צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

שטרודל תרד וגבינות

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפילו, השטרודלים נשארים קריספיים לאורך זמן.

חומרים ל-2 גלילים (כ-8 מנות כל אחד):

למלית:
750 גרם תרד טורקי שטוף היטב וללא הגבעולים (500 גרם נטו)
1 בצל סגול קטן פרוס לחצאי עיגולים דקים
2 ביצים
100 גרם קאשקבלו מגוררת
1/4 כפית מכל אחד:
מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט מגורר, גרגירי כוסברה טחונים
2 כדורים  מוצרלה פרסקה 18% פרוסים ל-8 פרוסות כל אחד

לשטרודלים:
8 דפי פילו (כ-1/2 חבילה) מופשרים לילה במקרר
1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס (60 גרם) פירורי לחם
1/2 כוס (60 גרם)  גרנה פדנו שבבים 29%
1/2 כפית מכל אחד: מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף חרדל דיז’ון חלק

לעיטור

עלים שלמים של מרווה, בזיליקום או זעתר

אופן הכנה:

  • מסדרים לאורך הבצק 8 פרוסות מוצרלה (כמו רעפים) בשליש הקרוב אליכם, כך שיישארו שוליים ברוחב 5 ס”מ בצדדים ולאורך החלק הקרוב אליכם. ממליחים ומפלפלים מעט. מניחים מעל המוצרלה מחצית מתערובת התרד.
  • מקפלים את צידי הבצק על המלית (כמו מעטפה) ואז מקפלים את הבצק החשוף הקרוב אליכם על המלית. מגלגלים תוך הידוק בשתי ידיים לגליל עבה ומהודק – כך המלית לא תיזל החוצה בזמן האפייה. מעבירים בזריזות לתבנית כשצד התפר כלפי מטה. מברישים את כל הגליל בשמן, מעטרים בעלי תבלין ומברישים גם אותם בשמן. זורים מתערובת פירורי הלחם. מכינים באותו אופן את הגליל השני.
  • אופים כ-30 דקות עד שהגלילים מזהיבים. מגישים חם.הרחב כלפיכם (את שאר הדפים שומרים מכוסים). מברישים את הדף בזריזות בשמן זית, זורים כ-2 כפות מתערובת פירורי הלחם ומכסים בדף פילו נוסף. מברישים גם אותו בשמן וזורים את אותה הכמות של הפירורים. חוזרים על התהליך עם הדף השלישי. מכסים בדף רביעי, אלא שאותו מברישים בשמן ובחרדל, ללא הפירורים – סך הכל 4 דפי פילו ו-3 שכבות של פירורים.

*  אפשר להכין את השטרודלים מראש, אך חשוב לאפות אותם מיד בתום הגלגול (אחרת דפי הפילו יירטבו מנוזלי המלית). לאחר האפייה והצינון עוטפים ברדיד אלומיניום ושומרים בקירור עד יומיים. מוציאים מהמקרר כשעה לפני הארוחה ומחממים כ-20 דקות ב-180 מעלות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עיג’ות חלומי

לביבות הירק עם טוויסט בשרני של גבינת חלומי, בשילוב מטבל יוגורט עוקצני ומרענן

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית

0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

גראטן מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. תולשים את פרחי הברוקולי מתוך שדה הגבינה, הזיתים והזעתר

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

קצ’יו א פפה

קלאסיקה איטלקית שממחישה היטב את עומק הטעמים של גבינת גרנה פדנו האיטלקית.

0