צילום: דניאל לילה | קונספט ויזואלי וסטיילינג: עמית פרבר

סלט חסה סלנובה, כרובית וקרמבל פטה-שקדים

– מתכון: לימור לניאדו תירוש –

קרמבל פטה קראנצ’י – פטנט מבריק וטעים במיוחד – הוא רק אחד מהסודות של הכוכבת היפהפייה של שולחן החג: חסת סלנובה שנפתחת כמו פרח ומחביאה בין העלים העדינים שלה פרחי כרובית חיים וצלויים, מלא עשבים ופתיתים צחורים של גבינת פטה קפואה הנמסים בפה.

// 10-8 מנות //

לקרמבל:

  • 1/2 גביע (125 גרם) פטה כבשים 20% מפוררת גס (המחצית השנייה תשמש להגשה, ראו בהמשך)
  • 125 גרם שקדים פרוסים
  • 1/3 כוס (85 גרם) טחינה גולמית
  • 1/2 כפית קצח או שומשום שחור (לא חובה)

לסלט:

  • 1 חסה סלנובה שלמה שטופה ומסוננת
  • 1 כרובית בינונית (800 גרם) שטופה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה שטופים, מיובשים וקצוצים דק
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • 5 צנוניות שטופות ופרוסות דק
  • 1 לימון חצוי לאורכו ופרוס לפרוסות דקיקות

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כפית מלח

להגשה:

  • 1/2 גביע (125 גרם) פטה כבשים 20%, עטופה בניילון נצמד ומוקפאת במקפיא 20 דקות לפחות.

    אופן הכנה:

1. מכינים את הקרמבל: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים בקערית את חומרי הקרמבל (נזהרים לא למעוך את פירורי הפטה) ומשטחים בתבנית.
אופים 17-15 דקות עד השחמה קלה. מוציאים מהתנור ומעלים את הטמפרטורה ל-220 מעלות.

2. בינתיים מפרקים 1/3 מהכרובית לתפרחות גדולות ו-2/3 לתפרחות קטנות.

3. מגררים את התפרחות הגדולות בחורים הגדולים של הפומפייה (או קוצצים במעבד מזון) לפירורים דקים ומעבירים לקערה גדולה.

4. מניחים את התפרחות הקטנות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. יוצקים עליהן שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מעבירים את התבנית לחלק העליון של התנור וצולים 25 דקות או עד השחמה.
מצננים 10 דקות ומעבירים לקערה עם פירורי הכרובית החיה. מוסיפים את שאר חומרי הסלט ו-3/4 מכמות הקרמבל.

5. מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת, יוצקים על הסלט, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

6. מניחים בצלחת הגשה רחבה ושטוחה מחצית מכמות הסלט. מניחים על הסלט את הסלנובה ודוחסים את הסלט שנותר בין העלים שלה.
מפזרים מעל את הקרמבל שנותר, מגררים חלק מהפטה הקפואה (את היתר שומרים במקפיא לשימושים אחרים), יוצקים מעט שמן זית ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרפצ’יו קפרזה

חם וקר בסלט מרהיב של עגבניות צלויות, עגבניות שרי טריות, מוצרלה פרסקה רעננה וגבינת חלומי – שהופכת אחרי בילוי קצר בתנור לשבבים קראנצ’יים וכי

14

קולסלאו חלוּמי

לא חייבים לצלות חלומי! בסלט המהיר הזה משתמשים בחלומי מגוררת ללא צלייה, והיא מעניקה מליחות עדינה וטעמים רעננים. רוטב הקולסלאו הקלאסי מקבל טוויסט –

14

תירס הוואנה עם גרנה פדנו

קלחי התירס עוברים חליטה קצרה, נצלים בגריל ומקבלים מעטה חרוך וקרמלי. את הקלחים הלוהטים מושחים ביוגורט ומתבלים בצ’ילי ובגרנה פדנו והם הופכים למתוק

0

בעג’ון יוגורט וטאבולה

השילוב של קמח, שמרים ויוגורט עיזים הוא סוג של קסם, שיוצר בצק רך ונוח לעבודה. תוספת הגבינות מעשירה את הבצק והופכת אותו לגמיש, והתוצאה נפלאה: מאפים אישי

0

בורקס גאודה ואורגנו

ביסים פריכים של בצק זהוב שעוטף מלית גבינת עיזים רכה וגאודה. תוסיפו לזה רוטב פיצה ועשבים ארומטיים ותקבלו מעטפות קטנות של אושר.

0

גראטן תפוחי אדמה מדורה ביוגורט

גראטן תפוחי אדמה צלויים לשלמות, מכוסים ביוגורט ובתערובת ארבע גבינות נמסות ומלאים בעושר טעמים מסחרר. כך תעניקו לתפוחי האדמה קליפה פריכה ושחומה ולב רך ב

0

מלנזנה בלחם של אייל שני

פרוסות חצילים זהובות שנחות בתוך חלה מרובעת, עליהן שכבת רוטב עגבניות משובח ומעל הכל

1

בראוניז גלידה

פטנט גאוני שבזכותו תוכלו להכין גלידה ביתית במרקם מושלם ובכלום עבודה: מקציפים

1