צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגת גבינה מנומרת

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

עוגת שבועות שוברת שגרה: תחתית מתוקה-מלוחה העשויה מבייגלה ונוטלה ועליה מלית גבינה עשירה, המנומרת בעננים שוקולדיים. אל תוותרו על סינון הגבינות והיוגורט בתוך בד חיתול – זה יבטיח עוגה במרקם מושלם, שלא תצנח או תיסדק.

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

לתחתית:
250 גרם (17-16 יחידות) בייגלה שמיניות עבה (שומשום)
250 גרם נוטלה (או ממרח שוקולד אחר)
50 גרם חמאה מומסת + 1 כף לשימון התבנית

למלית גבינה:
3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
400 מ"ל/גרם (כ-2/3 דלי) יוגורט עיזים 2.8%
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 כפות קורנפלור
5 ביצים בטמפרטורת החדר

לקרם קקאו:
1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
1 ביצה
3 כפות אבקת סוכר
3 כפות קקאו מנופה

  • מסננים את הגבינות: מרפדים מסננת גדולה בבד חיתול (שוטפים אותו היטב כדי להסיר שאריות אבקת כביסה). שמים בפנים את כל הגבינות והיוגורט, עוטפים בשולי החיתול, ומסננים מעל קערה לפחות 5 שעות (עדיף לילה) במקרר.
  • מכינים את התחתית: מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מברישים את הנייר ואת דפנות התבנית בחמאה מומסת.
  • טוחנים בייגלה במעבד מזון לפירורים עדינים. מוסיפים נוטלה וחמאה ומעבדים כ-3 דקות לתערובת פירורית אחידה. מהדקים לתחתית התבנית ומעבירים למקפיא עד השימוש.
  • מכינים קרם קקאו: מערבבים גבינת שמנת, ביצה, אבקת סוכר וקקאו לתערובת חלקה. שומרים בקירור עד השימוש.
  • מחממים תנור (לא בטורבו) ל-200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עם 2 ליטרים מים רותחים ליצירת סביבת אפייה לחה.
  • מכינים את מלית הגבינה: שמים את הגבינות המסוננות בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר וקורנפלור ומערבלים במהירות נמוכה כדקה עד שאין גושים. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים את הביצים אחת-אחת. מערבלים כדקה עד שהביצים נטמעות ומתקבלת תערובת חלקה.
  • יוצקים 1/2 מהתערובת לתבנית ומיישרים. בעזרת כפית מניחים 1/2 מכמות קרם הקקאו בתלוליות קטנות. יוצקים את מלית הגבינה הנותרת, מיישרים בעדינות ומניחים תלוליות קטנות מהקרם הנותר.
  • אופים 15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים 45 דקות. מכבים ומשאירים את העוגה בתנור 30 דקות. חשוב: לא פותחים את דלת התנור בשום שלב!
  • מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפ' החדר. עוטפים ומעבירים למקרר ל-12 שעות לפחות (ואפשר עד יומיים-שלושה). לפני ההגשה אפשר לזרות מעט אבקת קקאו על העוגה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת מסקרפונה בהכנה ביתית

הטרנד החם של הקיץ: גלידת מסקרפונה!

0

גלידת יוגורט

גלידת יוגורט – כל כך פשוט וכל כך טעים

0

ארטיק אננס ויוגורט

קליל, רענן ומושלם לקיץ – ארטיק ביתי שמכינים בקלי קלות עם יוגורט ואננס בניחוח עדין של רום. ביס אחד ואתם באיים הקאריביים!

0

חיתוכיות גבינה ויוגורט

חיתוכיות גבינה ויוגורט – קינוח מושלם לימי הקיץ החמים

0

קינוח מסקרפונה קליל עם פירות

קינוח כוסות – קרם מסקרפונה קליל עם פי

0

מסקרפונה לימוני

קינוח כוסות – מסקרפונה לימוני

0

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה

0

כוסיות קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק

קינוח כוסות- קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק קדאיף, מסקרפונה ופיסטוק יש יותר טוב מזה?! 

0