צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

שטרודל תרד וגבינות

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפילו, השטרודלים נשארים קריספיים לאורך זמן.

חומרים ל-2 גלילים (כ-8 מנות כל אחד):

למלית:
750 גרם תרד טורקי שטוף היטב וללא הגבעולים (500 גרם נטו)
1 בצל סגול קטן פרוס לחצאי עיגולים דקים
2 ביצים
100 גרם קאשקבלו מגוררת
1/4 כפית מכל אחד:
מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט מגורר, גרגירי כוסברה טחונים
2 כדורים  מוצרלה פרסקה 18% פרוסים ל-8 פרוסות כל אחד

לשטרודלים:
8 דפי פילו (כ-1/2 חבילה) מופשרים לילה במקרר
1/3 כוס שמן זית1/2
כוס (60 גרם) פירורי לחם
1/2 כוס (60 גרם)  גרנה פדנו שבבים 29%
1/2 כפית מכל אחד: מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף חרדל דיז’ון חלק
לעיטור
עלים שלמים של מרווה, בזיליקום או זעתר

    • מסדרים לאורך הבצק 8 פרוסות מוצרלה (כמו רעפים) בשליש הקרוב אליכם, כך שיישארו שוליים ברוחב 5 ס”מ בצדדים ולאורך החלק הקרוב אליכם. ממליחים ומפלפלים מעט. מניחים מעל המוצרלה מחצית מתערובת התרד.
    • מקפלים את צידי הבצק על המלית (כמו מעטפה) ואז מקפלים את הבצק החשוף הקרוב אליכם על המלית. מגלגלים תוך הידוק בשתי ידיים לגליל עבה ומהודק – כך המלית לא תיזל החוצה בזמן האפייה. מעבירים בזריזות לתבנית כשצד התפר כלפי מטה. מברישים את כל הגליל בשמן, מעטרים בעלי תבלין ומברישים גם אותם בשמן. זורים מתערובת פירורי הלחם. מכינים באותו אופן את הגליל השני.
    • אופים כ-30 דקות עד שהגלילים מזהיבים. מגישים חם.הרחב כלפיכם (את שאר הדפים שומרים מכוסים). מברישים את הדף בזריזות בשמן זית, זורים כ-2 כפות מתערובת פירורי הלחם ומכסים בדף פילו נוסף. מברישים גם אותו בשמן וזורים את אותה הכמות של הפירורים. חוזרים על התהליך עם הדף השלישי. מכסים בדף רביעי, אלא שאותו מברישים בשמן ובחרדל, ללא הפירורים – סך הכל 4 דפי פילו ו-3 שכבות של פירורים.

*  אפשר להכין את השטרודלים מראש, אך חשוב לאפות אותם מיד בתום הגלגול (אחרת דפי הפילו יירטבו מנוזלי המלית). לאחר האפייה והצינון עוטפים ברדיד אלומיניום ושומרים בקירור עד יומיים. מוציאים מהמקרר כשעה לפני הארוחה ומחממים כ-20 דקות ב-180 מעלות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנוניות ורוד ועוקצני.

0

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצלויות מוסיפות צבע משגע,

0

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמסות מעט בזמן האפייה מעשיר

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

רביולי ברוטב רוזה

תראו איך טעמו של רוטב העגבניות, החמצמץ והפיקנטי, מתעדנים ומתעגלים בזכות השימוש במסקרפונה. טאצ׳ אחרון של גרנה פדנו מעל והמנה מושלמת.

0

פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד

במקום לבשל את הפסטה במי מלח ולהכין בסיר נפרד את הרוטב, שמים את כל החומרים בסיר אחד (ראו תצלום) ומבשלים עד שהפסטה מוכנה. אבל פשטות ההכנה היא רק חלק מהע

0

פיצה כרובית עם עגבניות ומוצרלה פרסקה

במקום קמח משתמשים בפירורי כרובית, שאליהם מצטרפות ביצים וגרנה פדנו. התוצאה – קלתית טעימה ונטולת גלוטן. “בצק” כרובית אינו פריך כמו הבצ

0