צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים אותה בזהב. רגע לפני ההגשה מערבבים עם עדשים, בצל מקורמל מתקתק, פטה ושפע כוסברה רעננה.

חומרים ל-8 מנות:

לבצל המקורמל:
3 כפות שמן זית
5 בצלים קלופים ופרוסים לחצאי טבעות דקות

לעדשים:
1 כוס עדשים שחורות
1/2 1 כפיות כמון טחון
1 כפית כוסברה טחונה
1 כף שמן זית
1/2 כפית מכל אחד: מלח, פלפל שחור גרוס

לפסטה:
500 גרם פסטה קצרה
1 כפית מכל אחד: מלח, כמון טחון, כורכום
1 כף מיץ לימון סחוט טרי

להגשה:
עלים מצרור כוסברה גדול
2 כפות צנוברים קלויים
150 גרם פטה כבשים 20% מפוררת

  • מכינים בצל מקורמל: מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים על להבה בינונית כ-10 דקות. מנמיכים את האש ומטגנים לאט לאט (בין שעה לשעתיים!) תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהבצל מקורמל ורך, מבריק וצבעו כדבש כהה.
  • מכינים את העדשים: שמים עדשים בסיר, יוצקים ליטר מים קרים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים כפית כמון וכפית כוסברה טחונה ומבשלים 15-10 דקות עד שהעדשים רכות אך שומרות על צורתן. מסננים, מעבירים לקערה ומערבבים עם שמן זית, מלח, פלפל ו-1/2 כפית כמון.
  • מכינים את הפסטה: מרתיחים מים, מלח, כמון וכורכום בסיר גדול, מוסיפים פסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה. מסננים, מעבירים לקערה עם העדשים ומערבבים עם מיץ לימון.
  • מגישים: מוסיפים לקערה בצל מקורמל, מערבבים קלות ומתבלים במעט מלח, פלפל, כמון ושמן זית. מפזרים עלי כוסברה, צנוברים וגבינת פטה ומגישים.

*את הבצל המקורמל ואת העדשים אפשר להכין יום מראש ולשמור בכלים אטומים בקירור. סמוך להגשה מבשלים פסטה ומערבבים עם שאר המרכיבים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

קצ’יו א פפה

קלאסיקה איטלקית שממחישה היטב את עומק הטעמים של גבינת גרנה פדנו האיטלקית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

פיצה קוואטרו פורמאג’י

פיצה זה טעים. פיצה עם אקסטרה גבינה, יותר טעים. פיצה עם קוואטרו פורמאג׳י, זה טעים בטירוף!

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

0

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצלויות מוסיפות צבע משגע,

0