צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

קרוק ריקוטה

– מתכון של מאיה דרין  –

כריך עשוי שתי פרוסות לחם לבן מרוחות בריקוטה (באיזה טעם שרוצים),פרוסת מוצרלה של גד או תערובת גבינות של גד, סלמון מעושן, תרד מוקפץ. מטוגן במחבת ומוגש עם ביצת עין מעל.

חומרים ל-4 מנות:

8 פרוסות לחם קסטן (לחם לבן לטוסטים)
1 גביע ריקוטה למריחה בטעם טבעי
4 פרוסות גבינת מוצרלה
1 חב' תרד טרי
4 כפות שמן זית
½ כוס שמנת לבישול
4 פרוסות סלמון מעושן
4 ביצים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מורחים את פרוסות הלחם בכמות נדיבה של גבינת ריקוטה למריחה בטעם טבעי, פורסים מעל 4 פרוסות גבינת מוצרלה ומכסים לכריך.
2. מחממים מחבת יבשה על להבה גבוהה ומשחימים את הכריכים לכדי טוסט (אפשר להשתמש בטוסטר).
3. במקביל מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים את עליי התרד במשך דקותיים על להבה גבוהה, מוסיפים שמנת לבישול ומבשלים יחדיו במשך דקה/שתיים.
4. מתבלים במלח ופלפל.
5. במחבת בה השחמנו את הכריכים, מטגנים 4 ביצי עין לפי מידת העשייה הרצויה.
6. בהגשה, מערימים על כל כריך קלוי תלולית תרד מבושל מניחים מעל פרוסת סלמון מעושן ומעליה ביצת עין ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סאשימי ריקוטה פרסקה מתבוססת בענן עגבניות

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

18

ריקוטה פרסקה – במלוא הדרה

היא נהדרת כמלית למאפה ומעשירה רוטבי פסטה, אבל הגבינה היפה והטעימה הזאת יכולה להיות הכוכבת הראשית של המנה.

18

חציל פרמזן

מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש.

14

כריך לבנוני

כריך מפיתת שומשום של אבולעפייה, ריקוטה למריחה מתובלת בזעתר, בצל סגול מתובל בסומק, עם סלט עגבניות שרי תמר חריף מתובל בשמן זית

14

רול אבוקדו אקזוטי

רול טורטיה עם גבינת ריקוטה למריחה פלפל 4 העונות (אפשר גבינת ריקוטה טבעית מובל בצ'יפוטלה או צ'ילי אחר), גאוקמולה, עשבי תיבול, ס

14

כריך פרובנסלי

לחם זיתים עם ריקוטה למריחה בטעם בזיליקום מת

14

כריך בריאות

לחם דגנים מלאים/ לחמניית דגנים מלאים, ריקוטה למריח

14

סיגרים במילוי חצילים וגבינות

פריכים, זהובים ומלאים בתערובת משגעת של חצילים, גבינות וקליפת לימון. מגישים את הסיגרים חמים עם משקה יוגורט חמצמץ.

8