מלנזנה בלחם

– מתכון של אייל שני  –

מלנזנה זה חציל, באיטלקית. אבל כשאומרים מלנזנה מתכוונים לחציל במיץ עגבניות עם גבינה, שנאפים בתנור עד להזהבה ובעבוע של הגבינה. מלנזנה שלי, עשויה כולה בתוך הקשה של הלחם.

חומרים ל-4 מנות:
1 חלה מרובעת או לחם קסטן או לחם לבן רגיל
1 חציל בינוני
שמן זית או שמן צמחי לטיגון
1 חבילה קוואטרו פורמאג’י

לרוטב (צריך רק כוס אחת):
5 כפות שמן זית בתולי
1 פלפל ירוק חריף, פרוס בעובי 3 מ״מ
3 שיני שום גדולות, קלופות ופרוסות בעובי 2 מ״מ
1 ק׳׳ג עגבניות שרי אדומות, מתוקות, חצויות
1 כף שטוחה מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב: יוצקים שמן זית לסיר כבד, בנפח של 4-5 ליטר. מוסיפים את טבעות הפלפל החריף, מציתים את להבת הגז על אש נמוכה ומאדים את הפלפל עד שבועיות זעירות עוטפות את כולו וצבעו הופך לירוק זרחני.
  2. מוסיפים את השום, מערבבים בכף עץ, במשך 10 שניות ומוסיפים את חצאי השרי והמלח.
  3. מגבירים את להבת הגז לגדולה ומבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ, במשך 8 דקות.
  4. מכבים את האש ומסננים את הרוטב דרך מסננת דקיקה (שינואה). מתקבל רוטב אדום, סמיך ובוהק.
  5. מכינים את החציל: מסירים את פיטמת החציל, פורסים לפרוסות אורכיות בעובי 1 ס״מ, מטגנים במחבת חמה עם שמן זית או רגיל, עד להזהבה משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.
  6. מכינים את הלחם: חוצים את הלחם בשלמותו לקבלת 2 פרוסות רוחביות בעובי של כ 4 ס״מ כל אחת.
    מוציאים את התוכן ״הלבן״, נותרת רק ה״גדר״ של הלחם. מניחים בתבנית תנור עם נייר אפיה.
  7. סמוך להגשה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  8. ממלאים את הלחם בשכבות: שכבת חציל, שכבת רוטב עגבניות, שכבת קוואטרו פורמאג׳י, כך עד שהמלית מגיעה אל שפת הלחם העליונה, השכבה האחרונה צריכה להיות של קוואטרו פורמאג׳י.
  9. אופים עד לתחילת ההזהבה של הגבינה. אוכלים מיד, בסכין ומזלג.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מלנזנה חציל

חגיגת טעמים בפה: מלנזנה חצילים וקוואטרו פורמאג’י. פרוסות חציל זהובות נחות ברוטב עגבניות שרי ועליהן גבינת

16

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

גראטן מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. תולשים את פרחי הברוקולי מתוך שדה הגבינה, הזיתים והזעתר

0

פלפלים ממולאים

מייצג פלפלים אדום, מרהיב ובוהק בטעמי גבינות של קוואטרו פורמאג’י

0

טוסט

הפריכות הזהובה מחוץ, רכותו הפנימית של הלחם המתעורר לחיים, הגבינה הנמסה, הם כל מה שטוסט צריך. קבלו מאתנו את המתכון לטוסט המושלם.

0

קלצונה

מאפה כיסון מקופל לחצי סהר, מהודק בקצותיו ונאפה בתנור. עשוי מבצק פיצה במילוי רוטב עגבניות וקוואטרו פורמאג’י.

0

כנאפה

כנאפה קוואטרו פורמאג’י – שדרוג מפתיע לקינוח המרגש. שערו

0

פיצה

זהו הבצק הקל ביותר להכנה, מבצקים כאלה אופים את פיצות הטאליו הידועות ברומא. אופים עד ששולי הבצק הזהיבו היטב והקוואטרו פורמאג׳י נמסה על רוטב העגבניות.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0