צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

קרוק ריקוטה

– מתכון של מאיה דרין  –

כריך עשוי שתי פרוסות לחם לבן מרוחות בריקוטה (באיזה טעם שרוצים),פרוסת מוצרלה של גד או תערובת גבינות של גד, סלמון מעושן, תרד מוקפץ. מטוגן במחבת ומוגש עם ביצת עין מעל.

חומרים ל-4 מנות:

8 פרוסות לחם קסטן (לחם לבן לטוסטים)
1 גביע ריקוטה למריחה בטעם טבעי
4 פרוסות גבינת מוצרלה
1 חב’ תרד טרי
4 כפות שמן זית
½ כוס שמנת לבישול
4 פרוסות סלמון מעושן
4 ביצים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מורחים את פרוסות הלחם בכמות נדיבה של גבינת ריקוטה למריחה בטעם טבעי, פורסים מעל 4 פרוסות גבינת מוצרלה ומכסים לכריך.
2. מחממים מחבת יבשה על להבה גבוהה ומשחימים את הכריכים לכדי טוסט (אפשר להשתמש בטוסטר).
3. במקביל מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים את עליי התרד במשך דקותיים על להבה גבוהה, מוסיפים שמנת לבישול ומבשלים יחדיו במשך דקה/שתיים.
4. מתבלים במלח ופלפל.
5. במחבת בה השחמנו את הכריכים, מטגנים 4 ביצי עין לפי מידת העשייה הרצויה.
6. בהגשה, מערימים על כל כריך קלוי תלולית תרד מבושל מניחים מעל פרוסת סלמון מעושן ומעליה ביצת עין ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

0

רושטי זוקיני וגאודה

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם צ’ושקי

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תבשיל של פלפלים קלויים, מתובלים בשום ושמיר.

0

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

0

אירוח צרפתי עם ברי פקאן וקממבר

ברי פקאן וקממבר הן גבינות צרפתיות מצוינות לאירוח צרפתי מושלם

0

פוארו פריטה

לביבות כרישה עדינות ומבושמות, שמכינים מכרישה מאודה, ללא שומן.

0