צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט ציור

– מתכון של שי לי ליפא  –

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנדולינה יעשו את העבודה בקלות ובמהירות), משרים במי קרח, ולפני שהאורחים מגיעים מסדרים יפה בצלחת ענקית או במגש. זילוף של רוטב חרדלי, פרוסות דקות של פקורינו מעל ויש לכם סלט שהוא לא רק מרהיב אלא גם מהנה מאוד לאכילה.

חומרים ל- 8-10 מנות:

2 גזרים בינוניים קלופים
2 מלפפונים בינוניים עם הקליפה
1 סלק בינוני
6 צנוניות
2 גבעולי בצל ירוק
1/2 כוס גרגירי אפונה ירוקה טריים או קפואים
2 כוסות עלי בייבי
2 ראשי אנדיב מופרדים לעלים (מומלץ בשני צבעים)
1/2 כוס עגבניות שרי קטנטנות (עגבניות “טיפה”) או 10 עגבניות שרי חצויות
75 גרם פקורינו 34% של “גד” (מהמעדנייה בסופר)

לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
3 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ תפוחים
1 כף חרדל דיז’ון חלק
1 כפית גדושה חרדל דיז’ון גרגירים
1 כפית גדושה דבש
מלח ופלפל שחור גרוס

  1. מכינים את הירקות: פורסים את הגזרים והמלפפונים לאורך לרצועות דקות בעזרת קולפן. פורסים את הסלק והצנוניות לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה. פורסים את גבעולי הבצל הירוק לאורך לרצועות דקות. מעבירים כל ירק לקערה עם מי קרח. אפשר ואפילו מומלץ להכין את כל הירקות כשעתיים מראש.
  2. חולטים את האפונה: מביאים לרתיחה מי מלח בסיר. חולטים את האפונה כדקה ומסננים היטב.
  3. מכינים את הסלט ומגישים: מסדרים עלי בייבי ואנדיב במגש או בצלחת הגשה גדולה ושטוחה. מניחים מעל באופן גלי רצועות גזרים, מלפפונים, סלק וצנוניות. מפזרים תלתלי בצק ירוק, עגבניות שרי ואפונה.
  4. מגלפים גבינת פקורינו 34% בעזרת קולפן ומניחים מעל.
  5. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה מנצנצים בסלט כאבני חן ביחד עם המוצרלה בייבי נולד סלט מרשים, מפתיע ובריא

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיידע לספוג את הרוטב.

24

סלט זוקיני עם מוצרלה פרסקה

עזרת קולפן ז’וליינים (שמוכרים בכמה שקלים בכל חנות כלי בית) הופכים את הזוקיני ל”אטריות” ארוכות וקראנצ’יות. מחברים אותם לזיתים,

24

סלט תירס, אבוקדו, עגבניות שרי, כרוב סגול וקוביות בולגרית

מסדרים את מרכיבי הסלט בצנצנות נאות ואת הרוטב מוזגים לכלי נפרד.

24

סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים

סלט פסטה מושלם לפיקניק בתקופת החגים – לא רק שאפשר להכין אותו מראש, אלא אפילו רצוי

24

הסלט היווני שלי

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים

24

סלט סלנובה וגבינות אישי

דרך חגיגית ואלגנטית להגיש סלט ירוק – במקום קערה גדולה כל אורח מקבל לצלחת את המנה שלו

24