צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
טאבולה בוטנים על לאבנה
– מתכון של לימור לניאדו תירוש –
הבוטנים הקלויים מעניקים לסלט הים תיכוני הקלאסי קראנצ’יות נהדרת וטעמי אדמה, שמשתלבים נפלא עם הלאבנה החמצמצה והקרמית.
חומרים ל-8 מנות:
לסלט:
1/2 1 כוסות (200 גרם) בוטנים קלויים מומלחים, קלופים וחצויים
2 כוסות עלי פטרוזיליה קצוצים גס
2 כוסות בצל ירוק קצוץ דק
1 כוס דחוסה עלי שמיר קצוצים גס
1/3 כוס (80 מ”ל) מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס (60 מ”ל) שמן זית
1/2 כפית מלח
להגשה:
1 קופסה (250 גרם) לאבנה טבעי 5%
2-1 כפיות סומאק
-
- שמים את כל חומרי הסלט בקערה גדולה. מערבבים ומתקנים תיבול .
- מעבירים את הלאבנה לצלחת הגשה ומורחים בסיבוב כך שתכסה את הצלחת. עורמים את הסלט על הלאבנה, זורים סומאק ומגישים.
*אפשר לשטוף, לייבש ולקצוץ את העשבים מראש (אם עוטפים בנייר סופג ומאחסנים בשקית ניילון הם נשארים טריים גם יומיים).

טאבולה דג ברוטב יוגורט ולימונים כבושים
18

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית
14

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה
0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר
0

0
Comments are closed.