צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קראמבל ירקות, מנצ’גו, קשקבל ואגוזי פקאן

– מתכון של קרן אלה גפן ויעל סלע –

בדרך כלל קראמבל הוא מתוק ועתיר בחמאה ופירות מקורמלים. כאן לקחנו את הרעיון הטעים הזה לכיוון מלוח ויצרנו חגיגה צבעונית וקראנצ’ית של ירקות שורש, שנמצאים במיטבם בחורף, גבינות ואגוזים.

חומרים לתבנית עגולה לא מתפרקת ומעט עמוקה בקוטר 30-28 ס”מ:

4 תפו”א בינוניים חתוכים לרבעים לאורכם
2 בטטות קטנות חתוכות לשמיניות לאורכן
5 גזרים צבעוניים חצויים לאורכם
3 זוקיני קטנים חצויים לאורכם
2 קולרבי חתוכים לשמיניות
1 בצל סגול חתוך לשמיניות
2 סלקים בינוניים מבושלים לריכוך, קלופים וחתוכים לשמיניות
2 כפות שמן זית
מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לקראמבל:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם (1 כוס + כף) קמח
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי פקאן קצוצים דק
1 כף סוכר
1 כף שטוחה מלח
1 כפית עלי רוזמרין קצוצים

להרכבה:
150 גרם מנצ’גו 34% חתוכה גס
150 גרם קאשקבלו 26% חתוכה גס
120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
קורט מוסקט
קורט פלפל לבן

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. צולים את הירקות: מערבבים בקערה תפו”א ובטטות עם כף שמן זית, מלח גס וקורט פלפל שחור. מעבירים לתבנית.
  3. צולים כ-40 דקות עד שהירקות רכים ושחומים.
  4. מערבבים בקערה גזר, זוקיני, קולרבי ובצל עם כף שמן זית, מלח גס וקורט פלפל שחור. מעבירים לתבנית.
  5. צולים כ-25 דקות עד שהירקות רכים ושחומים (עד השלב הזה אפשר להכין כמה שעות מראש) מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות.
  6. מכינים את הקראמבל: שמים את כל החומרים בקערה ומפוררים בידיים לתערובת פירורית.
  7. מרכיבים ואופים: מסדרים את כל הירקות בתבנית בקוטר 30-28 ס”מ ומפזרים ביניהם גושי מנצ’גו וקשקבלו.
  8. מערבבים שמנת מתוקה, מוסקט ופלפל ויוצקים על הירקות. מפזרים את הקראמבל.
    » אופים כ-20 דקות עד שהקראמבל מזהיב והשמנת מסמיכה. מגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קיש גבינות

אנחנו מודים,על הפטנט הזה לא חשבנו. במקום לטרוח ולהכין בצק משתמשים בעלה מלאווח שיחד עם גבינות עשירות ואגוזים פריכים הופך לפשטיד

14

סלט ארוגולה, ענבים ופקורינו

שילוב מקסים של ארוגולה חרפרפה, ענבים מתוקים, גבינה ארומטית ואגוזים פריכים.

14

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה נצבעים בסגול העמוק של הסלק ומנצנצים בסלט כמו אבני חן. את המוצרלה בייבי מוסיפים ברגע האחרון כדי לשמור על צבעה. סלט

0

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

0

טאבולה בוטנים על לאבנה

הבוטנים הקלויים מעניקים לסלט הים תיכוני הקלאסי קראנצ'יות נהדרת וטעמי אדמה, שמשתלבים נפלא עם הלאבנה החמצמצה והקרמית.

0

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

0

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצ

0

גרטן תפוחי אדמה

גרטן תפוחי אדמה עם ארבע גבינות

0