סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה
מתכון של לימור תירוש
סלט אלגנטי המבוסס על השילוב המושלם בין ענבים מתוקים לגבינה כחולה עוקצנית. עלים רעננים ואגוזים פריכים משלימים את החגיגה.
[ 8-6 מנות ]
1/2 ק”ג ענבים שחורים או אדומים ללא חרצנים חצויים לאורך
1 בצל סגול קטן פרוס לחצאי עיגולים דקים
1 קופסה (200 גרם) עלי בייבי תרד
1/2 כוס עלי זעתר טריים (לא חובה)
50 גרם אגוזי מלך קלויים ושבורים
1-1/2 כפית פלפל צ’ילי אדום פרוס לעיגולים דקים
לרוטב:
1/4 כוס (60 מ”ל) מיץ לימון סחוט
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
3/4 כפית סוכר
להגשה: 100-75 גרם גבינה כחולה מפוררת דק
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת את כל החומרים ומנערים היטב.
- מרכיבים את הסלט: שמים בקערה גדולה את כל חומרי הסלט (שומרים חלק מהאגוזים להגשה), יוצקים את הרוטב ומערבבים. מפזרים גבינה כחולה ואת יתרת האגוזים ומגישים.
גיוון ממירים בייבי תרד בכמות זהה של עלי ארוגולה קצוצים גס.

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית
24

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה
24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה
24

24

24

סלט תירס, אבוקדו, עגבניות שרי, כרוב סגול וקוביות בולגרית
24