גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר
מתכון של לימור תירוש
מאפה שנראה כמו שדה פורח. תולשים את פרחי הברוקולי בידיים והם מושכים איתם את תערובת הגבינות הטעימה.
[ תבנית בקוטר 28 ס”מ ]
1 ק”ג ברוקולי
½1 כפות מלח גס
חמאה לשימון התבנית
לתערובת גבינות וזיתים:
4 ביצים
180 מ״ל (3/4 כוס) חלב
140 גרם (1 כוס) קמח תופח
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
3/4 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
1/2 שקית (150 גרם) קוואטרו פורמאג’י
20 זיתים שחורים (עדיף קלמטה) מגולענים וקצוצים
לציפוי:
1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה 40%
2 כפיות תבלין זעתר
1/2 לימון פרוס לחצאי עיגולים דקים
להגשה: 2 עגבניות חצויות
אופן ההכנה:
- מפרקים את ראשי הברוקולי לתפרחות בינוניות כך שיישארו להם גבעולים באורך 7-5 ס”מ. מניחים בקערה, זורים מלח גס ויוצקים מים רותחים עד כדי כיסוי. משהים ל-10 דקות, שוטפים תחת מי ברז ומסננים היטב.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים בנדיבות תבנית בחמאה.
- טורפים ביצים וחלב בקערה גדולה. מוסיפים קמח תופח, קליפת לימון מגוררת ותבלינים וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים קוואטרו פורמאג’י וזיתים ומערבבים קלות. יוצקים לתבנית.
- מרכיבים את המנה: מעמידים את תפרחות הברוקולי בתערובת כשהגבעולים כלפי מעלה. בעזרת כפית מניחים גושי מסקרפונה בין התפרחות. מפזרים זעתר ופרוסות לימון.
- אופים כ-20 דקות עד שהבלילה מתייצבת. סוחטים מעל עגבניות (רק את הזרעים והמיץ) ומגישים מיד.
*אפשר להרכיב את המנה כמה שעות מראש. שומרים במקרר ואופים סמוך להגשה.

0

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
0

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה
0

0
Comments are closed.