צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

טאבולה בוטנים על לאבנה

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

הבוטנים הקלויים מעניקים לסלט הים תיכוני הקלאסי קראנצ’יות נהדרת וטעמי אדמה, שמשתלבים נפלא עם הלאבנה החמצמצה והקרמית.

חומרים ל-8 מנות:

לסלט:
1/2 1 כוסות (200 גרם) בוטנים קלויים מומלחים, קלופים וחצויים
2 כוסות עלי פטרוזיליה קצוצים גס
2 כוסות בצל ירוק קצוץ דק
1 כוס דחוסה עלי שמיר קצוצים גס
1/3 כוס (80 מ”ל) מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס (60 מ”ל) שמן זית
1/2 כפית מלח

להגשה:
1 קופסה (250 גרם) לאבנה טבעי 5%
2-1 כפיות סומאק

    • שמים את כל חומרי הסלט בקערה גדולה. מערבבים ומתקנים תיבול .
    • מעבירים את הלאבנה לצלחת הגשה ומורחים בסיבוב כך שתכסה את הצלחת. עורמים את הסלט על הלאבנה, זורים סומאק ומגישים.

*אפשר לשטוף, לייבש ולקצוץ את העשבים מראש (אם עוטפים   בנייר סופג ומאחסנים בשקית ניילון הם נשארים טריים גם יומיים).

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טאבולה דג ברוטב יוגורט ולימונים כבושים

החמצמצות העדינה של היוגורט מצטרפת לחמצמצות של הלימונים הכבושים, ושניהם יחד מהווים ליווי משובח לנתחי הדג. קיץ בצלחת.

18

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

0

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה מנצנצים בסלט כאבני חן ביחד עם המוצרלה בייבי נולד סלט מרשים, מפתיע ובריא

0

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

0

מטבעות גבינת עיזים בסלט ירוק

כדי ליהנות מהמנה צריך לטגן את מטבעות הגבינה בסמוך ככל הניתן להגשה. בזמן הציפוי חשוב להקפיד על שיטת היד יבשה והיד רטובה.

0

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיידע לספוג את הרוטב.

0

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנדולינה יעשו את העבודה בק

0