סלט עלי חסה, פלחי תפוז, חמוציות, פקאנים וגבינת צ’דר בוויניגרט חרדל ודבש

4 מנות

המרכיבים לוויניגרט:

3 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ בן יין (או שרי חרז)
1/2 כוס שמן זית עדין
2  כפיות דבש
1 כף חרדל דיז’ון חלק
מלח ופלפל שחור גרוס לתיבול

המרכיבים לסלט:

2 תפוזים
1 מארז לבבות חסה, שטופים ומיובשים
1 מארז עלי ארוגולה, שטופים ומיובשים
1/2 כוס צימוקי חמוציות
1/3 כוס פקאנים קלויים, קצוצים גס
1/2 כוס קולפניות גבינת צ’דר

אופן ההכנה:

  1. מעבירים את מרכיבי הוויניגרט לצנצנת, סוגרים היטב בעזרת מכסה ומנערים עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים, מתקנים תיבול ושומרים במקרר עד להגשה.
  2. מפלטים תפוזים בעזרת סכין לפלחים, מסירים את החרצנים ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
  3. קורעים בעדינות עלי חסה לחתיכות בגודל ביס ומוסיפים לקערת הערבוב. נפטרים מהקצוות של עלי הארוגולה ומוסיפים אותם לקערת הערבוב יחד עם צימוקי חמוציות ופקאנים קלויים.
  4. יוצקים לקערת הערבוב מהוויניגרט, מערבבים בעדינות עד שכל מרכיבי הסלט עטופים ברוטב ומעבירים את הסלט לקערת הגשה. מפזרים מעל את קולפניות גבינת הצ’דר ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

24

סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית

סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

24

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית

סלט הטאבולה הלבנוני מקבל חיזוק של גבינה צפתית, צנוברים, זיתי קלמטה ובזיליקום.

24

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה מנצנצים בסלט כאבני חן ביחד עם המוצרלה בייבי נולד סלט מרשים, מפתיע ובריא

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיידע לספוג את הרוטב.

24

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנדולינה יעשו את העבודה בק

24

סלט זוקיני עם מוצרלה פרסקה

בעזרת קולפן ז’וליינים (שמוכרים בכמה שקלים בכל חנות כלי בית) הופכים את הזוקיני ל”אטריות” ארוכות וקראנצ’יות. מחברים אותם לזיתים,

24