צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

טארט טאטן בצל וגבינה כחולה

– מתכון של שי לי ליפא  –

בצק חמאתי עוטף בצלים שהתקרמלו ביין, מייפל ובלסמי, וקיבלו טעם עמוק וגוון משגע. לפני ההגשה מפזרים גבינה כחולה שטעמה החריף משתלב נפלא עם מתיקות הבצל. הכנת הטארט מתחילה בקרמול הבצלים במחבת ואז מניחים עליהם את הבצק ושולחים לתנור. יש להצטייד במחבת שמתאימה לתנור.

חומרים לטארט בקוטר 24 ס”מ:

לבצק:
13/4 כוסות (245 גרם) קמח רגיל
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית סוכר
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה גדולה (L)

לבצלים:
1/2 כוס (120 מ״ל) יין אדום יבש
3 כפות שמן זית
2 כפות סירופ מייפל או סילאן
1 כף חומץ בלסמי
3 בצלים סגולים בינוניים פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס”מ
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
60 גרם גבינה כחולה של “גד” פרוסה בעובי 3 מ”מ
1 גבעול תימין מופרד לגבעולים קטנים

  1. מכינים את הבצק: מערבבים קמח, מלח וסוכר במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק.
  2. מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בקוטר 27 ס”מ ובעובי 4 מ”מ. מניחים את הבצק עם הנייר בתבנית תנור ומעבירים למקרר עד שהבצלים יהיו מוכנים. חשוב שהבצק יהיה קר מאוד כדי שאפשר יהיה להניחו על הבצלים מבלי שיתפרק.
  3. מכינים את הבצלים: מחממים מחבת בקוטר 24 ס”מ על להבה בינונית. יוצקים יין אדום, שמן זית, סירופ מייפל או סילאן וחומץ בלסמי. מניחים את עיגולי הבצל בצורה מסודרת ובשכבה אחת. מביאים לרתיחה ומבשלים ללא כיסוי 6-5 דקות עד שהנוזל מתחיל להסמיך (לא הופכים את הבצלים כדי שלא יתפרקו). חשוב שיישארו נוזלים במחבת – הם ימשיכו להצטמצם במהלך האפייה וישביחו את הטעם והמרקם. מצננים היטב.
  4. במהלך הבישול הבצלים מתכווצים מעט ונוצרים רווחים. כדי שהטארט יראה יפה, מצופפים אותם מעט לכיוון המרכז לאחר שהצטננו.
  5. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מניחים את עיגול הבצק הקר על הבצלים, ממתינים כ-5 דקות עד שהבצק יתרכך מעט ואז דוחסים את שוליו כלפי מטה לדפנות המחבת.
    אופים 25-20 דקות עד להזהבה. ממתינים 10 דקות ורק אז הופכים את הטארט על צלחת. מניחים‎ גבינה כחולה, מפזרים גבעולי תימין ומגישים חמים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

0

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לחכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

0

מלנזנה חציל

חגיגת טעמים בפה: מלנזנה חצילים וקוואטרו פורמאג’י. פרוסות חציל זהובות נחות ברוטב עגבניות שרי ועליהן גבינת

0

פלפלים ממולאים

מייצג פלפלים אדום, מרהיב ובוהק בטעמי גבינות של קוואטרו פורמאג’י

0

מלנזנה בלחם

פרוסות חצילים זהובות שנחות בתוך חלה מרובעת, עליהן שכבת רוטב עגבניות משובח ומעל הכל

0

טוסט

הפריכות הזהובה מחוץ, רכותו הפנימית של הלחם המתעורר לחיים, הגבינה הנמסה, הם כל מה שטוסט צריך. קבלו מאתנו את המתכון לטוסט המושלם.

0

קלצונה

מאפה כיסון מקופל לחצי סהר, מהודק בקצותיו ונאפה בתנור. עשוי מבצק פיצה במילוי רוטב עגבניות וקוואטרו פורמאג’י.

0

כנאפה

כנאפה קוואטרו פורמאג’י – שדרוג מפתיע לקינוח המרגש. שערו

0