פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

מתכון של לימור תירוש

פסטה רוזה היא הימור בטוח, אבל כאן יש משהו מרגש הרבה יותר: הרוטב מושתת על עגבניות ושום שנצלים יחד עד שטעמם הופך מרוכז ומתקתק, המסקרפונה מעניקה את מגע הקטיפה שלה ועלי הלזניה הקרועים יוצרים מראה פראי כובש. אפשר להכין את המנה גם עם פסטה רגילה – קצרה או ארוכה.

[ 8-6 מנות ]

1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה

לעגבניות שרופות:
½1 ק”ג עגבניות בשלות
2 ראשי שום שלמים
5 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס
1 כפית סוכר
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 ק”ג עגבניות שרי (רצוי שרי תמר)

לרוטב:
80 מ”ל (1/3 כוס) יין לבן יבש
120 מ”ל (1/2 כוס) מים רותחים
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית מלח דק
1/4 פלפל שחור
קורט צ’ילי, לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית
1 קופסה (250 גרם)  מסקרפונה 40%

להגשה: חופן עלי בזיליקום, גרנה פדנו 29%

אופן ההכנה:

  1. שורפים עגבניות: מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים בתבנית עגבניות גדולות וראשי שום, מזלפים 3 כפות שמן זית ומתבלים במלח, סוכר ופלפל. צולים בחלק העליון של התנור 1/2 שעה. מוסיפים עגבניות שרי, מזלפים עוד 2 כפות שמן זית וצולים עוד כשעה עד שקליפות העגבניות משחירות. מצננים 10 דקות.
  3. מכינים את הרוטב: מקלפים את העגבניות הגדולות מעל התבנית כך שהנוזלים הניגרים מהן יטפטפו אליה. סוחטים היטב את הקליפות לפני שמשליכים אותן. את עגבניות השרי אין צורך לקלף.
  4. מעבירים את שני סוגי העגבניות לסיר. סוחטים לתוך הסיר את תוכן שיני השום. מוסיפים את הנוזלים הטעימים שנותרו בתבנית, יוצקים יין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים ללא כיסוי 5 דקות. מוסיפים מים ותבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה ברתיחה עדינה רבע שעה. מוסיפים שמן זית ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.
  5. סמוך להגשה: מביאים לרתיחה סיר עם שפע מי מלח. שוברים גס את עלי הלזניה, מוסיפים לסיר ומבשלים 10-8 דקות לדרגת אל דנטה. מערבבים מדי פעם כדי שהעלים לא יידבקו. מסננים.
  6. בינתיים מחממים את הרוטב בקלחת רחבה (שמתאימה להגשה) על להבה נמוכה. מוסיפים 1/2 קופסה מסקרפונה ומערבבים קלות. מוסיפים את עלי הלזניה, מערבבים ומפזרים את שאר המסקרפונה בגושים קטנים על פני הפסטה. מפזרים בזיליקום, מגררים גרנה פדנו ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פסטה פרימוורה

מנה רעננה, פשוטה ומהירה להכנה. תוספת הגבינה מעניקה לה את טעמיה המיוחדים. חשוב לציין, שכמו בכל מנת פסטה, גם כאן הרוטב מחכה לפסטה ולא להיפך! אם אתם לא י

24

פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד

פשטות זה הכל: הפסטה שמתבשלת עם הירקות והעשבים יוצאת טעימה במיוחד, המוצרלה נמסה לתוך הנוזל ומעשירה אותו.

24

פסטה גבינות ופטריות

מנת פסטה קיצית, קלילה ורעננה שמכינים ב4 דקות. ארוחת ערב נהדרת לעונה החמה.

24

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ’ האחרון: מגדל קטן של ריקוטה פרסקה שמערבבים לת

24

סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים

סלט פסטה מושלם לפיקניק בתקופת החגים – לא רק שאפשר להכין אותו מראש, אלא אפילו רצוי

24

פסטה אלה נורמה

הפסטה הזאת מרגישה לגמרי בבית בישראל עם השילוב הכל כך מקומי של חצילים, עגבניות וזיתים.

24

פסטה עם ריקוטה פרסקה, פרמז’ן גרנה פדנו, תרד ופקאנים

פסטה שנהנית מכל העולמות: קטיפתית ועשירה אבל לגמרי לא כבדה!

24

פסטה קפרזה

פסטה, מוצרלה וירקות זה כל מה שצריך וברגע הפכתם את הסלט הפופולרי למנת פסטה חמה, יפה ומהירת הכנה.

24