צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי
– מתכון של לימור לניאדו תירוש –
גרגירי החיטה נצבעים בסגול העמוק של הסלק ומנצנצים בסלט כמו אבני חן. את המוצרלה בייבי מוסיפים ברגע האחרון כדי לשמור על צבעה. סלט מרשים, מפתיע ובריא
חומרים ל-12 מנות:
1 כוס חיטה מושרית במקרר בשפע מים ל-4 שעות לפחות (עדיף ללילה)
2 סלקים בינוניים-גדולים (500 גרם) קלופים ומגוררים גס
½1 כוסות בצל ירוק (החלק הירוק והלבן) פרוס דק
1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
חופן עלי ארוגולה או 1 קופסת עלי מיקרו
1/3 כוס (80 מ”ל) שמן זית
כוס (80 מ”ל) מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית מלח מחוקה
1/2 כפית סוכר
להגשה:
1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי 18%
1/2 כוס פיסטוקים קלויים ומומלחים, קלופים וקצוצים גס
2 כפיות קליפת לימון מגוררת דק
- מסננים את החיטה ומבשלים בשפע מים רותחים כ-20 דקות עד התרככות (אל דנטה). מסננים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים את כל שאר חומרי הסלט.
- מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת, יוצקים על הסלט ומערבבים.
- מפזרים את כדורי המוצרלה על הסלט. זורים פיסטוקים וקליפת לימון מגוררת.
*ניתן לבשל את החיטה יום לפני הארוחה, לסנן היטב ולשמור במקרר בקופסה אטומה. קוצצים את העשבים ומכינים את הרוטב כמה שעות מראש. מרכיבים את הסלט ומפזרים מוצרלה סמוך להגשה.

24

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית
24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה
24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה
24

24

24

סלט תירס, אבוקדו, עגבניות שרי, כרוב סגול וקוביות בולגרית
24
Comments are closed.