שושני בצק עלים וגבינות
מתכון של לימור תירוש
מגישים לשולחן מאפה חם וריחני ותולשים ממנו ביסים מושלמים של גבינות נמסות-נמתחות עטופות בבצק חמאתי. השימוש בבצק עלים מוכן מפשט מאוד את ההכנה, רק אל תשכחו להפשיר אותו לילה מראש במקרר.
[ תבנית (קפיצית או רגילה) בקוטר 26 ס”מ ]
1 חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה מופשר לילה במקרר
למלית גבינות:
1 קופסה (250 גרם) בולגרית מסורתית 16% מפוררת דק
200 גרם מוצרלה מגוררת 22%
1 גביע (200 גרם) גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק
2 ביצים גדולות (L) טרופות
קורט מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את חומרי המלית ושומרים בקירור עד השימוש.
- חוצים את הבצק ומעבירים מחצית למשטח מקומח. את המחצית הנוספת מחזירים למקרר. מקמחים את שני צידי הבצק ומרדדים מעט. קורצים עיגולים בעזרת כוס/קורצן בקוטר 9-8 ס”מ. מסדרים את העיגולים בצלחת גדולה, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
- מרדדים את מחצית הבצק הנותרת וקורצים גם ממנה עיגולים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים על כל עיגול בצק כפית מהמלית ואוספים את השוליים תוך כדי צביטות כך שתתקבל צורת פרח. מסדרים את השושנים בצפיפות בתבנית כשהפתח כלפי מעלה.
- אופים כ-45 דקות עד שהבצק מזהיב יפה. מגישים חם.
*אפשר לאפות עד יממה מראש ולשמור עטוף היטב במקרר. סמוך להגשה מחממים כ-15 דקות ב-180 מעלות.

10

0

0

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
0