צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

חומרים לגאלט אחד (כ-12 מנות):

לבצק:
1 1/2 כוסות פחות כפית גדושה (200 גרם) קמח לבן מנופה
100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות (שומרים במקפיא עד השימוש)
1/2 כפית מכל אחד: מלח, גרגירי כוסברה טחונים
קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
1 כף פרג לא טחון (לא חובה)
1 ביצה טרופה
3-2 כפות מים קרים

למלית:
4 חצילים מוארכים בינוניים
3 כרשות קטנות פרוסות לחצאי עיגולים דקים
2כפות שמן זית
1ביצה
1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה 40%
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
1כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים
קורט אגוז מוסקט

      • מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבלים קמח, חמאה ותבלינים בפולסים עד לקבלת פירורים גסים. מוסיפים תוך כדי ערבול פרג (אם רוצים) וביצה ומטפטפים 3-2 כפות מים רק עד שנוצר כדור לא אחיד. מניחים את הכדור על יריעת ניילון נצמד, משטחים לדסקית, מעבירים לצלחת, עוטפים ושומרים בקירור שעתיים לפחות ואפשר עד יומיים.
      • מכינים את המלית: מחממים תנור במצב גריל לחום מקסימלי. דוקרים כל חציל 5 פעמים במזלג וצולים בחלקו העליון של התנור 15 דקות. הופכים וצולים עוד 15 דקות עד שקליפות החצילים חרוכות ובשרם רך. מרוקנים בעזרת כף עץ את בשר החצילים, מעבירים למסננת, מטפטפים מעט מיץ לימון ומניחים לשעה לפחות.
      • בינתיים מחממים שמן זית במחבת גדולה ומאדים כרשות על אש נמוכה כ-25 דקות עד שהן רכות ושקופות.
      • מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
      • מקמחים קלות נייר אפייה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול בקוטר 40 ס”מ (במהירות כדי שהבצק לא יתחמם). מעבירים את הבצק עם הנייר לתבנית תנור ומשהים במקרר 10 דקות.
      • מערבבים את החצילים והכרשות עם מסקרפונה, 1/2 קופסה ריקוטה פרסקה ותבלינים. משטחים על הבצק ומשאירים שוליים חשופים של 5 ס”מ. מקפלים את השוליים על המלית בקפלים חופשיים.
      • מפזרים על המלית תלוליות מהריקוטה פרסקה שנותרה ואופים בחלק התחתון של התנור 25 דקות. מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים 15-12 דקות עד שפני הבצק מזהיבים והריקוטה שזופה. מגישים חם.

*אפשר לאפות את הגאלט עד יומיים מראש ולשמור עטוף היטב בקירור. לפני ההגשה מחממים 15 דקות ב-180 מעלות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות

גילינו את קמח הכוסמין בזכות הערכים התזונתיים שבו ושיעור הגלוטן הנמוך, ואז התאהבנו בטעמו האגוזי. כאן השתמשנו בקמח כוסמין מלא (בתוספת מעט קמח רגיל) כדי

18

גאלט תפוחי עץ עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

מאפה תפוחים פריך ויפהפה. הגבינות משתלבות במלית וגם מוגשות לצד המאפה המוכן.

18

גאלט זוקיני וגבינות

‏Galette הוא טארט כפרי צרפתי ומכינים אותו ללא תבנית טארט. יותר קל מהכנת הטארט הקלאסי, ואפילו יותר יפה!

18

סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית

סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

0

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית

סלט הטאבולה הלבנוני מקבל חיזוק של גבינה צפתית, צנוברים, זיתי קלמטה ובזיליקום.

0

כריך “קרואסון” מיני פיקנטי

מי אמר שכריך חייב לבוא בלחם מסורתי ? כריך בקרואסון מיוחד הרבה יותר

0

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

0

פיצה קוואטרו פורמאג’י

פיצה זה טעים. פיצה עם אקסטרה גבינה, יותר טעים. פיצה עם קוואטרו פורמאג׳י, זה טעים בטירוף!

0