״מסבחה״ שקדים ולאבנה

מתכון של לימור תירוש

סוד הטעם של המנה הוא השריית השקדים ביוגורט, שהופכת אותם עסיסיים במיוחד. אחרי שטוחנים אותם ומערבבים עם הלאבנה החמצמצה ושפע עלים ירוקים מתקבלת מנת ניגוב נפלאה.

[ 8-6 מנות ]

125 גרם שקדים טבעיים (עם קליפה)

3/4 כוס (180 מ”ל) יוגורט עיזים בבקבוק

150 גרם לאבנה דרוזית 9%

50 גרם פטה כבשים 20%

1 כף מיץ לימון סחוט

1 כף שמן זית

1-1/2 כפית פלפל ירוק חריף טרי קצוץ דק

1/3 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

½1 כוסות עלי ארוגולה קצוצים דק

3/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק

להגשה: קליפת לימון מגוררת, שמן זית

אופן הכנה:

  1. מערבבים בקערה שקדים ויוגורט ומעבירים למקרר להשריה של שעתיים לפחות ואפשר לילה שלם.
  2. מעבירים את השקדים והיוגורט למעבד מזון וטוחנים בפולסים לתערובת גסה. מוסיפים את שאר החומרים (מלבד בצל ירוק וארוגולה) וטוחנים קצרות – הימנעו מטחינת יתר. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בקירור עד יומיים.
  3. סמוך להגשה מוסיפים כוס ארוגולה ו-1/2 כוס בצל ירוק ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. משטחים את המסבחה בצלחת הגשה, מפזרים את יתרת הארוגולה והבצל הירוק, מפזרים קליפת לימון מגוררת ומזלפים שמן זית. מגישים לצד קרקרים, לחם טוב או קרעי פיתה קלויה.

אולי תרצו להכין גם