צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

טאבולה בוטנים על לאבנה

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

הבוטנים הקלויים מעניקים לסלט הים תיכוני הקלאסי קראנצ’יות נהדרת וטעמי אדמה, שמשתלבים נפלא עם הלאבנה החמצמצה והקרמית.

חומרים ל-8 מנות:

לסלט:
1 1/2 כוסות (200 גרם) בוטנים קלויים מומלחים, קלופים וחצויים
2 כוסות עלי פטרוזיליה קצוצים גס
2 כוסות בצל ירוק קצוץ דק
1 כוס דחוסה עלי שמיר קצוצים גס
1/3 כוס (80 מ”ל) מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס (60 מ”ל) שמן זית
1/2 כפית מלח

להגשה:
1 קופסה (250 גרם) לאבנה טבעי 5%
2-1 כפיות סומאק

    • שמים את כל חומרי הסלט בקערה גדולה. מערבבים ומתקנים תיבול .
    • מעבירים את הלאבנה לצלחת הגשה ומורחים בסיבוב כך שתכסה את הצלחת. עורמים את הסלט על הלאבנה, זורים סומאק ומגישים.

*אפשר לשטוף, לייבש ולקצוץ את העשבים מראש (אם עוטפים   בנייר סופג ומאחסנים בשקית ניילון הם נשארים טריים גם יומיים).

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טאבולה דג ברוטב יוגורט ולימונים כבושים

החמצמצות העדינה של היוגורט מצטרפת לחמצמצות של הלימונים הכבושים, ושניהם יחד מהווים ליווי משובח לנתחי הדג. קיץ בצלחת.

18

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה נצבעים בסגול העמוק של הסלק ומנצנצים בסלט כמו אבני חן. את המוצרלה בייבי מוסיפים ברגע האחרון כדי לשמור על צבעה. סלט מרשים, מפתיע ובריא

0

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

0

מטבעות גבינת עיזים בסלט ירוק

כדי ליהנות מהמנה צריך לטגן את מטבעות הגבינה בסמוך ככל הניתן להגשה. בזמן הציפוי חשוב להקפיד על שיטת היד יבשה והיד רטובה.

0

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיידע לספוג את הרוטב.

0

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנדולינה יעשו את העבודה בק

0

סלט יווני עם קייל, בצל כבוש ובולגרית

גרסה עדכנית וסופר בריאה לקלאסיקה יוונית אהובה. הגיבור הראשי הוא הקייל, ירק עלים שזכה למעמד של כוכב בקרב שוחרי האוכל הבריא. שחקן החיזוק הוא בצל כבוש (ש

0

רבעי חסה עם רוטב קיסר פטנט

את רוטב הקיסר הקלאסי מכינים עם אנשובי וחלמון נא – כאן ויתרנו על שניהם ויצרנו רוטב טעים על בסיס יוגורט,

0