לזניה סגולה
מתכון של לימור תירוש
מקורו של הצבע המשגע הוא בתוספת סלק, שמעניק גם מתיקות עדינה ומשתלב נהדר עם טעמי הגבינות. גם ילדים יאהבו את הלזניה הססגונית הזאת – מניסיון!
[ תבנית מלבנית עמוקה בגודל 23×36 ס”מ או דומה ]
לרוטב:
1.2 ק”ג (3 קופסאות) עגבניות חתוכות דק משומרות
5 סלקים טריים בינוניים (800 גרם) קלופים ומגוררים דק
1/4 כוס שמן זית
4 כפות רסק עגבניות
480 מ”ל (2 כוסות) מים
4 שיני שום קצוצות דק
1 כף סוכר
1 כף מלח גס
½1 כפיות פלפל שחור גרוס
½1 כפיות אורגנו
קורט צ’ילי (אם אוהבים חריף
אפשר יותר)
1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה 40%
ללזניה:
17-15 עלי לזניה יבשים
1 קופסה (250 גרם) ריקוטה קלאסית 5%
3 כדורי מוצרלה פרסקה 18% פרוסים לעיגולים
בעובי 1/2 ס”מ
1 שקית (300 גרם) מוצרלה מגוררת 22%
חופן נדיב של עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה את כל חומרי הרוטב (מלבד המסקרפונה), מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כשעה. מערבבים מדי פעם במהלך הבישול. מכבים, מוסיפים מסקרפונה ומערבבים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית בנדיבות בשמן זית.
- מרכיבים את הלזניה: מניחים בתחתית התבנית עלי לזניה צמודים זה לזה (אם נשארו שוליים של כ-1 ס”מ לא נורא). יוצקים מעל שכבה מהרוטב בעובי 1/2 ס”מ. בעזרת כפית מניחים גושים קטנים של ריקוטה, מפזרים 1/3 מהמוצרלה המגוררת ו-1/3 מעלי הבזיליקום.
מניחים שכבה שנייה של עלי לזניה, יוצקים שכבה דקה מהרוטב, מסדרים עיגולים של מוצרלה פרסקה ומפזרים מעל 1/3 מהמוצרלה המגוררת ו-1/3 מעלי הבזיליקום. מסיימים בשכבה שלישית: עלי לזניה, יתרת הרוטב, יתרת המוצרלה המגוררת ויתרת עלי הבזיליקום. - מכסים היטב ברדיד אלומיניום ואופים 30 דקות. מסירים את הרדיד ואופים עוד כ-15 דקות עד שהחלק העליון מזהיב. ממתינים רבע שעה לפחות לפני שפורסים.
*הכנה מראש אפשרית ומומלצת – היא מייצבת את המרקם ומקלה על הפריסה. שומרים את הלזניה האפויה עד יממה במקרר מכוסה היטב. סמוך להגשה מחממים מכוסה כ-20 דקות ב-200 מעלות.
עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י
24
24
18
פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
14
Comments are closed.