפות שמן זית
½ כוס שמנת לבישול
4 פרוסות סלמון מעושן
4 ביצים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מורחים את פרוסות הלחם בכמות נדיבה של גבינת ריקוטה למריחה בטעם טבעי, פורסים מעל 4 פרוסות גבינת מוצרלה ומכסים לכריך.
2. מחממים מחבת יבשה על להבה גבוהה ומשחימים את הכריכים לכדי טוסט (אפשר להשתמש בטוסטר).
3. במקביל מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים את עליי התרד במשך דקותיים על להבה גבוהה, מוסיפים שמנת לבישול ומבשלים יחדיו במשך דקה/שתיים.
4. מתבלים במלח ופלפל.
5. במחבת בה השחמנו את הכריכים, מטגנים 4 ביצי עין לפי מידת העשייה הרצויה.
6. בהגשה, מערימים על כל כריך קלוי תלולית תרד מבושל מניחים מעל פרוסת סלמון מעושן ומעליה ביצת עין ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לחכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

0

מטבל גבינה לימוני

מטבל 5% שומן חמצמץ ומרענן, במרקם שמנתי ומפתיע. להתענג על כל ביס עם ערימת קרקרים או פיתות קלויות

0

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

שקדים מושרים ביוגורט, שנטחנים לממרח מושלם ונעטפים בלאבנה חמצמצה ורעננה ושפע עלים ירוקים.

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

0

רושטי זוקיני וגבינות

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה

0