צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מאפה גבינות, עגבניות וריקוטה – אבישג שאר ישוב
– אבישג שאר ישוב –
מצרכים:
100 גרם קמח
70 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
1 חלמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית טימין מיובש
2-3 כפות חלב במידת הצורך
250 גרם גבינת קוואטרו פורמאג׳י
30-35 עגבניות שרי חצויות בגדלים וצבעים שונים
1 פלפל ירוק חריף
250 גרם ריקוטה קלאסית
1/2 כפית מלח
מיץ מעגבנית שרי
קורט פלפל שחור גרוס
בלסמי מצומצם
עלי בזיליקום
אופן הכנה:
נחמם תנור ל170 מעלות.
נשמן במעט חמאה מומסת קערה/תבנית בגודל 24 שניתן לחמם בתנור.
בתוך קערה נערבב בעזרת הידיים את הקמח עם חמאה רכה עד ליצירת בצק פירורי.
נוסיף חלמון, נמשיך ללוש עם הידיים ונשטח בתוך התבנית (במידה והבצק מרגיש יבש נוסיף 2-3 כפות חלב).
מעל הבצק נפזר גבינת קוואטרו פורמאג׳י.
ונכניס לתנור החם למשך 30-35 דקות/ עד שהגבינה מזהיבה.
נצנן על השיש לטמפרטורת החדר.
נחתוך את השרי לחצי, נפרוס דק את הפלפל החריף ונפזר מעל הגבינה.
נעביר את גבינת הריקוטה הקלאסית לקערה.
נוסיף מלח, פלפל ונטרוף ידנית עד לקבלת גבינה אחידה וחלקה שאותה נעביר לתוך שקית זילוף עם צנטר רחב ונזלף תלוליות בין עגבניות השרי.
(ניתן גם להעביר את הריקוטה עם כף בין העגבניות)
לסיום נסחט עגבנית שרי גדולה מעל, נזלף חומץ בלסמי, נקשט בעלי בזיליקום ונוסיף מלח ופלפל.
מאפה אוורירי של ריקוטה פרסקה וחצילים
24
גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות
14
14
14
14
14
בורקיטס עם ריקוטה, קשקבל ובולגרית
14
14