צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט נאצ’וס קון קסו (נאצ’וס עם גבינות)

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין

קשה לעמוד בפני קסמם של טעמי המטבח המקסיקני. קבלו את הגרסה הרעננה שלנו למאזט המקסיקני האהוב: אל הנאצ’וס הפריכים, האבוקדו והירקות מצטרפת המוצרלה.

חומרים:

לנאצ’וס:
1 כדור (100 גרם) מוצרלה פרסקה 18%
חופן מוצרלה מגוררת 22%
200 גרם נאצ’וס תירס (*או נאצ’וס בהכנה ביתית בסוף המתכון)
1 פלפל ירוק חריף (עדיף חלפניו) פרוס דק

לסלט:
20 עגבניות שרי (עדיף מסוגים שונים) חצויות
3 פלפלים קטנים (אדום וצהוב) פרוסים
1 אבוקדו קלוף ופרוס
צרור עלי רוקט
עלים מרבע צרור כוסברה
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
מלח ופלפל

לסלסה ורודה:
2 עגבניות מרוסקות
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס יוגורט יווני 10%
מלח ופלפל

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את הסלט: מערבבים בקערה עגבניות שרי עם פלפלים, אבוקדו, רוקט וכוסברה. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
  3. מניחים את הנאצ’וס בתפזורת בתבנית, מפזרים עליהם מוצרלה פרסקה ומוצרלה מגוררת ואופים 10 דקות, או עד להמסה והזהבה.
  4. מכינים את הסלסה הוורודה: מערבבים את העגבניות המרוסקות, השום והיוגורט ומתבלים במלח ופלפל.
  5. מסדרים את הנאצ’וס החמים עם המוצרלה הנמסה על הסלט ומגישים מיד עם סלסה ורודה ליד.

מכינים נאצ’וס ביתי:
חותכים 4 טורטיות ל-6 משולשים כל אחת. מברישים בשמן מתובל בפפריקה, מלח וכמון ואופים בתנור ב-180 מעלות עד שמזהיבים. מצננים עד שהנאצ’וס מתקשים והופכים פריכים. לחילופין, ניתן לטגן את משולשי הטורטיות המתובלים במחבת עם שמן.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ירקות כפרי וגבינת מאנורי צרובה

ירקות טריים בשיא הטעם, חתוכים גס, מעורבבים לסלט פשוט שכולו חגיגה.

0

סלט חסה סלנובה, כרובית וקרמבל פטה-שקדים

קרמבל פטה קראנצ’י – פטנט מבריק וטעים במיוחד – הוא רק אחד מהסודות של הכוכבת היפהפייה של שולחן החג: חסת סלנובה שנפתחת כמו פרח ומחביאה

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

קרפצ’יו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0