סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית
סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.
החומרים ל-8-6 מנות:
1 חבילה (500 גרם) פסטה חלולה (קונכיות, פנה, צדפים)
3 כוסות אפונה מוקפאת
1 כף שמן זית
2 קופסאות טונה משומרת (160 גרם כל אחת) מסוננות היטב מנוזלים
1 קופסה (200 גרם) צפתית 5%, מסוננת וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס”מ.
1/2 כוס עירית קצוצה דק
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
2 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
1 כפית חרדל דיז’ון חלק
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
- מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים 3 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה. מוסיפים אפונה ומבשלים עוד כ-3 דקות, עד שהפסטה בדרגת אל-דנטה והאפונה רכה.
- מסננים היטב. יוצקים כף שמן זית ומערבבים על מנת שהפסטה לא תידבק. מצננים.
- מעבירים את הפסטה והאפונה לקערה ומוסיפים טונה וצפתית. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
סלט ירקות כפרי וגבינת מאנורי צרובה
24
24
סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית
24
24
סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה
24
סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה
24
24
24
Comments are closed.