צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה
– מתכון של לימור לניאדו תירוש –
הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.
חומרים לגאלט אחד (כ-12 מנות):
לבצק:
1/2 1 כוסות פחות כפית גדושה (200 גרם) קמח לבן מנופה
100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות (שומרים במקפיא עד השימוש)
1/2 כפית מכל אחד: מלח, גרגירי כוסברה טחונים
קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
1 כף פרג לא טחון (לא חובה)
1 ביצה טרופה
3-2 כפות מים קרים
למלית:
4 חצילים מאורכים בינוניים
3 כרישות קטנות פרוסות לחצאי עיגולים דקים
2 כפות שמן זית
1ביצה
1 גביע (250 גרם) מסקרפונה 40%
1 גביע (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים
קורט אגוז מוסקט
-
-
- מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבלים קמח, חמאה ותבלינים בפולסים עד לקבלת פירורים גסים. מוסיפים תוך כדי ערבול פרג (אם רוצים) וביצה ומטפטפים 3-2 כפות מים רק עד שנוצר כדור לא אחיד. מניחים את הכדור על יריעת ניילון נצמד, משטחים לדסקית, מעבירים לצלחת, עוטפים ושומרים בקירור שעתיים לפחות ואפשר עד יומיים.
- מכינים את המלית: מחממים תנור במצב גריל לחום מקסימלי. דוקרים כל חציל 5 פעמים במזלג וצולים בחלקו העליון של התנור 15 דקות. הופכים וצולים עוד 15 דקות עד שקליפות החצילים חרוכות ובשרם רך. מרוקנים בעזרת כף עץ את בשר החצילים, מעבירים למסננת, מטפטפים מעט מיץ לימון ומניחים לשעה לפחות.
- בינתיים מחממים שמן זית במחבת גדולה ומאדים את הכרישות על אש נמוכה כ-25 דקות עד שהן רכות ושקופות.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מקמחים קלות נייר אפייה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול בקוטר 40 ס”מ (במהירות כדי שהבצק לא יתחמם). מעבירים את הבצק עם הנייר לתבנית תנור ומשהים במקרר 10 דקות.
- מערבבים את החצילים והכרישות עם מסקרפונה, 1/2 גביע ריקוטה פרסקה ותבלינים. משטחים על הבצק ומשאירים שוליים חשופים של 5 ס”מ. מקפלים את השוליים על המלית בקפלים חופשיים.
- מפזרים על המלית תלוליות מהריקוטה פרסקה שנותרה ואופים בחלק התחתון של התנור 25 דקות. מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים 15-12 דקות עד שפני הבצק מזהיבים והריקוטה שזופה. מגישים חם.
-
*אפשר לאפות את הגאלט עד יומיים מראש ולשמור עטוף היטב בקירור. לפני ההגשה מחממים 15 דקות ב-180 מעלות.
גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות
18
גאלט תפוחי עץ עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה
18
18
עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י
0
Comments are closed.