צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

טארט טאטן בצל וגבינה כחולה

– מתכון של שי לי ליפא  –

בצק חמאתי עוטף בצלים שהתקרמלו ביין, מייפל ובלסמי, וקיבלו טעם עמוק וגוון משגע. לפני ההגשה מפזרים גבינה כחולה שטעמה החריף משתלב נפלא עם מתיקות הבצל. הכנת הטארט מתחילה בקרמול הבצלים במחבת ואז מניחים עליהם את הבצק ושולחים לתנור. יש להצטייד במחבת שמתאימה לתנור.

חומרים לטארט בקוטר 24 ס"מ:

לבצק:
13/4 כוסות (245 גרם) קמח רגיל
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית סוכר
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה גדולה (L)

לבצלים:
1/2 כוס (120 מ״ל) יין אדום יבש
3 כפות שמן זית
2 כפות סירופ מייפל או סילאן
1 כף חומץ בלסמי
3 בצלים סגולים בינוניים פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס"מ
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
60 גרם גבינה כחולה של "גד" פרוסה בעובי 3 מ"מ
1 גבעול תימין מופרד לגבעולים קטנים

  1. מכינים את הבצק: מערבבים קמח, מלח וסוכר במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק.
  2. מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בקוטר 27 ס"מ ובעובי 4 מ"מ. מניחים את הבצק עם הנייר בתבנית תנור ומעבירים למקרר עד שהבצלים יהיו מוכנים. חשוב שהבצק יהיה קר מאוד כדי שאפשר יהיה להניחו על הבצלים מבלי שיתפרק.
  3. מכינים את הבצלים: מחממים מחבת בקוטר 24 ס"מ על להבה בינונית. יוצקים יין אדום, שמן זית, סירופ מייפל או סילאן וחומץ בלסמי. מניחים את עיגולי הבצל בצורה מסודרת ובשכבה אחת. מביאים לרתיחה ומבשלים ללא כיסוי 6-5 דקות עד שהנוזל מתחיל להסמיך (לא הופכים את הבצלים כדי שלא יתפרקו). חשוב שיישארו נוזלים במחבת – הם ימשיכו להצטמצם במהלך האפייה וישביחו את הטעם והמרקם. מצננים היטב.
  4. במהלך הבישול הבצלים מתכווצים מעט ונוצרים רווחים. כדי שהטארט יראה יפה, מצופפים אותם מעט לכיוון המרכז לאחר שהצטננו.
  5. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מניחים את עיגול הבצק הקר על הבצלים, ממתינים כ-5 דקות עד שהבצק יתרכך מעט ואז דוחסים את שוליו כלפי מטה לדפנות המחבת.
    אופים 25-20 דקות עד להזהבה. ממתינים 10 דקות ורק אז הופכים את הטארט על צלחת. מניחים‎ גבינה כחולה, מפזרים גבעולי תימין ומגישים חמים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ ב

24

רבעי חסה עם רוטב קיסר פטנט

את רוטב הקיסר הקלאסי מכינים עם אנשובי וחלמון נא – כאן ויתרנו על שניהם ויצרנו רוטב טעים על בסיס יוגורט,

14

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות

8

מיני פיצות בגט עם גבינות וירקות

בין פיצה קלאסית לברוסקטה יש את הפטנט האלגנטי הזה: לוקחים בגטים קטנים, חוצים לאורך, מורחים ברוטב עגבניות משובח ומפזרים מעל מוצר

0

פיצה כרובית עם עגבניות ומוצרלה פרסקה

במקום קמח משתמשים בפירורי כרובית, שאליהם מצטרפות ביצים וגרנה פדנו. התוצאה – קלתית טעימה ונטולת גלוטן. "בצק" כר

0

גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות

גילינו את קמח הכוסמין בזכות הערכים התזונתיים שבו ושיעור הגלוטן הנמוך, ואז התאהבנו בטעמו האגוזי. כאן השתמשנו בקמח כוסמין מלא (ב

0

פיצות אישיות מהירות ללא גלוטן

גם לנמענים מגלוטן מגיע ליהנות מפיצה טובה. אחד הפתרונות הטעימים והזריזים הוא שימוש בטורטיות מקמח תירס. ניתן להשיג כאלה בחנויות

0

פיצטות טוניסאיות עם בצק ללא לישה

המרחק בין איטליה לטוניס הוא ממש לא גדול – גם גיאוגרפית וגם קולינרית. אז מה הפלא שהרכיבים של הסנדוויץ' הטוניסאי האהוב מרג

0