מלנזנה בלחם של אייל שני

– מתכון של אייל שני  –

מלנזנה זה חציל, באיטלקית. אבל כשאומרים מלנזנה מתכוונים לחציל במיץ עגבניות עם גבינה, שנאפים בתנור עד להזהבה ובעבוע של הגבינה. מלנזנה שלי, עשויה כולה בתוך הקשה של הלחם.

חומרים ל-4 מנות:
1 חלה מרובעת או לחם קסטן או לחם לבן רגיל
1 חציל בינוני
שמן זית או שמן צמחי לטיגון
1 חבילה קוואטרו פורמאג’י

לרוטב (צריך רק כוס אחת):
5 כפות שמן זית בתולי
1 פלפל ירוק חריף, פרוס בעובי 3 מ״מ
3 שיני שום גדולות, קלופות ופרוסות בעובי 2 מ״מ
1 ק׳׳ג עגבניות שרי אדומות, מתוקות, חצויות
1 כף שטוחה מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב: יוצקים שמן זית לסיר כבד, בנפח של 4-5 ליטר. מוסיפים את טבעות הפלפל החריף, מציתים את להבת הגז על אש נמוכה ומאדים את הפלפל עד שבועיות זעירות עוטפות את כולו וצבעו הופך לירוק זרחני.
  2. מוסיפים את השום, מערבבים בכף עץ, במשך 10 שניות ומוסיפים את חצאי השרי והמלח.
  3. מגבירים את להבת הגז לגדולה ומבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ, במשך 8 דקות.
  4. מכבים את האש ומסננים את הרוטב דרך מסננת דקיקה (שינואה). מתקבל רוטב אדום, סמיך ובוהק.
  5. מכינים את החציל: מסירים את פיטמת החציל, פורסים לפרוסות אורכיות בעובי 1 ס״מ, מטגנים במחבת חמה עם שמן זית או רגיל, עד להזהבה משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.
  6. מכינים את הלחם: חוצים את הלחם בשלמותו לקבלת 2 פרוסות רוחביות בעובי של כ 4 ס״מ כל אחת.
    מוציאים את התוכן ״הלבן״, נותרת רק ה״גדר״ של הלחם. מניחים בתבנית תנור עם נייר אפיה.
  7. סמוך להגשה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  8. ממלאים את הלחם בשכבות: שכבת חציל, שכבת רוטב עגבניות, שכבת קוואטרו פורמאג׳י, כך עד שהמלית מגיעה אל שפת הלחם העליונה, השכבה האחרונה צריכה להיות של קוואטרו פורמאג׳י.
  9. אופים עד לתחילת ההזהבה של הגבינה. אוכלים מיד, בסכין ומזלג.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מלנזנה חציל של אייל שני

חגיגת טעמים בפה: מלנזנה חצילים וקוואטרו פורמאג’י. פרוסות חציל זהובות נחות ברוטב עגבניות שרי ועליהן גבינת

16

מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”

מיני פנקייקס וניל בשילוב גבינת שמנת ניו יורק, המעניקה להם אווריריות עננית. הכי טעים להגיש אותם לצד גבינה “מתוקה” ולמרוח אותה על הפנקייק. ארוחת עשר שכי

0

טוסט מוצרלה משודרג עם טוויסט ניו יורקי

העולם נחלק לשניים – טוסט לפני השדרוג ולאחר השדרוג. הוסיפו לטוסט המוצרלה הקלאסי שכבה דקה של גבינת שמנת ניו יורק (במקום שכבת חמאה) ולא תאמינו איך עד עכ

0

רול חביתת זיתים עם גבינה וירקות

גרסה כזו של חביתה עוד לא ניסיתם. סוד הקסם הוא הוספת גבינת ניו יורק טבעית לבלילת החביתה, לקבלת רול חביתה עשיר, קרמי ומפנק, שכיף לטרוף בבית הספר.

0

מיני מאפינס גבינות וזיתים

מאפינס זיתים טעימים, קלילים ואווריריים עם מגוון גבינות מפנקות, שיהיה לילדים קשה במיוחד להפסיק לאכול אותם – אז תתכוננו, כי הם מתחסלים ברגע.

0

כריך בריאות יצירתי בהרכבה עצמית (גבינה ומגוון ירקות)

הגיע הזמן ליצירתיות- “ערכת היצירה האכילה”- הערכה מכילה שלל ירקות טעימים, לחם וגבינה בשקית זילוף. הילדים ירכיבו בעצמם את הכריך, יזלפו משקית

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית

0