צילום וידאו: בבושקה הפקות | צילום סטילס: שרית גופן | סגנון: דלית רוסו
סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה
– מתכון של רות אוליבר –
תוספת ממש חגיגית או מנה צמחונית מפתה – הסירות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר החברים על השולחן.
חומרים ל8 מנות:
8 תפוחי אדמה בינוניים, רצוי בגודל אחיד
1 ק”ג מלח גס
למלית:
1 קופסה (250 גרם) בולגרית מסורתית 16%
50 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
100 גרם קאשקבלו 26%
1 שן שום כתושה
פלפל שחור טחון טרי
1/4 כרובית מפורקת לפרחים קטנים
1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
לפיזור:
50 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מפזרים עליה מלח גס בשכבה אחידה ועליו שמים תפוחי אדמה.
- אופים כשעה עד שהם רכים ומצננים מעט. משאירים את התנור דולק.
- חוצים את תפוחי האדמה ומרוקנים 2/3 מתוכנם בעזרת כפית – מקפידים להשאיר שוליים בעובי אחיד. מעבירים את תוכן תפוחי האדמה לקערה.
- מוסיפים לקערה גבינות, שום ופלפל שחור ומערבבים תוך כדי מעיכה.
- חולטים כרובית וברוקולי במים רותחים כ-5 דקות, מצננים ומסננים.
- ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הגבינות, מסדרים עליהן ברוקולי וכרובית ומפזרים גרנה פדנו.
- אופים כ-15-10 דקות עד שהמאפים מזהיבים והגבינה נמסה. מגישים חם.
מלון על הגריל עם גבינת ברי פקאן שרופה
8
פלפלונים ממולאים בגבינות עיזים
8
Comments are closed.