צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות

– מתכון של שי לי ליפא  –

גילינו את קמח הכוסמין בזכות הערכים התזונתיים שבו ושיעור הגלוטן הנמוך, ואז התאהבנו בטעמו האגוזי. כאן השתמשנו בקמח כוסמין מלא (בתוספת מעט קמח רגיל) כדי להכין קלתית למאפה קליל עם שפע עגבניות ומלית גבינות, המשלבת בין הריקוטה העדינה למנצ’גו הפיקנטית.

חומרים לגאלט בקוטר 24 ס”מ:

לבצק:
1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא
1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה גדולה (L)

למלית:
2/3 קופסה (200 גרם) ריקוטה פרסקה 9% של “גד”
80 גרם מנצ’גו 34% של “גד” מגוררת גס (מהמעדנייה בסופר)
1/2 כוס עירית קצוצה דק
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
2 שיני שום כתושות
אגוז מוסקט טחון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
3 עגבניות בינוניות פרוסות לעיגולים בעובי 1 ס”מ
5-4 עגבניות שרי חצויות (מומלץ בצבעים שונים)
מלח גס

לציפוי:
1 חלמון ביצה טרוף עם כפית מים
1 כפית שומשום
1 כפית פרג או זרעי צ’יה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את חומרי המלית בקערה.
  3. מכינים את הבצק: מערבבים קמחים ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק.
  4. מרכיבים ואופים: מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בעובי 4-3 מ”מ ובקוטר של כ-28 ס”מ. מעבירים את הבצק עם הנייר לתבנית תנור.
  5. מורחים את מלית הגבינות באופן אחיד על הבצק. משאירים שוליים של 4 ס”מ ללא מלית. מסדרים מעל עגבניות ומתבלים במלח גס. מקפלים את שולי הבצק על המלית בקיפולים חופשיים. מברישים את שולי הבצק במעט חלמון טרוף וזורים עליו שומשום ופרג או זרעי צ’יה.
  6. אופים 40-35 דקות עד שהגאלט זהוב. מגישים חם.

הכנה מראש: אפשר לאפות את הגאלט עד 3 ימים מראש ולשמור מכוסה במקרר. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

18

גאלט תפוחי עץ עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

מאפה תפוחים פריך ויפהפה. הגבינות משתלבות במלית וגם מוגשות לצד המאפה המוכן.

18

גאלט זוקיני וגבינות

‏Galette הוא טארט כפרי צרפתי ומכינים אותו ללא תבנית טארט. יותר קל מהכנת הטארט הקלאסי, ואפילו יותר יפה!

18

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה שמוסיפה צבע ומשח

0

עוגת גבינה מנומרת

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה, אך אם רוצים לפשט את הה

0

עוגת ריקוטה

אלגנטית, גבוהה ולחה, עם ניחוח משגע של גבינה וקינמון. עוגה כזאת תרצו להכין כל שבת. לכבוד החג אתם מוזמנים להלביש אותה בשמלה לבנה

0

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצלויות מוסיפות צבע משגע,

0