צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

לחמניות גבינה פיקנטיות

– מתכון של מיקי שמו –

מיקי שמו: “הן נראות כמו וטרושקי – גביניות מתוקות מהמטבח הרוסי, אבל כאן מגיעה התפנית בעלילה: בחרתי למלא אותן דווקא במלית גבינות מלוחה המשלבת שתי גבינות עיזים של גד: גד עז וגבינת שמנת עיזים החדשה והמצוינת”.

חומרים ל-10 לחמניות בקוטר 8 ס”מ:

למלית גבינה:
200 גרם גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
1 כף קמח
30 גרם גליל גד עז 16%
מלח
פלפל

לבצק:
200 גרם (½1 כוסות פחות 1 כף) קמח
1 ביצה
50 מ”ל (1/4 כוס פחות כף) חלב
10 גרם (1 כפית) שמרים טריים
75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
1 כפית שטוחה מלח

הכנה:

  1. מכינים את מלית הגבינה: שמים בקערה את כל החומרים, מערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר שעה לפחות, כדי שהגבינה תתייצב.
  2. מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים למעט החמאה בקערה מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות איטית כ- 4 דקות. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה. ממשיכים ללוש עוד 6 דקות אחרי שהחמאה נטמעה.
  3. מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים למקרר לשעה – כך יהיה נוח יותר לרדד אותו.
  4. מרכיבים ואופים: על משטח מקומח מרדדים את הבצק הקר לעלה בעובי 4 מ”מ. קורצים לעיגולים בקוטר 8 ס”מ ומזלפים את מלית הגבינה בשכבה דקה במרכז כל עיגול לקוטר 5 ס”מ. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-30-45 דקות עד שהבצק בשוליים תופח.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. אופים 12-14 דקות עד להזהבה. מומלץ להגיש חם לצד סלט ירוק.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לחמניות ממולאות בגבינה

במקום לטרוח בהכנת סנדוויצ’ים מראש או לדאוג לממרחים וירקות, פשוט אופים הכל יחד ומקבלים לחמניות ממולאות נימוחות וטעימות להפליא, שאפשר לקחת בקלות לבית הס

24

לחמניות יוגורט וזרעי אניס

תוספת יוגורט לבצק משביחה את המרקם והטעם. זרעי האניס מוסיפים קראנצ’יות וניחוח נעים.

18

המבורגר חלומי עם תרד ובצל מטוגן

מנה של מסעדות, שכיף להכין בבית! מתארגנים מראש על לחמניות המבורגר אמיתיות, מקפיצים בצל ותרד ומטגנים ביצת עין, בונים את מנת ההמבורגר האולטימטיבית ומגישי

14

קישים אישיים של סלמון וגבינת שמנת

מתכון פטנט, שהוא מחווה לכריך הניו יורקי האולטימטיבי, במקום להכין קלתית – משתמשים בלחמניות ביס קנויות!

14

בואיקוס

תנו להם לחמנייה, הם ישמחו בחלקם, תנו להם בואיקוס הם גם ישוויצו לכולם: לחמניות גבינה בלקניות, בתוספת ממרח פסטו וממרח עגבניות מיובשות שמעניקים צבע, טעם

14

סקונס גבינת שמנת עיזים

נהדרים עם חמאה וריבה טובה ואפשר להשתמש בהן כבסיס לכריכים מושקעים וטעימים במיוחד

8

מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”

מיני פנקייקס וניל בשילוב גבינת שמנת ניו יורק, המעניקה להם אווריריות עננית. הכי טעים להגיש אותם לצד גבינה “מתוקה” ולמרוח אותה על הפנקייק. ארוחת עשר שכי

0

טוסט מוצרלה משודרג עם טוויסט ניו יורקי

העולם נחלק לשניים – טוסט לפני השדרוג ולאחר השדרוג. הוסיפו לטוסט המוצרלה הקלאסי שכבה דקה של גבינת שמנת ניו יורק (במקום שכבת חמאה) ולא תאמינו איך עד עכ

0