גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

מתכון של לימור תירוש

מאפה שנראה כמו שדה פורח. תולשים את פרחי הברוקולי בידיים והם מושכים איתם את תערובת הגבינות הטעימה.

[ תבנית בקוטר 28 ס”מ ]
1 ק”ג ברוקולי
½1 כפות מלח גס
חמאה לשימון התבנית

לתערובת גבינות וזיתים:
4 ביצים
180 מ״ל (3/4 כוס) חלב
140 גרם (1 כוס) קמח תופח
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
3/4 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
1/2 שקית (150 גרם) קוואטרו פורמאג’י
20 זיתים שחורים (עדיף קלמטה) מגולענים וקצוצים

לציפוי:
1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה 40%
2 כפיות תבלין זעתר
1/2 לימון פרוס לחצאי עיגולים דקים

להגשה: 2 עגבניות חצויות

אופן ההכנה:

  1. מפרקים את ראשי הברוקולי לתפרחות בינוניות כך שיישארו להם גבעולים באורך 7-5 ס”מ. מניחים בקערה, זורים מלח גס ויוצקים מים רותחים עד כדי כיסוי. משהים ל-10 דקות, שוטפים תחת מי ברז ומסננים היטב.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים בנדיבות תבנית בחמאה.
  3. טורפים ביצים וחלב בקערה גדולה. מוסיפים קמח תופח, קליפת לימון מגוררת ותבלינים וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים קוואטרו פורמאג’י וזיתים ומערבבים קלות. יוצקים לתבנית.
  4. מרכיבים את המנה: מעמידים את תפרחות הברוקולי בתערובת כשהגבעולים כלפי מעלה. בעזרת כפית מניחים גושי מסקרפונה בין התפרחות. מפזרים זעתר ופרוסות לימון.
  5. אופים כ-20 דקות עד שהבלילה מתייצבת. סוחטים מעל עגבניות (רק את הזרעים והמיץ) ומגישים מיד.

 

*אפשר להרכיב את המנה כמה שעות מראש. שומרים במקרר ואופים סמוך להגשה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

0

מלנזנה חציל

חגיגת טעמים בפה: מלנזנה חצילים וקוואטרו פורמאג’י. פרוסות חציל זהובות נחות ברוטב עגבניות שרי ועליהן גבינת

0

פלפלים ממולאים

מייצג פלפלים אדום, מרהיב ובוהק בטעמי גבינות של קוואטרו פורמאג’י

0