לזניה סגולה

מתכון של לימור תירוש

מקורו של הצבע המשגע הוא בתוספת סלק, שמעניק גם מתיקות עדינה ומשתלב נהדר עם טעמי הגבינות. גם ילדים יאהבו את הלזניה הססגונית הזאת – מניסיון!

[ תבנית מלבנית עמוקה בגודל 23×36 ס”מ או דומה ]

לרוטב:
1.2 ק”ג (3 קופסאות) עגבניות חתוכות דק משומרות
5 סלקים טריים בינוניים (800 גרם) קלופים ומגוררים דק
1/4 כוס שמן זית
4 כפות רסק עגבניות
480 מ”ל (2 כוסות) מים
4 שיני שום קצוצות דק
1 כף סוכר
1 כף מלח גס
½1 כפיות פלפל שחור גרוס
½1 כפיות אורגנו
קורט צ’ילי (אם אוהבים חריף
אפשר יותר)
1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה 40%

ללזניה:
17-15 עלי לזניה יבשים
1 קופסה (250 גרם) ריקוטה קלאסית 5%
3 כדורי  מוצרלה פרסקה 18% פרוסים לעיגולים
בעובי 1/2 ס”מ
1 שקית (300 גרם)  מוצרלה מגוררת 22%
חופן נדיב של עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה את כל חומרי הרוטב (מלבד המסקרפונה), מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כשעה. מערבבים מדי פעם במהלך הבישול. מכבים, מוסיפים מסקרפונה ומערבבים.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית בנדיבות בשמן זית.
  3. מרכיבים את הלזניה: מניחים בתחתית התבנית עלי לזניה צמודים זה לזה (אם נשארו שוליים של כ-1 ס”מ לא נורא). יוצקים מעל שכבה מהרוטב בעובי 1/2 ס”מ. בעזרת כפית מניחים גושים קטנים של ריקוטה, מפזרים 1/3 מהמוצרלה המגוררת ו-1/3 מעלי הבזיליקום.
    מניחים שכבה שנייה של עלי לזניה, יוצקים שכבה דקה מהרוטב, מסדרים עיגולים של מוצרלה פרסקה ומפזרים מעל 1/3 מהמוצרלה המגוררת ו-1/3 מעלי הבזיליקום. מסיימים בשכבה שלישית: עלי לזניה, יתרת הרוטב, יתרת המוצרלה המגוררת ויתרת עלי הבזיליקום.
  4. מכסים היטב ברדיד אלומיניום ואופים 30 דקות. מסירים את הרדיד ואופים עוד כ-15 דקות עד שהחלק העליון מזהיב. ממתינים רבע שעה לפחות לפני שפורסים.

*הכנה מראש אפשרית ומומלצת – היא מייצבת את המרקם ומקלה על הפריסה. שומרים את הלזניה האפויה עד יממה במקרר מכוסה היטב. סמוך להגשה מחממים מכוסה כ-20 דקות ב-200 מעלות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

24

לזניה דלעת ופטריות יער

לזניה עשירה במיוחד, המשלבת טעמים אדמתיים של פטריות ודלעת לצד גבינות.

24

לזניה חצילים

התשובה האיטלקית המוחצת לפשטידה ופריט חובה בכל ארוחה איטלקית. בחרנו בשילוב המנצח של חצילים ועגבניות והוספנו תערובת גבינות מפנקת

18

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

14

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0