״מסבחה״ שקדים ולאבנה

מתכון של לימור תירוש

סוד הטעם של המנה הוא השריית השקדים ביוגורט, שהופכת אותם עסיסיים במיוחד. אחרי שטוחנים אותם ומערבבים עם הלאבנה החמצמצה ושפע עלים ירוקים מתקבלת מנת ניגוב נפלאה.

[ 8-6 מנות ]

125 גרם שקדים טבעיים (עם קליפה)

3/4 כוס (180 מ”ל) יוגורט עיזים בבקבוק

150 גרם לאבנה דרוזית 9%

50 גרם פטה כבשים 20%

1 כף מיץ לימון סחוט

1 כף שמן זית

1-1/2 כפית פלפל ירוק חריף טרי קצוץ דק

1/3 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

½1 כוסות עלי ארוגולה קצוצים דק

3/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק

להגשה: קליפת לימון מגוררת, שמן זית

אופן הכנה:

  1. מערבבים בקערה שקדים ויוגורט ומעבירים למקרר להשריה של שעתיים לפחות ואפשר לילה שלם.
  2. מעבירים את השקדים והיוגורט למעבד מזון וטוחנים בפולסים לתערובת גסה. מוסיפים את שאר החומרים (מלבד בצל ירוק וארוגולה) וטוחנים קצרות – הימנעו מטחינת יתר. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בקירור עד יומיים.
  3. סמוך להגשה מוסיפים כוס ארוגולה ו-1/2 כוס בצל ירוק ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. משטחים את המסבחה בצלחת הגשה, מפזרים את יתרת הארוגולה והבצל הירוק, מפזרים קליפת לימון מגוררת ומזלפים שמן זית. מגישים לצד קרקרים, לחם טוב או קרעי פיתה קלויה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

עיג’ות חלומי

לביבות הירק עם טוויסט בשרני של גבינת חלומי, בשילוב מטבל יוגורט עוקצני ומרענן

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

0