צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

רבעי חסה עם רוטב קיסר פטנט

– מתכון של שי לי ליפא  –

את רוטב הקיסר הקלאסי מכינים עם אנשובי וחלמון נא – כאן ויתרנו על שניהם ויצרנו רוטב טעים על בסיס יוגורט, גבינה כחולה ומעט גרנה פדנו. התוצאה קלילה יותר ולא פחות טעימה. את הרוטב הטעים יוצקים על רבעי חסה פריכים ומפזרים עוד קצת גבינה כחולה לתוספת טעם ומרקם.

חומרים ל- 8 מנות:

2 חסות אייסברג חתוכות לרבעים

לרוטב:
1/2 כוס יוגורט עיזים 2.8% של "גד"
2 כפות מיץ לימון
2-1 שיני שום קצוצות גס
70 גרם גבינה כחולה של "גד" מפוררת גס
2 כפות גרנה פדנו מגורדת 29% של "גד"
פלפל שחור גרוס

להגשה:
30 גרם גבינה כחולה של "גד" מפוררת גס

  1. מכינים את הרוטב: טוחנים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להכין את הרוטב עד יום מראש ולשמור מכוסה במקרר.
  2. מכינים את הסלט ומגישים: מניחים רבעי חסה בצלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב. מפזרים גבינה כחולה מפוררת ומגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט "קיסר" ברוטב קאשקבלו וקרוטוני חלומי

ההשראה הגיעה מהרוטב לסלט של מסעדת "אורנה ואלה" — עם הרבה גבינת קאשקבלו, שמעניקה סמיכות וטעם וללא חלמונים חיים.

18

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות

0

ריזוטו פטריות

מאכל המבושל תוך כדי ספיגת נוזלים איטית היוצרת טעם מעולה. הריזוטו הוא הכוכב של המטבח המקומי בטורינו ובמילנו. מקור הריזוטו בצפון

0