צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל
– מתכון של לימור לניאדו תירוש –
יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים אותה בזהב. רגע לפני ההגשה מערבבים עם עדשים, בצל מקורמל מתקתק, פטה ושפע כוסברה רעננה.
חומרים ל-8 מנות:
לבצל המקורמל:
3 כפות שמן זית
5 בצלים קלופים ופרוסים לחצאי טבעות דקות
לעדשים:
1 כוס עדשים שחורות
1/2 1 כפיות כמון טחון
1 כפית כוסברה טחונה
1 כף שמן זית
1/2 כפית מכל אחד: מלח, פלפל שחור גרוס
לפסטה:
500 גרם פסטה קצרה
1 כפית מכל אחד: מלח, כמון טחון, כורכום
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
להגשה:
עלים מצרור כוסברה גדול
2 כפות צנוברים קלויים
150 גרם פטה כבשים 20% מפוררת
- מכינים בצל מקורמל: מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים על להבה בינונית כ-10 דקות. מנמיכים את האש ומטגנים לאט לאט (בין שעה לשעתיים!) תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהבצל מקורמל ורך, מבריק וצבעו כדבש כהה.
- מכינים את העדשים: שמים עדשים בסיר, יוצקים ליטר מים קרים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים כפית כמון וכפית כוסברה טחונה ומבשלים 15-10 דקות עד שהעדשים רכות אך שומרות על צורתן. מסננים, מעבירים לקערה ומערבבים עם שמן זית, מלח, פלפל ו-1/2 כפית כמון.
- מכינים את הפסטה: מרתיחים מים, מלח, כמון וכורכום בסיר גדול, מוסיפים פסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה. מסננים, מעבירים לקערה עם העדשים ומערבבים עם מיץ לימון.
- מגישים: מוסיפים לקערה בצל מקורמל, מערבבים קלות ומתבלים במעט מלח, פלפל, כמון ושמן זית. מפזרים עלי כוסברה, צנוברים וגבינת פטה ומגישים.
*את הבצל המקורמל ואת העדשים אפשר להכין יום מראש ולשמור בכלים אטומים בקירור. סמוך להגשה מבשלים פסטה ומערבבים עם שאר המרכיבים.
סלט ירקות כפרי וגבינת מאנורי צרובה
0
0
סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה
0
גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר
0
0
0
0
Comments are closed.