צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים אותה בזהב. רגע לפני ההגשה מערבבים עם עדשים, בצל מקורמל מתקתק, פטה ושפע כוסברה רעננה.

חומרים ל-8 מנות:

לבצל המקורמל:
3 כפות שמן זית
5 בצלים קלופים ופרוסים לחצאי טבעות דקות

לעדשים:
1 כוס עדשים שחורות
1/2 1 כפיות כמון טחון
1 כפית כוסברה טחונה
1 כף שמן זית
1/2 כפית מכל אחד: מלח, פלפל שחור גרוס

לפסטה:
500 גרם פסטה קצרה
1 כפית מכל אחד: מלח, כמון טחון, כורכום
1 כף מיץ לימון סחוט טרי

להגשה:
עלים מצרור כוסברה גדול
2 כפות צנוברים קלויים
150 גרם פטה כבשים 20% מפוררת

  • מכינים בצל מקורמל: מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים על להבה בינונית כ-10 דקות. מנמיכים את האש ומטגנים לאט לאט (בין שעה לשעתיים!) תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהבצל מקורמל ורך, מבריק וצבעו כדבש כהה.
  • מכינים את העדשים: שמים עדשים בסיר, יוצקים ליטר מים קרים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים כפית כמון וכפית כוסברה טחונה ומבשלים 15-10 דקות עד שהעדשים רכות אך שומרות על צורתן. מסננים, מעבירים לקערה ומערבבים עם שמן זית, מלח, פלפל ו-1/2 כפית כמון.
  • מכינים את הפסטה: מרתיחים מים, מלח, כמון וכורכום בסיר גדול, מוסיפים פסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה. מסננים, מעבירים לקערה עם העדשים ומערבבים עם מיץ לימון.
  • מגישים: מוסיפים לקערה בצל מקורמל, מערבבים קלות ומתבלים במעט מלח, פלפל, כמון ושמן זית. מפזרים עלי כוסברה, צנוברים וגבינת פטה ומגישים.

*את הבצל המקורמל ואת העדשים אפשר להכין יום מראש ולשמור בכלים אטומים בקירור. סמוך להגשה מבשלים פסטה ומערבבים עם שאר המרכיבים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ירקות כפרי וגבינת מאנורי צרובה

ירקות טריים בשיא הטעם, חתוכים גס, מעורבבים לסלט פשוט שכולו חגיגה.

0

סלט חסה סלנובה, כרובית וקרמבל פטה-שקדים

קרמבל פטה קראנצ’י – פטנט מבריק וטעים במיוחד – הוא רק אחד מהסודות של הכוכבת היפהפייה של שולחן החג: חסת סלנובה שנפתחת כמו פרח ומחביאה

0

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

גראטן מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. תולשים את פרחי הברוקולי מתוך שדה הגבינה, הזיתים והזעתר

0

מלנזנה חציל של אייל שני

חגיגת טעמים בפה: מלנזנה חצילים וקוואטרו פורמאג’י. פרוסות חציל זהובות נחות ברוטב עגבניות שרי ועליהן גבינת

0